Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Καταγγελία της ΑΕΛ στον Πρωθυπουργό!

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ΠΑΕ ΑΕΛ θα κάνει μέσα στην ημέρα επίσημη καταγγελία στον Πρωθυπουργό για τα όσα συμβαίνουν με τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ.

Σε επίσημη καταγγελία προς τον Πρωθυπουργό των όσων συμβαίνουν γύρω από την αδειοδότηση των ΠΑΕ θα προχωρήσει εντός της ημέρας η ΠΑΕ ΑΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr. Όπως είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Κώστας Πηλαδάκης, έχει στα χέρια του στοιχεία "φωτιά" που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να ανάψουν κόκκινο σε ορισμένες ΠΑΕ για την συμμετοχή τους στην επόμενη Superleague.


Σε περίπτωση που η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ αγνοούσε αυτά τα στοιχεία και έδινε την άδεια σε όλες της ΠΑΕ, ο πρόεδρος των βυσσινί είχε τονίσει ότι θα έφτανε μέχρι και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ώστε να τηρηθούν οι νόμοι. Ήδη κάποια από αυτά τα στοιχεία διέρρευσαν σήμερα το πρωί και αφορούν την ΠΑΕ Πανιώνιος και την περίπτωση με τον Δανό Κάσπερ Ρίσγκαρντ, ο οποίος έχει καταγγείλει τους Νεοσμυρνιώτες για το γεγονός ότι είναι απλήρωτος.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΛ, αυτή η καταγγελία και μόνο αρκεί να ανάψει κόκκινο για την αδειοδότηση του Πανιωνίου, ενώ ταυτόχρονα θεωρούν πως σύμφωνα με το νόμο είναι αδύνατο να πάρει την άδεια και ο Ηρακλής. Ενόψει λοιπόν της σημερινής απόφασης της ΕΠΟ, ετοίμασαν επιστολή προς το Πρωθυπουργικό Γραφείο με την οποία ενημερώνουν πλήρως τον Γιώργο Παπανδρέου για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις.

Μέσα στην ημέρα θα γίνει γνωστό και το ακριβές κείμενο της επιστολής με το οποίο οι βυσσινί ζητάνε πολύ απλά να εφαρμοστούν οι νόμοι. Όπως άλλωστε είχε πει χαρακτηριστικά ο Κώστας Πηλαδάκης στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου: "Ακούμε για ομάδες που χρωστάνε και τα διακανονίζουν του... Αγίου Ποτέ! Εγώ δεν χρωστάω! Γιατί να μην έχω χρέη 10 εκατομ. ευρώ και μετά να τα... διακανονίσω; Και να τα ρίξω σε μεταγραφές;".

Φυσικά σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος της ΑΕΛ δεν πρόκειται να προσφύγει σε μία τέτοια τακτική. Άλλωστε δεν συνάδει με όσα έχει κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την είσοδο του σε αυτό. Αυτό και μόνο που θέλει είναι να εφαρμοστεί στο ακέραιο η δικαιοσύνη, γι' αυτό και θα ενημερώσει πλήρως τον Πρωθυπουργό.

Το κείμενο της επιστολής

Λίγο μετά τις 14:15 το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sport24.gr επιβεβαιώθηκε καθώς δημοσιεύτηκε στο επίσημο σάιτ της ΑΕΛ η επιστολή του Κώστα Πηλαδάκη που είχε σαν αποδέκτη και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει:

Δήλωση-καταγγελία του Κ. Πηλαδάκη

ΠΡΟΣ

-Αθλητικό Εισαγγελέα
κ. Κ. Σιμιτζόγλου

Κοιν.
-Ε.Π.Ο.,
υπόψη
Προέδρου , κ. Σ. Πιλάβιου -
-Γραφείο Πρωθυπουργού
Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου
-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
υπόψη Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού,
κ. Π. Μπιτσαξή

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Εισαγγελέα ,

Με αφορμή την υπό εξέλιξη διαδικασία αδειοδοτήσεως των Π.Α.Ε. της Superleague από την Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2011 /2012) περιήλθαν εις γνώση μας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντικές ελλείψεις στους φακέλους αδειοδοτήσεως διαφόρων Π.Α.Ε., καθώς και για σημαντικές παραβάσεις που αφορούν κυρίως οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές και τρίτους έως την 31η/ 3 /2011, καταληκτική ημερομηνία ως την οποία θα έπρεπε αυτές είτε να έχουν εξοφληθεί, είτε να έχουν διακανονιστεί, σύμφωνα και με τους όρους των κανονισμών της U.E.F.A. με βάσει τους οποίους κρίνει η Επιτροπή Αδειοδοτήσεως της Ε.Π.Ο.

Οι κανονισμοί και το καθεστώς της αδειοδότησης είναι συγκεκριμένοι και σαφείς και δεν επιδέχονται ούτε παρερμηνειών, ούτε γενικεύσεων, ούτε επιλεκτικής εφαρμογής : ισχύουν για όλους και έναντι όλων και τίθενται για να διασφαλίζουν όχι μόνο την βιωσιμότητα των Π.Α.Ε. αλλά επίσης και την φερεγγυότητά τους αλλά και την τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού στα πλαίσια ενός ευνομούμενου πρωταθλήματος .

