Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κάνναβη για επιληπτικούς

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Reading ανακάλυψαν ότι τρεις ενώσεις που βρίσκονται στα φύλλα της κάνναβης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιληπτικών κρίσεων.

Οι ερευνητές έτσι μπορούν να αναπτύξουν νέα φάρμακα που να βελτιώσουν τη ζωή εκατομμυρίων επιληπτικών στη γη. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότεροι από 500.000 άτομα πάσχουν από ελαφρά ή βαριά μορφής επιληψία.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Μπεν Γουλεί ο οποίος ηγείται της έρευνας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Reading "Οι δόκιμες σε ζώα έχουν δείξει ότι οι συγκεκριμένες ενώσεις βοηθούν στην επιληψία."
Ο Δρ Γουλεί, μαζί με τους συναδέλφους του Κλέρ Γουίλιμς και ο δρ Γκάρι σΣτεφενς συνεργάζονται με τη φαρμακευτική εταιρεία GW Pharmaceuticals ώστε να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν νέες θεραπείες για την ασθένεια της επιληψίας Χρησιμοποιώντας την κάνναβη.
Ειδική άδεια παραγωγής ινδικής κάνναβης έχει δοθείς την Η GW Pharmaceuticals . Περίπου 20 τόνους κάνναβης αναμένεται να παράγει σε αγροκτήματα που διαθέτει σε μια αγροτική περιοχή της νότιας Αγγλίας.
Σύμφωνα με μελετητές η κάνναβη περιέχει τουλάχιστον 426 χημικές ενώσεις και περισσότερα από 60 αλκαλοειδή που υπάρχουν μόνο σ' αυτό το φυτό και ονομάζονται κανναβινοειδή. Δύο απ' αυτά (η Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλη ή ΤHC και η λιγότερο δραστική Δ8-Τετραϋδροκανναβινόλη), έχουν σωματικές και ψυχικές επιδράσεις στον άνθρωπο, ενώ τα υπόλοιπα είναι αδρανή από βιολογική άποψη.
Σε γενικές γραμμές η κάνναβη ως φάρμακο έχει 4 σημαντικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική από θεραπευτική άποψη: Είναι το πιο ατοξικό από τα διαθέσιμα φάρμακα. Έχει ευρύτατο πεδίο θεραπευτικών εφαρμογών. Δρα μέσω μηχανισμών που διαφέρουν απ' αυτούς των άλλων φαρμάκων. Και μπορεί συνδυαστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More