Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Οι παγκόσμιες συνέπειες από τον σεισμό των 9 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Τα ίχνη της σε ολόκληρο τον πλανήτη θα αφήσει η καταστροφή, που σημειώθηκε στην Ιαπωνία από το τσουνάμι, το οποίο σύμφωνα με την μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία της χώρας ήταν μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και όχι 8,8 όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Ο γεωγραφικός χάρτης της χώρας άλλαξε, καθώς πολλές περιοχές διαλύθηκαν από τα τεράστια παλιρροϊκά κύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Καμαϊτσι, μια πόλη 40 χιλιάδων κατοίκων, που την ρούφηξε η γη…


Ο απολογισμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 10.000. Μμόνο σε μία πόλη (Μινιμασανρίκου) άλλωστε υπάρχουν 9.500 αγνοούμενοι! Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 8.000 άνθρωποι είναι σε καταφύγια, ενώ χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν 5,6 εκατομμύρια σπίτια. Μάλιστα η ηλεκτρική εταιρεία Tepco προειδοποίησε ότι μπορεί να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και στο Τόκιο.

Την κατάσταση κάνει ακόμα πιο τραγική η χθεσινή έκρηξη αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καταστραφεί τα συστήματα ψύξης δύο αντιδραστήρων και έχουν μολυνθεί εννέα άτομα από τη ραδιενέργεια.

Παρόλο που ο ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα νέο Τσέρνομπιλ, ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η ραδιενέργεια για έχει συνέπειες στην χώρα από άκρη σε άκρη…

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα «σημάδια» θα είναι ορατά και σε άλλες χώρες, ενώ από το τσουνάμι κλονίστηκε ελαφρώς ο άξονας της γης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More