Εφόσον οι συγκεκριμένες πληροφορίες ευσταθούν δεν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή για την Επιτροπή Αδειοδότησης από το να μην χορηγήσει την άδεια συμμετοχής στις ομάδες που στερούνται των τυπικών προϋποθέσεων. Αυτό επιβάλλουν οι Κανονισμοί και ο σεβασμός στον ρόλο της Ομοσπονδίας ως θεματοφύλακα της ελάχιστης αξιοπιστίας που έχει απομείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οποιαδήποτε διαφορετική μεταχείριση θα συνιστά όχι απλή παράβαση κανονισμών, αλλά ενδεχομένως και εγκληματική ενέργεια που θα στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων των υπολοίπων Π.Α.Ε. που φροντίζουν να είναι τυπικές και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. συγκαταλέγεται στις Εταιρείες που κινδυνεύουν να υποστούν το κόστος μιας τέτοιας επιλεκτικής εφαρμογής των Κανονισμών. Ως Εταιρεία που έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στο ποδόσφαιρο και έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό το μοναδικό έργο υποδομής απόλυτα χρηματοδοτούμενο από ιδιωτικά κεφάλαια τις τελευταίες δεκαετίες, ως σύλλογος που εκφράζει ένα μεγάλο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας και κουβαλάει μια ιδιαίτερη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε την απόλυτη εφαρμογή των κανονισμών από όλους και προς όλους .

Από πλευράς μας είναι εύκολο να συλλέξουμε πληροφορίες για τα στοιχεία που υποβάλλονται προς την Επιτροπή Αδειοδότησης, είτε δια μέσω της ΕΠΟ , είτε δια μέσω της U.E.F.Α. Ακόμα πιο εύκολο όμως είναι για τον Αθλητικό Εισαγγελέα. Και έχει υποχρέωση να ελέγξει και αυτός από πλευράς του εάν και κατά πόσο οι κανονισμοί εφαρμόζονται, και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων να πράξει τα νόμιμα. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των Π.Α.Ε. ως φορέων συλλογικής έκφρασης φιλάθλων αλλά και ολόκληρων πόλεων όπως στην περίπτωσή μας καθιστά των σεβασμό των κανόνων αυτών ως ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Όπως έχει υποχρέωση και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να καθιστά σαφές προς όλα τα όργανα της ότι η αποστολή τους είναι πρώτα απ΄ όλα να εφαρμόζουν τους κανονισμούς . Και φυσικά, να το πιστεύει και ο ίδιος.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχθούμε καμιά απολύτως παρέκκλιση από την εφαρμογή των νόμων. Και εφόσον διαπιστώσουμε οποιαδήποτε παρατυπία ή παρανομία θα αποτανθούμε σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή για την προάσπιση των συμφερόντων μας. Το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου δεν προστατεύει κανέναν έναντι του ποινικού δικαίου .

Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από την Ε.Π.Ο. να μας διευκρινίσει σε πόσους ποδοσφαιριστές έχουμε δικαίωμα να χρωστάμε κατά παράβαση των κανονισμών ώστε να μπορεί να μας χορηγήσει άδεια και στους πόσους «καιγόμαστε», για πόσους μήνες μπορούμε να αγωνιζόμαστε χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και μπορούμε να μην καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές ή φόρους, πόσο «προβληματικούς» ισολογισμούς μπορούμε να έχουμε ώστε να μπορεί να μας αδειοδοτεί. Είναι καλό να γνωρίζουμε ώστε την επόμενη φορά που θα έχουμε την σχετική υποχρέωση να μη μας πιάσουν κορόιδα. Το οφείλουμε απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας , ο οποίος είναι και σε τελική ανάλυση που υφίσταται όλον αυτό τον εμπαιγμό στις πλάτες της αγαπημένης του ομάδας.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Πηλαδάκης

"Όχι" σε Ηρακλή, Πανιώνιο και Πανσερραϊκό

Στον αέρα βρίσκεται η συμμετοχή των Ηρακλή και Πανιωνίου στο νέο πρωτάθλημα καθώς το Πρωτοβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ δεν χορήγησε στις δύο ομάδες άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Δεν έλαβε άδεια και ο Πανσερραϊκός. Πράσινο φως σε ΑΕΚ,ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου.

Η συμμετοχή του Ηρακλή και του Πανιωνίου στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα βρίσκεται πλέον και επίσημα στον...αέρα καθώς οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε ανάψει...κόκκινο στις δύο ομάδες για την υπόθεση της αδειοδότησης στο νέο πρωτάθλημα επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα τόσο στον "Γηραιό" όσο και τους "κυανέρυθρους" και πλέον οι δύο σύλλογοι θα πρέπει να προσφύγουν εντός πέντε ημερών στο δευτεροβάθμιο όργανο όπου ελπίζουν να πάρουν τελικά το πράσινο φως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More