Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δέκα μεταμορφώσεις διάσημων σταρ

 To Ανώνυμο blog παρουσιάζει τις πιο... ακραίες μεταμορφώσεις που έκαναν δέκα διάσημοι σταρ για τις ανάγκες της ταινίας στην οποία συμμετείχαν.








Μπραντ Πιτ - Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον 

 

Με εκπληκτικά οπτικά εφέ, μακιγιάζ και επεξεργασία στον υπολογιστή, ο Μπραντ Πιτ κατάφερε όχι μόνο να μεγαλώσει κατά πολλές δεκαετίες αλλά και να... κοντύνει. Όσο και πιο εντυπωσιακό να φαίνεται το γέρασμα του σέξι ηθοποιού στην οθόνη, δεν γίνεται να δώσουμε credits στην ομάδα μόνο για αυτό, αφού και στις σκηνές όπου είναι γύρω στα 20, το θέαμα είναι εξίσου συγκλονιστικό. Η ταινία δεν πήρε τυχαία Όσκαρ οπτικών εφέ και μακιγιάζ. 

Χιθ Λέτζερ - Ο Σκοτεινός Ιππότης 

 

Ο πιο τρομακτικός Τζόκερ βρέθηκε στο μακιγιαρισμένο πρόσωπο του πρόωρα χαμένου -και νικητή Όσκαρ Δεύτερου Αντρικού- Χιθ Λέτζερ. Ένα παλιομοδίτικο κοστούμι, ένα αχτένιστο και πρασινωπό μαλλί και μια μουτζουρωμένη φάτσα φτάνουν για να προσφέρουν εφιάλτες στα μικρά παιδιά για πολλές δεκαετίες ακόμα. 

Σαρλίζ Θερόν - Monster 

 

Πριν λίγα χρόνια, μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου, αποφάσισε να αφήσει τα ψηλοτάκουνα και τη μάσκαρα για να υποδυθεί την αιμοσταγή δολοφόνο του '90, Αιλίν, στην ταινία Monster. Μια άθλια γκαρνταρόμπα, μερικά παραπάνω κιλά και το απαραίτητο μακιγιάζ την μεταμόρφωσαν σε μια από τις πιο άσχημες γυναικείες παρουσίες της οθόνης! Και, φυσικά, η ερμηνεία της τής χάρισε το πολυπόθητο αγαλματάκι... 

Ρεμπέκα Ρομίν - X-Men 




Τέσσερις ώρες χρειάζονταν καθημερινά οι μακιγιέρ για να μεταμορφώσουν την πανέμορφη Ρεμπέκα Ρομίν σε μια εξίσου όμορφη μεταλλαγμένη. Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα που βλέπαμε εμείς στην μεγάλη οθόνη, δεν χρειαζόταν μόνο τέσσερις ώρες. Μετά τα γυρίσματα, οι ειδικοί έπρεπε να περάσουν εννιά ώρες στον υπολογιστή για να επεξεργαστούν την εικόνα της και ψηφιακά! Πάντως, η καυτή μορφή της Μιστίκ που είδαμε άξιζε τον κόπο. 

Ρόμπιν Γουίλαμς - Η Κυρία Ντάουτφαιρ 

 

Η εικόνα του ταλαντούχου Ρόμπιν Γουίλιαμς ως γυναίκα στη θρυλική κωμωδία των 90's ήταν τόσο τέλεια, που νομίζαμε ότι ο καθένας θα μπορούσε να βάλει απλά μια μάσκα, λίγο κραγιόν και να μεταμορφωθεί σε γριά γυναίκα. Όμως, η πραγματική μάσκα του Γουίλιαμς δεν ήταν αυτή που είδαμε να πέφτει στο δρόμο και να αποκαλύπτει την αληθινή ταυτότητά του, αλλά οκτώ διαφορετικά κομμάτια που έβαζε καθημερινά επάνω του, μαζί με μπόλικο ρουζ και μέικ απ. 

Τζον Τραβόλτα - Spray 

 

Η ολική μεταμόρφωση του Τζον Τραβόλτα για τις ανάγκες του μιούζικαλ Hairspray ήταν από τις πιο διασκεδαστικές που έχουμε δει αλλά και από τις πιο πετυχημένες! Αν δεν ξέρεις ότι είναι ο Τραβόλτα, μπορεί και να μην το καταλάβεις μέχρι να τελειώσει η ταινία και να το δεις στους τίτλους. Ο Τραβόλτα καθόταν κάθε μερά σε μια καρέκλα όπου οι έμπειροι μακιγιέρ τον έβαφαν για 5 ώρες και του έβαζαν προσθετικά κομμάτια στο πρόσωπο αλλά και το σώμα! 

Ρον Πέρλμαν - Hell Boy 

 

Το κόκκινο κοστούμι που φορούσε ο Ρον Πέρλμαν στις ταινίες του Hell Boy, ήταν φτιαγμένο από λάτεξ, αλλά μην φανταστείτε ότι το μόνο που είχε να κάνει ήταν να το φορέσει και να σταθεί μπροστά από την κάμερα. Κάθε φορά, χρειάζονταν 4 ώρες προετοιμασίας και μακιγιάζ (εκτός της ψηφιακής επεξεργασίας) για να απολαύσουμε τον "κακό" του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. 

Γκουίνεθ Πάλτροου - Shallow Hal 


Η Πάλτροου υποδυόταν το αντικείμενο ενδιαφέροντος ενός "ρηχού" άντρα (Τζακ Μπλακ) που είχε υπνωτιστεί ώστε να βλέπει την εσωτερική ομορφιά. Η όμορφη ηθοποιός έγινε για τις ανάγκες του ρόλου μια υπέρβαρη γυναίκα και για να το πετύχει αυτό, φορούσε μια ειδική στολή μαζί με το απαραίτητο μακιγιάζ, τα οποία συνολικά έπαιρναν 4 ώρες προετοιμασίας. 

Έντι Μέρφι- Norbit 

 

Μπορεί ο υπεύθυνος της μεταμόρφωσης αυτής, Ρικ Μπέικερ, να έχει πετύχει και άλλες ενδιαφέροντες "μεταλλάξεις" στο The Nutty Professor, αλλά η Ρασπούτια Λέιτμορ είναι σίγουρα το πιο αστείο κατόρθωμα του. Η στολή που φορούσε ο Μέρφι και όλη η μορφή της υπέρβαρης συζύγου είναι αριστούργημα στο είδος της! 

Tζιμ Κάρεϊ - The Grinch Who Stole Christmas 

 

Ο Τζιμ Κάρεϊ πήρε τα πάνω του αφού έβαλε τη Μάσκα και τότε είχε δηλώσει ότι δεν θα έκανε κάποια παρόμοια ταινία που να απαιτούσε τόσο δουλειά στο μακιγιάζ. Όμως, δεν μπορούσε να αντισταθεί στο ρόλο του Γκριντς. Για μια ακόμη φορά, ο Κάρεϊ έπρεπε να καθίσει σε μια καρέκλα και να "υποβληθεί" σε πολλές ώρες μακιγιάζ και προετοιμασίας. Φυσικά, άξιζε η ταλαιπωρία, αφού δεν υπάρχει κανείς που να έκανε καλύτερα τον Γκριντς πέρα από τον ίδιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More