Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αύριο η απονομή των ελληνικών "Όσκαρ "

Για δεύτερη χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου απονέμει τα βραβεία στις ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε. Η τελετή απονομής γίνεται την Τρίτη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ τιμητικό βραβείο θα αποδοθεί στο Μιχάλη Κακογιάννη.



Στην κούρσα των βραβείων προηγείται η Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, με υποψηφιότητες στις 11 από τις 16 κατηγορίες. Ο
Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες και μόλις τέσσερις συγκέντρωσε το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη, που ταξιδεύει στα φεστιβάλ στο εξωτερικό. Στην πεντάδα των καλύτερων ταινιών περιλαμβάνονται το Απ' Τα Κόκαλα Βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα με οκτώ υποψηφιότητες και το Ταξίδι στη Μυτιλήνη του Λάκη Παπαστάθη με επτά υποψηφιότητες. Επτά υποψηφιότητες συγκεντρώνει και η Υπογραφή, τρεις η ταινία του Άρη Μπαφαλούκα Άπνοια και δύο η κομεντί Χάρισμα.

Παρουσιαστές στη βραδιά γιορτής του ελληνικού σινεμά θα είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Χρήστος Λούλης.

Οι νικητές θα αναδειχθούν μέσα από την ψηφοφορία των μελών της επιτροπής, ενώ η Ακαδημία θα ανακοινώσει και την ταινία που θα στείλει ως ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Ο περσινός Κυνόδοντας κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική πεντάδα. Ευχόμαστε ότι και η φετινή επιλογή της Ελληνικής Ακαδημίας θα έχει μια αξιόλογη διεθνή πορεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More