Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι κινηματογραφικες πρεμιερες τις εβδομαδας (28/3)

Οπως καθε εβδομαδα(ενταξει εκτος απο την προηγουμενη) ετσι και σημερα το Ανωνυμο blog σας παρουσιαζει τις κινηματογραφικες πρεμιερες της εβδομαδας για να διαλέξετε ποιές από αυτές θα δείτε αγκαλιά με ποπ-κορν στο κοντινοτερo Cinema.

Αυτην την εβδομαδα πραγματικα δεν ξέρεις ποια ταινία να πληρώσεις για να δεις.Εχοντας 2 ταινίες που το κοίνο περιμένει πως και πως(Never Let Me Go,Thor) και μια ταινια που πραγματικα αξιζει να δει κανεις(Even The Rain - Tambien La Lluvia) να κανουν δυσκολη την επιλογη μας!Αλλα ας της δουμε αναλυτικα!


THOR
Σκηνοθέτης Κένεθ Μπράνα
Πρωταγωνιστούν Κρις Χέμσγουορθ, Άντονι Χόπκινς, Τομ Χίντελστον, Νάταλι Πόρτμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρενέ Ρουσό, Ίντρις Έλμπα


Ο Thor (Chris Hemsworth) είναι ένας πανίσχυρος αλλά αλαζόνας μαχητής. Το υπέρμετρο πάθος να αποδείξει την αξία του στον πατέρα του και βασιλιά του Asgard, Odin (Anthony Hopkins), θα τον οδηγήσει στην εξορία, όντας πια υποχρεωμένος να ζήσει στη Γη σα θνητός, ανάμεσα στους ανθρώπους. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί μία νεαρή επιστήμονα, τη Jane (Natalie Portman), το να μάθει όμως να ζει ως φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα είναι παρά ένα μικρό διάλλειμα, αφού ένας προαιώνιος πόλεμος θα τον ακολουθήσει από τη μακρινή πατρίδα του. Εκεί πια, καλείται να αποδείξει ότι είναι γεννημένος ήρωας, υπερασπιζόμενος τόσο το Asgard όσο το νέο του σπίτι.
Η προβολη του σε 3D πραγματικα δεν προσθετει τιποτα στην ταινια οποτε δεν αξιζει να πληρώσει κάποιος για να την δεί.Στην ερμηνεια τωρα οι χαρακτηρες δεν ευνοουν καθολου ουτε την βραβευμενη με Oscar Natalie Portman μιας και αναλώνεται σε εναν ρολο μιας χαριτώμενης κοπέλας ενω ο Chris Hemsworh προσφερει υποβλητική παρουσία βασισμένη στη φανταστική - απολύτως κινηματογραφική - φωνή του, που απλά θυμίζει το μεγάλο Σουηδό ηθοποιό που τόσο έχουμε θαυμάσει κατά το παρελθόν.Οσο για τον μεγάλο Antony Hopkins,o oποιος παιζει οπου βρεί κυριολεκτικα, προσθέτει αλλη μια μετρια ερμήνεια του τα τελευταιά χρονια.

Τρίτη
του Νίκου Κορνήλιου
με τους Ναζίκ Αϊδινιάν, Ειρήνη Αναγνώστου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρίνα Αργυρίδου, Ορέστη Εσπερινό, Γιάννη Κασιμάτη, Μελίσσα Κωτσάκη, Αλέξανδρο Λυκούρα, Δήμητρα Μητροπούλου

Υπόθεση: Από το πρωί μέχρι το βράδυ κάποιας Τρίτης, η ταινία καταγράφει τις παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, αναπαριστώντας ένα κομμάτι από το ψηφιδωτό της κοινής ζωής μας στην πόλη. Όλοι κάτι ζητούν και όλοι το χάνουν - για να το ξανακερδίσουν στο τέλος όπως δεν το περιμένουν.

Never Let Me Go
Μην Μ' Αφήσεις Ποτέ - 2010
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Carey Mulligan,Andrew Garfield, Keira Knightley,Charlotte Rampling,Sally Hawkins
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Mark Romanek



