Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Σωτηρια των χρεωμενων κρατων με 4 βηματα

Με αντάλλαγμα αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία

Σχέδιο για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων χωρών και μαζί της ευρωζώνης με στόχο να μειωθεί το ύψος του δημόσιου χρέους, επεξεργάζονται Βερολίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 


Το σχέδιο προβλέπει όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων που έχουν σήμερα στα χέρια τους οι τράπεζες και επενδυτές από το ελληνικό δημόσιο με χαμηλότοκο δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης. 



Για να πει το ναι όμως η Γερμανία, θα απαιτήσει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία καθώς θα είναι η χώρα που θα κληθεί σε πρώτη φάση να ενισχύσει το Ταμείο.



Το σχέδιο θα γίνει σε τέσσερα βήματα. Το πρώτο είναι η επαναγορά ομολόγων, το δεύτερο, η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, η μείωση του επιτοκίου δανεισμού από την Ε.Ε. και τέλος η εφαρμογή με μεγάλη αυστηρότητα του Μνημονίου αλλά και η υιοθέτηση κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης που θα δεσμεύουν για πάντα ως προς την εφαρμογή αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More