Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τους "έγραφαν" 140 κάμερες

Ούτε πέντε ούτε δέκα ούτε είκοσι. Συνολικά 140 κάμερες κατέγραφαν τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, το βράδυ του Σαββάτου, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου



Απίστευτος πραγματικά ο αριθμός που αποκαλύπτεται για να μην υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στην έρευνα της Αστυνομίας, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι των σοβαρών επεισοδίων που μετέτρεψαν τη γιορτή του ποδοσφαίρου σε φεστιβάλ χουλιγκανισμού.

Το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ λειτούργησε όπως είχε προαναγγείλει και η ΕΠΟ μια μέρα πριν από τον τελικό με τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας να ανοίγουν τους διακόπτες στο ειδικό μπουθ που έχει κατασκευαστεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. "Το κλειστό κύκλωμα αποτελείται από 44 κάμερες εντός Ολυμπιακού σταδίου και 96 στον περιβάλλοντα χώρο και με εξαίρεση 3 το πολύ 4 που έχουν υποστεί κάποιες βλάβες όλες οι άλλες λειτούργησαν κανονικά", διαβεβαιώνει μέλος του διοικητικού προσωπικού του ΟΑΚΑ μιλώντας στο Contra.gr μόλις δυο εικοσιτετράωρα μετά τα θλιβερά γεγονότα.

Άμεση αθλητική ενημέρωση όπου και αν βρίσκεστε μέσω του επίσημου twitter και του επίσημου facebook του contra.gr.
Όλο το σύστημα του κλειστού κυκλώματος το χειρίζονται αποκλειστικά άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι και πήραν μαζί τους το οπτικό υλικό κατά την αποχώρησή τους από το ΟΑΚΑ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μεγάλες ζημιές στο ταρτάν

Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι του ΟΑΚΑ έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους εισβολείς και το Στάδιο να είναι έτοιμο για τα επερχόμενα πλέι-οφ. Σπασμένα πλεξιγκλάς, κατεστραμμένες πυροσβεστικές φωλιές, αρκετά σημεία του αγωνιστικού χώρου όπου το χόρτο έχει καεί και ευτυχώς ελάχιστα καθίσματα περιλαμβάνονται στη μακρά λίστες των ζημιών που καταγράφηκαν αμέσως μετά τον τελικό.

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως εντοπίστηκε στο ταρτάν που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τα καπνογόνα που έπεσαν πριν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Την Τρίτη (03/05) αναμένεται να γίνει η τελική κοστολόγηση της καταστροφής και να προχωρήσει η άμεση αντικατάστασή του, αφού το καλοκαίρι θα διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Special Olympics με συμμετοχές αθλητών από όλη την υφήλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More