Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο Chrome θα “κλειδώσει” τα downloads

Ο δημοφιλής browser της Google ήδη θεωρείται από τους πιο ασφαλείς, και πολλά τμήματα της “λογικής” του αντιγράφτηκαν τόσο από τη Mozilla όσο και από τη Microsoft και ενσωματώθηκαν στις δικές τους λύσεις. Τώρα, η Google θα προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο, αναλαμβάνοντας να μας προστατεύει από τα… downloads μας!

Ο Chrome ήδη εμπεριέχει ένα API ασφαλείας, το Safe Browsing API, το οποίο αξιοποιεί για να “κρίνει” το κατά πόσο “είναι αξιόπιστες” οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε. Σύμφωνα με τη Google, το Safe Browsing API θα επεκταθεί και μια νέα λειτουργία θα ενσωματωθεί στον Chrome, ώστε να μας
προστατεύει και από τα… downloads μας! “Μοιάζει κακόβουλο” ένα αρχείο που πάμε να κατεβάσουμε; Θεωρείται “ύποπτο”, αμέσως μόλις το κάνουμε κλικ, “εκείνο το EXE που θέλουμε”; Ο Chrome θα εμφανίζει μια σχετική προειδοποίηση, όπως κάνει σήμερα για τις “αμφιλεγόμενες” ιστοσελίδες, και θα αφήνει το χρήστη να επιλέξει αν, όντως, θέλει να… πάρει το ρίσκο και να το κατεβάσει.

Η νέα δυνατότητα θα προστεθεί αρχικά στις development εκδόσεις του Chrome, και η Google αισιοδοξεί πως θα προλάβει να το έχει έτοιμο μέχρι την επόμενη “σταθερή” του έκδοση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More