Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Εννιά οδοφράγματα κόντρα στην κρίση

Ουδείς διαφωνεί πως χωθήκαμε για τα καλά στο τούνελ. Πριν περάσει το τραίνο της κρισης από πάνω μας , μερικές σχεδόν δωρεάν συμβουλές για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε τουλάχιστον κανένα πόδι.

Το Ανωνυμο blog σας παρουσιαζει τροπους για να πας κοντρα στην κριση!!





Αποταμίευσε
 

Δωρεάν συμβουλές είπαμε, τι περιμένεις ; να στείλουμε και τον Τρισέ στο σπίτι σου να σου φτιάξει το χαρτοφυλάκιο ; Men 24 γράφει η πινακίδα έξω, όχι Bank 24. 

Απαλλάξου από περιττά δάνεια
Ήταν γνωστό ακόμη και στα νήπια που ξεκοίλιασε ο Ηρώδης πως όλα τα δάνεια είναι περιττά όταν έρθει η ρημάδα η ώρα της αποπληρωμής τους. Που θα έρθει γιατί oι Τράπεζες, ο Χατζηχρήστος (της Original ντε) και οι ελέφαντες (μ’ αυτήν ακριβώς τη σειρά) δεν ξεχνούν. Ψάξε λοιπόν να βρεις ποια είναι εκείνη η Αγία Τράπεζα που μεταφέρει υπόλοιπα από άλλες Σατανικές Τράπεζες δίνοντάς σου άφεση αμαρτιών του 50% του κεφαλαίου με τριετή εξομολογημένη περίοδο χάριτος κι αν την βρεις να μου τρυπήσεις την πιστωτική. 

Αγόρασε φάρμακαΜε τόση ανεργία, κατάθλιψη και κλάμα που θα πέσει τριγύρω, αποκλείεται η δική σου ομπρέλα να είναι η μόνη στεγανή. Όταν έρθει-λοιπόν- η σειρά σου και πριν βάλουν λουκέτο η μία μετά την άλλη όλες οι φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου αφήνοντας την υφήλιο χαρμάνα, καλό θα είναι να υπάρχει στο χρηματοκιβώτιό σου ένα απόθεμα από αντικαταθλιπτικά τρίτης γενιάς και μερικά δοκιμασμένα δεκανίκια όπως παυσίπονα και αντισυλληπτικά. Θα σε λατρέψουν οι γυναίκες, θα σε μισήσουν τα μη προνοητικά αρσενικά (καλού κακού βάλε και μερικά μπλε χάπια σε προθεσμιακό λογαριασμό). 

Επένδυσε σε πολύτιμα μέταλλα
Τα κλασσικά, χρυσάφια, ασήμια, πλατίνες. Με την προϋπόθεση πως σου περισσεύει κανένα ευρώ, γέμισε το σπίτι με καδένες, πιατέλες, ρολόγια, κουταλάκια, κηροπήγια, σταυρούς και εξαπτέρυγα. Οι πιο macho μπορούν να μπάσουν και καμιά ράβδο χρυσού στο σπίτι αλλά για το πού θα την βρουν ιδέα δεν έχω, είπαμε ξερόλες αλλά όλα έχουν ένα όριο όταν πρόκειται για τζάμπα tips.Οι μη έχοντες μπορούν να βολευτούν με Korn , Children of Bodom ή Pantera ενώ οι παλιοσειρές με Blue Oyster Cult και οι εντελώς χεσμένοι απ το Θεό με κανένα χρυσό δόντι της θειάς τους της Θοδώρας (ζητήστε της ευγενικά να σας το γράψει στη διαθήκη, χρυσό να ναι κι ό,τι να ‘ναι). 

Άλλαξε επάγγελμα
Εάν βέβαια δεν προλάβει να σε αλλάξει αυτό. Παράβλεψε τις τεχνικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες και γίνε γιατρός (κατά προτίμηση γυναικολόγος με εξειδίκευση στις ηλικίες 25-35 προδιαγραφών 95-80-95), δικηγόρος , στρατηγός ή σαράντα χρόνια φούρναρης. Παρά τη γκλαμουριά των τριών πρώτων επιλογών συνιστώ ανεπιφύλακτα το σαράντα χρόνια φούρναρης γιατί θα μπορέσεις στο πιτς φυτίλι να βγεις και στη σύνταξη. Με την προϋπόθεση πως αυτοί οι κακιασμένοι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν θα ανεβάσουν το όριο για τους φουρναραίους στα εξήντα χρόνια, μη σεβόμενοι ιερά, όσια, άλευρα και πίτουρα. 

Αποθήκευσε
Η συμβουλή αυτή έχει μια άλφα λογική αν ζεις σε τριάρι, οπότε από ένα δωμάτιο βγάζεις τα παιδιά (που μόνο έξοδα και “θέλω” είναι και τίποτε περισσότερο) και γεμίζεις με κονσέρβες, ζάχαρη, το αλεύρι που λέγαμε παραπάνω, μπαταρίες, χαρτιά υγείας, σφουγγαρίστρες, αποσκληρυντικά πλυντηρίου πιάτων και άλλα τέτοια χρηστικά. Αν ζεις σε οτιδήποτε μικρότερο από δυάρι, βγάζεις το σκασμό και δεν βάζεις τίποτε. Οι άνθρωποι έχουν την τάση σε περιόδους φόβου να αποθηκεύουν σαν τον Τσιπ και τον Ντέιλ, να τρώνε σαν μυρμήγκια και να σκέφτονται σαν το Δήμο Σταρένιο. Devolution. 

Γνωρίσου με τους γείτονεςTα οφέλη πολλαπλά αλλά το να τα απαριθμήσεις είναι σπατάλη χρόνου από τη στιγμή που ο γείτονας έχει πιο ωραία γυναίκα από την δικιά σου κι εσύ κάθεσαι να αραδιάζεις λέξεις αντί να είσαι ήδη εκεί όσο αυτός λείπει. 

Κάνε σεξ
Προϋποθέτει , ασφαλώς, μιαν άλφα χοντροπετσίαση γιατί εδώ το γραμμάτιο σου σφηνωνόταν στο κεφάλι και δεν σε συγκινούσε ούτε η Μόνικα (τι “ποια Μόνικα;’ ) σε οιστροφούντωση αλλά τι να πει κανείς, υπάρχουν και αληθινοί άντρες εμβολιασμένοι με γραψαρχιδίνη που όχι η ύφεση αλλά ούτε Τζέσυ Παπουτσή τους τρομάζει, σχώρα με Θεέ μου. 

Γράψου σε μοναστήριΚαλύτερη σχολή από αυτήν του Εφραίμ και του Αρσένιου δεν υπάρχει στο πλανητικό μας σύστημα αλλά τα δίδακτρα είναι κτηνώδη και η λίστα αναμονής μεγάλη όσο από δώ μέχρι τη Σομαλία (με τα πόδια) , που καλύτερα να φοιτήσεις στο London School of Economics παρά εκεί, τώρα που είπα Σομαλία καλύτερα εκεί παρά στο Λονδίνο ή στου Εφραίμ, με ένα γκαζάδικο (όχι απ’ τα πολύ μεγάλα) βγάζεις τρεις αιώνες ύφεση μονοκοπανιά και τι καθόμαστε και λέμε και γράφουμε εδώ μέσα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More