Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

HACKERS ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ?? TOP 5 Adrian Lamo


Στο hall of fame των ψηφιακών παρανόμων,οι κυρίαρχες μορφές από τις δεκαετίες του `80 και `90 ελάχιστη σχέση έχουν με τους αμοραλιστές cyber-απατεώνες του σήμερα.Οι Mitnick,Lamo,Morris και οι άλλοι είχαν ως σκοπό την γνώση και κύρια ανταμοιβή αύξηση της αδρεναλίνης που επέφερε κάθε επιτυχημένο hack,κι όχι κέρδος.


Ο Lamo έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους hackers γιατί «χτύπησε» μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft και η New York Times. Ο Lamo χρησιμοποιούσε ως επί το πλείστον δημόσιες συνδέσεις internet σε καφετέριες για να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί, κάτι που του έδωσε το παρατσούκλι «άστεγος hacker».
Η λίστα των εταιριών που απέκτησε πρόσβαση ο Lamo περιέχει επίσης τις, Υahoo!, Citigroup, Bank of America και Cingular, βέβαια στα πλαίσια της ομάδας White Hat Hackers οι οποίοι προσλαμβάνονται από τις ίδιες τις εταιρίες για να βρουν λάθη στο σύστημα προστασίας τους ο Lamo δεν διέπραξε κανένα έγκλημα αλλά παρέβη το νόμο όταν μπήκε στο ιδιωτικό σύστημα επικοινωνίας των New York Times. Αυτή την στιγμή ο Lamo έχει εκτίσει την διετή ποινή περιορισμού που του είχε επιβληθεί και είναι βραβευμένος δημοσιογράφος καθώς δίνει και διαλέξεις επ’ αμοιβή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More