Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Ρατσιστικό το λογότυπο"

Την αντίδραση του Ιράν προκάλεσε το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Καταγγέλλει ότι μπορεί να διαβαστεί η λέξη "Σιών" και ζητά την αλλαγή του. Επίσημη διαμαρτυρία στη ΔΟΕ
Το Ιράν διαμαρτυρήθηκε σήμερα ενώπιον της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για το επίσημο λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, το οποίο χαρακτήρισε "ρατσιστικό".
Σύμφωνα με την Τεχεράνη, στο λογότυπο μπορεί να διαβαστεί η λέξη "Ζion" (Σιών), μετέδωσε το πρακτορείο ILNA.

Στο πολύχρωμο λογότυπο, το οποίο παρουσιάστηκε το 2007, αναφέρονται οι αριθμοί "2012" με έναν τρόπο που θα μπορούσαν να διαβαστούν και ως Z, I, O και N, σύμφωνα με την ιρανική ολυμπιακή επιτροπή.
"Η χρήση της λέξης Σιών για την δημιουργία του λογότυπου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 είναι μία εντελώς εξωφρενική πράξη" δήλωσε ο πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής του Ιράν Μοχάμαντ Αλιαμπαντί, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.
"Δυστυχώς, όλοι μας βλέπουμε ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αντιμέτωποι με μια σοβαρή πρόκληση που δημιουργήθηκε από το ρατσιστικό πνεύμα ορισμένων" πρόσθεσε.
"Αν η ΔΟΕ δεν πάρει μέτρα για να επιλύσει αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμμετοχή (στους Ολυμπιακούς Αγώνες) αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, που επιμένει σε μια σειρά αρχών και αξιών" σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Αλιαμπαντί.
"Το λογότυπο του Λονδίνου- 2012 αντιπροσωπεύει το έτος 2012 και τίποτα άλλο. Δημιουργήθηκε το 2007, μετά από δοκιμές και διαβουλεύσεις, και μας προκαλεί έκπληξη ότι αυτή η καταγγελία πραγματοποιείται τώρα" δήλωσε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής διοργάνωσης του Λονδίνου-2012.
Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική, και έχει χαρακτηριστεί άσχημο αλλά και πολύ ακριβό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει στοιχίσει περίπου 400.000 λίρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More