Τρίτη 5 Απριλίου 2011

22 ερωτήσεις για να περάσεις τη βάση στην rocκ (Μέρος 1ο)

Το Ανώνυμο blog παραδίδει ταχύρυθμα σεμινάρια για να μπορέσεις να περάσεις τη βάση στο διαγώνισμα της ροκ μουσικής σκηνής.


Ποια η ομοιότητα του Elvis με τον Elvis Costello ;

Aκριβώς η ίδια που έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Για να πούμε και του γυαλαμπούκα το δίκιο όμως, μπορεί ο μακαρίτης να ήταν ομορφόπαιδο και να λέρωσε πολλά μπούτια με σπέρμα και μπριγιαντίνη αλλά τις γάμπες-χιλιόμετρα της Diana Krall ο άλλος τις χουφτώνει.


Ποιο ήταν το απόλυτο punk γκρουπ ; Λίγα λόγια και ξεκάθαρα.

Oι Clash. Πιo πολύ δεν γίνεται, μα τον άγιο-Strummer †. Λυπάμαι αλλά για άλλον δεν έχει θέση το βάθρο.

Ο Brian Ferry έκανε τους Roxy Music ή αυτοί τον κάναν άνθρωπο ;

Oύτε το ένα, ούτε το άλλο. Χωρίς Eno – άντε και Phil Manzanera- οι Roxy θα ήταν παστίτσιο χωρίς κιμά. Αλλά και δίχως τον εστέτ γκόμενο με την ατίθαση φράντζα και τη λιγωμένη φωνή, τι να τον κάνεις τον κιμά τον σκέτο ; Μπλάστρι ; Noμίζω υπήρξα σαφής. Oύτε ο Έκτορας Μποτρίνι θα σας το σέρβιρε καλύτερα.

Έπαιζε ο Andy Warhol στους Velvet Underground ;

Όχι καλέ μου άνθρωπε, μη το ξαναπείτε και μας πάρουν με τις μπανάνες, ενάμιση εξώφυλλο τους έφτιαξε και τακίμιασε μαζί τους λόγω multi sex & hard drugs αφού οι straight έρωτες, οι μπυρίτσες και η φούντα ήταν εντελώς passé στη Ν.Υόρκη του ’67.

Tι είναι “προοδευτική ροκ” ;

Υποθέτω το αντίθετο της οπισθοδρομικής. Anyway, τον παλιό καλό καιρό τα τραγουδάκια είχαν κουπλε-ρεφρέν και σε ξεπέταγαν μέσα σε δυόμιση, άντε τρία λεπτά, όσο χρειαζόταν δηλαδή ένα υγιές 25χρονο αρσενικό για να φτάσει – με το πάσο του- σε οργασμό. Μετά τα τραγουδάκια πήραν βιταμίνες και έγιναν πέντε, έξη , οκτώ, δεκαπέντε, είκοσι λεπτά. Τα κουπλέ και τα ρεφρέν πέθαναν από βαριεμάρα και αλλεργία στην επιδειξιομανία των μουσικών. Εκείνη την εποχή – τέλη δεκαετίας 60 και για καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη- παρατηρήθηκε κατακόρυφη πτώση γεννήσεων. Πόσους Yes , Κing Crimson και Genesis ν’ αντέξεις πριν αλλάξεις πλευρό και αρχίσεις να ροχαλίζεις ;

Αληθεύει πως ο Johnny Rotten ήταν άφραγκος γκρούπι των Pink Floyd ;

Εντελώς. Να φαντασθείτε πως ο Mac Laren τον προσέλαβε στους Sex Pistols επειδή τον είδε να κατουράει με λύσσα μιαν αφίσα συναυλίας των Floyd έχοντας βαμμένα τα μαλλιά του πράσινα και φορώντας t-shirt με στάμπα “Fuck Pink Floyd”. Με τέτοιο CV σιγά μην έμενε άνεργος.

Ανακατεύομαι και που το σκέφτομαι, πράγματι αποκεφάλισε επί σκηνής νυχτερίδα με τα δόντια του ο Ozzy Osbourne ;

Άντε καλέ, υπερβολές και αηδίες για έναν γλυκύτατο άνθρωπο. Τι είναι οι νυχτερίδες ; double Mac bacon ή greenburger ;

Mια που το ανοίξαμε το θέμα : ποιό είναι το “πιο heavy συγκρότημα στον κόσμο” ;

Πιο heavy?Αρκετα. Οι Motorhead ήταν πιο υπέρβαροι απ’ όλους αλλά όταν ξεφύτρωσαν μετά κάτι Candlemass, κάτι Napalm Death και όλα τα τσογλανάκια του death metal, η παρέα του Lemmy ακουγόταν σαν τους Πυξ Λαξ.

Ένας φίλος μου ισχυρίζεται πως στα νιάτα της η Patti Smith είχε βγάλει τα ρούχα της από τη μέση και πάνω κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της. Λες ;

Φοβερή μνήμη ο φίλος σας, σκέτος άνθρωπος-ελέφαντας. Κανείς δεν το θυμάται αυτό, ούτε καν όσοι ήταν στη συναυλία. Οι μισοί γιατί δεν κατάλαβαν καμιά διαφορά και οι άλλοι μισοί γιατί θέλουν να σβήσουν κάθε τραυματική εικόνα από το παρελθόν τους. Να έβγαζε καμιά Debora Harry το βρακάκι της να το συζητήσουμε, στις τρίχες της Patti βρήκατε να με ρίξετε ;

Η Sinead O’Connor ήταν ανέκαθεν γλόμπος ;

Nαι. Από τη μέρα που γεννήθηκε, ένα μέντιουμ της σφύριξε πως το σκληρό πεπρωμένο της είναι το 2009 να παίξει με έναν έλληνα χαρντρόκερ ονόματι Pliatsikas και μεταξύ του “τα μαλλιά μου όλα, τα μαλλιά μου τίποτα” διάλεξε το τίποτα. Κρίμα το κορίτσι,κρίμα.

Aπό τι πέθανε ο Jimi Hendrix ;

Τον πλάκωσε ένα βουνό τύψεις εξαιτίας ενός ελαττωματικού ριφ. Μετά η κιθάρα του, συντετριμμένη που έχασε το αφεντικό της, πήγε από υπερβολική δόση wah-wah. Πολιτικά ορθότερη απάντηση δεν θα περιμένατε , νομίζω.

Στο επόμενο σεμινάριο θα μιλήσουμε και για τους Franz Ferdinand ;

Θα αστειεύεστε. Εδώ δεν εξαντλήσαμε την τριλογία Blur –Οasis- Pulp , δεν κάναμε επανάληψη στα sos της Factory , δεν βγάλαμε σημειώσεις για τον Frank Zappa και τους Queen , δεν διαβάσαμε τους επικήδειους για τους Stones και τους Beatles, δεν ρίξαμε κατάρες στην Yoko Ono, δεν χλευάσαμε τον Βοno, δεν σερφάραμε με τον Brian Wilson, δεν ξεψειριάσαμε τη χαίτη του Robert Plant , κατευθείαν στις υποσημειώσεις θα πάμε ; Να σας περάσουμε τάξη είπαμε, όχι να σας αφήσουμε δια βίου αμόρφωτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More