Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μίζες και στο μετρό της Αθήνας

Μίζες στα πλαίσια της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel. Τα χρήματα έφταναν στην Ελλάδα με βαλίτσες. Σε εξέλιξη η έρευνα. Εμπλοκή και της Siemens σε ακόμα μία υπόθεση

"Χρήματα με βαλίτσες μεταφέρονταν στην Αθήνα" σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το περιοδικό Spiegel. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για προμήθειες που αφορούν το μετρό της Αθήνας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα τεύχους του Spiegel, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων φέρεται να πλήρωσε μίζες που φτάνουν τα 300.000 ευρώ στα πλαίσια της κατασκευής του μετρό.
Εκτός από την Ελλάδα, γίνεται αναφορά και για προμήθειες σχετικά με έργα σε Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Αλγερία και Λιβύη.
Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI).
Για την υπόθεση αυτή διενεργεί έρευνα η εισαγγελία της Φραγκφούρτης εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών της εταιρίας. Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI.
Η έρευνα διενεργείται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σπίγκελ οι έρευνες της εισαγγελίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο σχετίζονται με προμήθειες "μονοψήφιου αριθμού" εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το Spiegel τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνουν εμπλοκή και της Siemens στη συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι που πλέον δεν εκπλήσσει κανέναν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More