Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Οι 10 χειρότερες διασκευές στη μουσική ιστορία

Να κάθεσαι τώρα να γράφεις τραγούδια;  Έχει άδεια το συγγραφικό δίδυμο της εταιρείας και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Διασκεύασε και συ! Μπορείς να κατεστρεψεις μερικα απο τα καλυτερα τραγουδια.Δεν θα εισαι και ο πρωτος..


Η συνταγή είναι απλή όσο και αλάνθαστη. Αν είναι ακουστικό κάντο ηλεκτρικό και αν είναι ηλεκτρικό κάντο ακουστικό. Αν είναι ροκ κάντο RnB και αν είναι Folk κάντο Pop. Μετά πέρνα και από το ταμείο.


Μιλάμε φυσικά για διασκευές τραγουδιών και επειδή έχουμε και πολλά βίντεο πάμε κατευθείαν στη λίστα με τις 10 χειρότερες όλων των εποχών.

10. Sugababes & Girls Aloud - Walk This Way (Aerosmith & Run DMC)
«Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τέσσερα γκομενάκια αριστερά, τέσσερα δεξιά… κάποιο δε θα μου κάτσει.» Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκε ο παραγωγός της συγκεκριμένης διασκευής. «Και θα βγάλω και λεφτά.»


9. Westlife - More Than Words (Extreme)
Πόσο μπορείς να σκοτώσεις μια κλασσική ροκ μπαλάντα; More Than Words μπορούν να περιγράψουν. Ένα βίντεο χίλιες λέξεις!


8. Mike Flowers Pops - Wonderwall (Oasis)
Η Mike Flowers Pops Orchestra έχει κάνει αμέτρητες διασκευές στην καριέρα της. Μία όμως έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και δεν είναι άλλη από το «Wonderwall» των Oasis που μάλιστα ήταν και η πρώτη τους. Στη λίστα μπαίνει για τον εξής λόγο: Όταν ξεφτιλίζεις ένα από τα καλύτερα τραγούδια των Oasis, στο απόγειο της δόξας τους (1995) και ξέρεις ότι αν βρεθείς μαζί τους σε καμιά απονομή μπορεί να φας και ξύλο… Τότε ναι έχεις… @ρχ!δ!@.



7. Will Young - Light My Fire (The Doors)
Θα βάζαμε δεύτερη συνεχόμενη φορά τους Mike Flowers Pops αλλά το «Light My Fire» έχουν φροντίσει να το σκοτώσουν πολλοί. Ένας από αυτούς ο σαγώνιας, ψευδός νικητής του Pop Idol στην Αγγλία, Will Young, που με το θράσος του τους ξεπέρασε όλους. Ευτυχώς τα περισσότερα βίντεο δεν επιτρέπουν το embedding που θα διέδιδε το αίσχος στον κυβερνοχώρο. Εδώ σε ζωντανή εκτέλεση.



6. Celine Dion - You Shook Me All Night Long (AC/DC)
Σαν να μην έφτανε η τραγελαφική σκηνική της παρουσία, η Celine Dion θεώρησε καλό να φωνάξει και την Anastacia και να αναστατώσουν τα μουσικά πράγματα όλο το βράδυ. Ευτυχώς δεν τόλμησε -όσο γνωρίζουμε- να το κυκλοφορήσει και δισκογραφικά. Οι ειδικοί του περιοδικού Total Guitar το έχουν ανακηρύξει «Χειρότερη Διασκευή Όλων των Εποχών». Εμείς θα διαφωνήσουμε στις λεπτομέρειες -υπάρχουν και χειρότερες- αλλά θα συμφωνήσουμε με το γενικότερο πνεύμα της βράβευσης.



5. Motley Crue - Anarchy in the UK (Sex Pistols)
Η υπέρτατη ροκ ύβρις: Μπάντα από το ηλιόλουστο Λος Άντζελες, που περνάει περισσότερο χρόνο στο κομμωτήριο παρά στη σκηνή και έχει πιο επιτυχημένο single το «Girls Girls Girls» διασκευάζει τον ύμνο της αγγλικής εργατικής τάξης διαπράττει την απόλυτη ροκ ύβρη. Να πούμε κι άλλα;



4. Girls Aloud – I Predict a Riot (Kaiser Chiefs)
Δεύτερη συμμετοχή στη λίστα για τις Girls Aloud και το «I Predict a Riot». Έτσι γιατί όταν τραγουδάς «a friend of a friend, he got beaten… he looked the wrong at a policeman» πρέπει να κουνήσεις και λίγο κωλαράκι για να πείσεις ότι το εννοείς. Μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι απλώς δεν παίζει. Ή μάλλον παίζει. Προσέξτε το ρεφρέν.



3. Britney Spears - (I Can't Get No) Satisfaction (Rolling Stones)
Είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι το εννοούσε. Έπρεπε όμως να το τραγουδήσει δημόσια; Θα μπορούσε όμως να το κάνει… στο μπάνιο!



2. Hilary Duff - My Generation (The Who)
Κάθε καλλιτέχνης θέλει να γίνει εκφραστής της γενιάς του! Το ίδιο και η Hilary Duff. Για αυτό μάλιστα διάλεξε ένα ξένο τραγούδι ηλικίας μερικών δεκαετιών. Ευτυχώς η εκπρόσωπος των σιλικονάτων ξανθών γλαμουροειδών που αμφιταλαντεύονται μεταξύ κινηματογράφου και μουσικής προσωπικά διαλέγει το πρώτο.



1. Sheryl Crow - Sweet Child O'Mine (Guns N’ Roses)
Είπαμε. Αν είναι ακουστικό κάντο ηλεκτρικό και αν είναι ηλεκτρικό κάντο ακουστικό, είναι η αλάνθαστη συνταγή για κάθε διασκευή. Η Sheryl όμως όχι μόνο αποφάσισε να αφαιρέσει τη μαγική κιθάρα του Slash αλλά και… να το τραγουδήσει η ίδια.



Αιδώς Αχρείοι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More