Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Συνελλήφθη για διγαμία λόγω του facebook

Η εποχή της πληροφορικής και του internet έχει δώσει στην ανθρωπότητα πρωτόγνωρες δυνατότητες να κατακτήσει τη γνώση και τη διανόηση. Εντούτοις, η ανθρώπινη ηλιθιότητα, απεριόριστη όπως πάντοτε, αποδεικνύει πως και αυτή μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα ψηφιακή εποχή.

 Και ένας από τους πλέον πιθανούς ηγέτες της ηλιθιότητας δεν είναι άλλος από έναν αμερικανό που, λίγο πολύ, πήγε με τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του μέσω facebook...


Ο 34χρονος Richard Leon Barton, από το Grand Rapids στο Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών γνώρισε τη σύζυγό του Adina Quarto,
κάτοικο του Rhode Island στο διαδίκτυο και την παντρεύτηκε το 2004. Όμως ο γάμος συνάντησε την πρώτη του δυσκολία τρία χρόνια αργότερα, όταν ο Barton παραβίασε την αναστολή του και φυλακίστηκε στο Michigan (ήτανε καλό παιδί εξ' αρχής).
Με το Barton πίσω απ' τα σίδερα, το ζευγάρι αποξενώθηκε, όμως αφού αποφυλακίστηκε, ξαναήρθαν σε επαφή μέσω facebook. Άρχισαν λοιπόν να μιλάνε, όταν, μερικές βδομάδες αργότερα, ο Barton διέγραψε την Quarto από φίλη του. Εκείνη ψυλιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, και μπήκε στο προφίλ του (που είχε κάποια σημεία ανοιχτά σε όλους). Εκεί, προς μεγάλη της έκπληξη, ανακάλυψε φωτογραφίες του συζύγου της να παντρεύεται μια άλλη γυναίκα τον Ιούλιο.

Αφού ανακάλυψε πως ο άντρας της είχε ξαναπαντρευτεί - και σοκαρίστηκε με την ηλιθιότητά του που δεν είχε χωρίσει πρώτα μαζί της - η Quarto του ζήτησε διαζύγιο. Όταν εκείνος αρνήθηκε, εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο Barton από τη μεριά του, στον οποίο έχει απαγγελθεί κατηγορία για πολυγαμία σε βαθμό κακουργήματος (αν μεταφράζω σωστά το felony), ισχυρίστηκε πως νόμιζε ότι είχε υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου το 2007 όταν φυλακίστηκε.

"Άφησα την αγάπη να μπει στη μέση" είπε στον Τύπο.

Δεν είναι "αγάπη" η λέξη που ψάχνεις, Barton, αγόρι μου. Δεν είναι "αγάπη"...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More