Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο Master δηλώνει "παρών"

Το έχουμε ξαναπεί. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον "Τhe Master" (ξαναγύρισε στον αρχικό τίτλο, αφού δε βρέθηκε κάτι καλύτερο για το επί μήνες αποκαλούμενο «ατιτλοφόρητο θρησκευτικό φιλμ» του Π. Τ. Άντερσον»).


Όχι μόνο γιατί το έπος του 2007 «Θα Χυθεί Αίμα» ήταν εξαιρετικό - αν δε συναντούσε την ίδια χρονιά στο δρόμο του (προς το Kodak Theatre) το κοενικό αριστούργημα «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», τώρα θα μιλούσαμε για οσκαρική ταινία (που έφυγε παρόλα αυτά με το βραβείο για τον Ντάνιελ ντέι Λιούις) - αλλά γιατί από τότε ο σκηνοθέτης ταινιών όπως τα "Boogie Nights" και "Magnolia" δε μας έχει δώσει άλλο δείγμα της τέχνης του.


Τα νέα είναι καλά γιατί εκεί που νομίζαμε ότι το πρότζεκτ έχει μπει σε λίστα αναμονής κι ενώ καμία επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί, η παραγωγός Μέγκαν Έλισον τιτίβισε στο Twitter ότι μπορεί και να δούμε το «The Master» τον Οκτώβριο.

Στην ταινία, όπου θα πρωταγωνιστεί ο κάτοχος Όσκαρ Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, με το Γιοακίν Φίνιξ στο κινηματογραφικό του come back και την Έιμι Άνταμς στο βασικό γυναικείο ρόλο, έχουν τελευταία προστεθεί οι Τζος Κλόουζ (Diary of the Dead, The Pacific) και Φιόνα Ντούριφ (The Messenger, True Blood) – κόρη του Μπραντ Ντούριφ της «Φωλιάς του Κούκου» και του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Λόρα Ντερν, Λένα Αντρ, Ντέιβιντ Βαρσχόφσκι, Μάντισεν Μπίτι και Τζέσι Πλέμονς επίσης στο πολυπρόσωπο καστ.

Κεντρικός χαρακτήρας (Φ. Σ. Χόφμαν) ένας άνδρας που επιστρέφει στην Αμερική έχοντας αντιμετωπίσει την ανθρώπινη κτηνωδία και τον τρόμο στα χαρακώματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αναζητώντας κι ο ίδιος ταυτότητα και διεκδικώντας χώρο και ρόλο σε μια αμήχανη και μετέωρη μετα-πολεμική κοινωνία, διαμορφώνει μια ένα πίστη κι ένα καινούργιο σύστημα αξιών που βρίσκει γρήγορα πολλούς οπαδούς ανάμεσα στις «χαμένες ψυχές» που ταυτίζονται με τις αναζητήσεις του. Ο Φίνιξ θα υποδυθεί το δεξί χέρι του «Master» και η Άνταμς τη γυναίκα του. Αν και η παραγωγή προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από τη Σαϊεντολογία, η σύλληψη του στόρι έχει εμφανώς επηρεαστεί από αυτό το θρησκευτικό σύστημα, ενώ, όπως και στο «Θα Χυθεί Αίμα» ο Άντερσον υπογραμμίζει κι εδώ τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από τη διόγκωση της επιρροής ενός πνευματικού μέντορα.

Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα κάποια πρώτα πλάνα. Αν πρόκειται όντως να δούμε την ταινία ως το τέλος του χρόνου, μάλλον το πρώτο teaser δε θα αργήσει πολύ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More