Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κάμερον και Τζόνι Ντεπ οι Μίδες του Χόλιγουντ

Το Χόλιγουντ βρίσκεται στο επίκεντρο των καλλιτεχνικών εξελίξεων. Από τη μία γιατί δημοσιοποιήθηκε η λίστα του «Vanity Fair» με τα ονόματα εκείνων που πλούτισαν μέσα στο 2010 κι από την άλλη επειδή απονεμήθηκαν τα βραβεία των Συνδικάτων Επαγγελματιών του Χόλιγουντ, τα οποία ουσιαστικά δείχνουν τους νικητές των Οσκαρ.



Στον κατάλογο με τους «Κροίσους του Χόλιγουντ» θα συναντήσουμε από τον Τζέιμς Κάμερον έως τη νεαρή
"πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών «Λυκόφως», Κρίστεν Στιούαρτ.
Ο Κάμερον, χάρη στην επιτυχία του «Avatar», είναι στο νούμερο 1 του τοπ 40 όσων σχετίζονται με την κινηματογραφική βιομηχανία, με 257 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη. Τον ακολουθεί ο Τζόνι Ντεπ με 100 εκατομμύρια δολάρια, λόγω των συμμετοχών του στις ταινίες «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «The tourist», ενώ ο Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκεται στο νούμερο 3, έχοντας 50 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, κυρίως από το θεματικό πάρκο της Universal.

Τέταρτος στη λίστα, με 71,5 εκατομμύρια δολάρια και μεγάλος νικητής των βραβείων του Συνδικάτου Αμερικανών Σεναριογράφων είναι ο Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Νόλαν, ο οποίος έγραψε το σενάριο, έκανε την παραγωγή και σκηνοθέτησε το «Inception», τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Ο Βρετανός κινηματογραφιστής χαρακτήρισε το βραβείο «απίστευτη τιμή», ενώ πρόσθεσε πως θα ήταν «ακόμη πιο υπέροχο αν ήταν υποψήφια κι άλλα σενάρια», υπονοώντας, χωρίς να την ονομάζει, την ταινία του Τομ Χούπερ «Ο λόγος του βασιλιά».


Η ταινία, η οποία είναι υποψήφια για δώδεκα Οσκαρ, δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφιοτήτων του Συνδικάτου, καθώς ο σεναριογράφος της, Ντέιβιντ Σάιντλερ, δεν είναι μέλος του. Οσον αφορά τον πρωταγωνιστή του «Inception», Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο ηθοποιός συμπληρώνει την πεντάδα των πλουσίων του 2010, με 62 εκατομμύρια δολάρια. «Εγραψα ένα καλό σενάριο, αλλά ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ έκανε μια υπέροχη ταινία» δήλωσε ο Ααρον Σόρκιν, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Social Network».

Εντός της «πλούσιας» δεκάδας του «Vanity Fair» είναι επίσης κατά σειρά οι Τιμ Μπάρτον (53 εκατομμύρια δολάρια), Ανταμ Σάντλερ (50 εκατομμύρια δολάρια), Τοντ Φίλιπς, ( 34 εκατομμύρια δολάρια), Τέιλορ Λότνερ, ( 33,5 εκατομμύρια δολάρια) και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (31,5 εκατομμύρια δολάρια).

Η 21χρονη Κρίστεν Στιούαρτ (με 28,5 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις), που φλερτάρει αυτόν τον καιρό με το ρόλο της Χιονάτης, έβγαλε περισσότερα λεφτά το 2010 από τις Αντζελίνα Τζολί και Τζένιφερ Ανιστον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More