Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Αφού πεθάνουμε, τι απογίνεται η “ηλεκτρονική” μας ζωή; (Αξιολυπητο)


Σε αυτό το  post το Ανώνυμο blog  θα ασχοληθει  με ένα λίγο μακάβριο θέμα, αλλά όλα μέσα στη ζωή είναι και πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας.To Θεμα ειναι πραγματικα αξιολυπητο και η αποψη μας ειναι οτι το θεμα με την εξαρτηση των Ανθρωπων με το facebook εχει ξεφυγει πραγματικα..


Στις μέρες μας, η πλειοψηφία των ανθρώπων διαθέτει και τη λεγόμενη “ηλεκτρονική ζωή”, η οποία περιλαμβάνει τους λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, MySpace κλπ.), υπηρεσίες internet (email, videos, φωτογραφίες κλπ.). Τί θα απογίνουν όλα αυτά όταν (κούφια η ώρα) ένας χρήστης αποδημήσει εις Κύριον;
Εάν δεν έχει δώσει όλα τα passwords σε κάποιον έμπιστο δικό του άνθρωπο για να τα διαγράψει, τότε μία επιλογή είναι να απευθυνθεί (πριν το μοιραίο
φυσικά…) σε κάποια από τις νέες εταιρίες (που ξεφύτρωσαν…), οι οποίες αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ηλεκτρονικής του ζωής, για κάποιο διάστημα μετά το θάνατο του! Μία από αυτές είναι και η LifeEnsured.
Η εν λόγω εταιρία, εκτός από τη διαγραφή του λογαριασμού στο Facebook, μπορεί να ανεβάσει ένα τελευταίο status update, να απενεργοποιήσει τις κοινοποιήσεις στον τοίχο του χρήστη (Wall Postings), να αλλάξει το βιογραφικό (μεταφορά σε παρελθοντικό χρόνο), ακόμη και να μεταβιβάσει την κυριότητα του λογαριασμού!
Παρόμοιες μεταθανάτιες ενέργειες προσφέρονται για περισσότερες από 30 online υπηρεσίες όπως είναι τα PayPal, WordPress, Dropbox, Twitter, Flickr κλπ., αλλά και οι ιστοσελίδες συνοικέσιων, όπως τα Match.com και eHarmony.
Ένα από τα πιθανά τελευταία μηνύματα που μπορεί να παραγγείλει ο χρήστης είναι το “Ευχαριστώ για το friend request, θα μπορούσαμε να γίνουμε φίλοι, αλλά είμαι νεκρός!”
Να σημειωθεί ότι η LifeEnsured βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους οίκους τελετών για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της στα πακέτα ταφής….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More