Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία

Νέες φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πανικός στις αγορές. Πληροφορίες για "σχέδιο Β" από τη Γερμανία. Οξύτατη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου
Αναστάτωση προκάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής στις αγορές, η είδηση του Bloomberg, περί προετοιμασίας της Γερμανίας για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Το πρακτορείο, επικαλούμενα κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας σημειώνει ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο για στήριξη των γερμανικών
τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πείσει και να πάρει την 6η δόση του δανείου.
Αυτό θα σήμαινε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας θα κατέγραφαν ζημιές της τάξης του 50%.
Η διαρροή για "σχέδιο Β" έρχεται λίγες ώρες μετά τις νέες προειδοποιήσεις της Άνγκελα Μέρκελ για τήρηση των συμφωνηθέντων από τη χώρα μας.
Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg η προετοιμασία της Γερμανίας, δείχνει ότι το Βερολίνο δεν αποκλείει το μοιραίο για την Ελλάδα.
Βενιζέλος: "Οργανωμένη σπέκουλα"
Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε "σκουπίδια" τα όσα ακούγονται περί χρεοκοπίας της χώρας.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, έκανε λόγο για οργανωμένο κύμα "φημών".
Τόνισε ότι στόχος είναι το ευρώ και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.
"Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά.
Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους.
Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους".

1 σχόλια:

Δεν θα γίνει τίποτα τέτοιο μην φοβάσαι απλά μας φοβίζουν για να περάσουν τα νέα μέτρα που θα είναι τα χειρότερα για να δώσουν στην γαμημένη τρόικα όλο τον Εθνικό μας πλούτο
Παιχνίδι γαμημένων συμφερόντων είναι κακά τα ψέμματα τους έχουμε πάρει χαμπάρι και σύντομα ο λαός θα τους αναγκάσει σε Εκλογές

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More