Tο Never Let Me Go ειναι μια ιστορια ενος κοριτσίου που δεν βρήκε ποτέ το θάρρος να εξομολογηθει τα συναισθήματα της στο αγορι που αγαπά.Περισσότερο ειναι μια ιστορια τριων παιδιων που ζούν εγκλωβησμένα σε έναν κόσμο χωρις επιλογές,αλλα και ενος ολοκληρου κοσμου που δεν κατεφερε να πει στα παιδιά του οτι δεν έχει επιλογές.Η Kathy, ο Tommy και η Ruth μεγαλώνουν στο Hailsham, ένα φαινομενικά συνηθισμένο οικοτροφείο της αγγλικής εξοχής. Όχι όμως παλιότερης, όπως μας ξεγελά σε μια πρώτη ματιά, αλλά ενός χρόνου απροσδιόριστα μελλοντικού, που μοιάζει αθώος, μα που κρύβει πολλά περισσότερα. Τα παιδιά δεν βρίσκονται εκεί για να αποκομίσουν γνώσεις χρήσιμες για τον εαυτό τους, αλλά για να προσφέρουν -εν αγνοία τους- στο κοινωνικό σύνολο. Δεν ξέρουν ποιος ακριβώς είναι ο προορισμός τους, ξέρουν όμως ότι θα φτάσουν σύντομα σε αυτόν.Κι αυτή η γνώση είναι που τους καθιστά τραγικούς: η συναίσθηση του τέλους και η συνείδηση της ματαιότητας. Ξέρουν πως ο χρόνος τους είναι μετρημένος, και το θεωρούν αυτονόητο. Γνωρίζουν πως θα ζήσουν μια ζωή μισή, και το θεωρούν φυσικό. Και απολύτως πειθήνια, με ένα θλιμμένο χαμόγελο σκαμμένο στα νεανικά πρόσωπά τους, αποδέχονται την εγγενή θλίψη της ζωής που τους δόθηκε.


Red Riding Hood
H Koκκινοσκουφίτσα
Σκηνοθέτης Κάθριν Χάρντγουϊκ
Πρωταγωνιστούν. Αμάντα Σέιφριντ, Σίλο Φερνάντεζ, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Λούκας Χάας



Η σκηνοθέτης Κάθριν Χάρντγουϊκ ("Twilight", "Thirteen") μας δίνει μια νέα, διαφορετική "Κοκκινοσκουφίτσα". Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του χωριού Ντάγκερχορν έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με τους λυκάνθρωπους -που κάνουν την εμφάνισή τους, όταν έχει πανσέληνο- προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξή τους. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά τη συμφωνία και παίρνει τη ζωή ενός συνανθρώπου τους. Το θύμα αυτή τη φορά είναι η μεγαλύτερη αδελφή της Βάλερι (Σέιφριντ), μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, που έχει μόλις μάθει ότι οι γονείς της (Μπερκ και Μάντσεν) έχουν κανονίσει να την παντρέψουν με τον Χένρι (Άιρονς), κληρονόμο της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης. Αλλά στην καρδιά της Βάλερι υπάρχει χώρος μόνο για τον Πίτερ (Φερνάντεζ), ένα φτωχό ξυλοκόπο που αγαπά εδώ και πολλά χρόνια. Για να αποφύγει το χωρισμό, το ζευγάρι σχεδιάζει να το σκάσει, αλλά η τρομακτική παρουσία του λυκάνθρωπου τους αλλάζει τα σχέδια. Καθώς η πόλη διψά για εκδίκηση, καλεί στο Ντάγκερχορν το διάσημο κυνηγό λυκάνθρωπων, τον Πάτερ Σόλομον (Όλντμαν) προκειμένου να τους δώσει διέξοδο στο πρόβλημά τους. Αλλά η άφιξη του Σόλομον μόνο μεγαλύτερη αναταραχή φέρνει, καθώς προειδοποιεί τους κατοίκους, ότι ο λυκάνθρωπος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα, και συνεπώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ανάμεσά τους. Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας. Πανικός καταλαμβάνει την πόλη, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται κάθε φορά που το φεγγάρι γίνεται κόκκινο, σπέρνοντας τη διχόνοια στην κλειστή κοινωνία του Ντάγκερχορν. Στο μεταξύ, η Βάλερι ανακαλύπτει ότι έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με το λυκάνθρωποι, γεγονός που τους φέρνει κοντά, κάνοντάς την, να θεωρείται ταυτόχρονα ύποπτη και δόλωμα.

Even The Rain - Tambien La Lluvia
Ακόμα Και Η Βροχή
της Ισιάρ Μπολέιν
με τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λουίς Τοσάρ, Κάρα Ελεγιάλντε, Βιτσέντε Ρομέρο

Ένας σκηνοθέτης, ο Sebastian (Gael Garcia Bernal), πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στο μύθο του θαλασσοπόρου, αναζητώντας στοιχεία για τον άνθρωπο που δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους ινδιάνους αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό και έκανε σκλάβους τους ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν. Όμως στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου να παλέψουν όχι για το χρυσάφι, αυτή τη φορά αλλά για το πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More