Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η Rachel Weisz κακιά μάγισσα του Οζ

Τα σχέδια της Ντίσνεϊ να μας αφηγηθεί τα γεγονότα της ιστορίας του Οζ πριν από την εμφάνιση της Ντόροθι γίνονται ακόμα πιο καταχθόνια αφού η κακιά μάγισσα της ταινίας Εβανόρα, έχει μάλλον βρει την ηθοποιό που θα την ενσαρκώσει και αυτή είναι η κάτοχος Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις. Η Βάις διαπραγματεύεται με την εταιρεία για να προστεθεί στο καστ του Σαμ Ράιμι, πλάι στον Τζέιμς Φράνκο που θα παρασυρθεί με
το αερόστατό του στη μαγική χώρα όπου κατοικείται από τη Θεοδώρα (Μίλα Κούνις) τη Γκλίντα (που εκπροσωπεί τις δυνάμεις του Καλού, αλλά δεν έχει ακόμα «κλείσει» ηθοποιό) και την Εβανόρα που θα προσπαθήσει να τον καταστρέψει.


Στην ουσία αποτελεί prequel του κλασικού "The Wizard of Oz" του 1939 και απεικονίζει τον πλασιέ και θαυματοποιό, που προσγειώθηκε με τη βοήθεια μιας δίνης στην περιοχή του Οζ, όπου τρεις αδερφές με υπερφυσικές ικανότητες μάχονται για τον έλεγχο της γης. Ουσιαστικά εξιστορεί το πως ο Μάγος του Οζ έγινε ο άρχοντας της περιοχής, με την συνέχεια που όλοι γνωρίζουμε από το αγαπημένο παραμύθι. Η Θεοδώρα θα είναι αυτή που θα γοητευτεί από τον ήρωα, αλλά μόλις την απορρίψει συντάσσεται με τη μοχθηρή αδελφή της, για να τον καταστρέψουν και να διοικήσουν μόνες τους τη χώρα (ο Τζέιμς Φράνκο, που αντικατέστησε το Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, αρχική επιλογή του σκηνοθέτη για το ρόλο του Oz the Great and Powerful, φαίνεται ότι θα έχει δύσκολο έργο).

Η πρωταγωνίστρια των «Παραδεισένιων Οστών» και του «Αgora» μοιάζει να βρήκε την επόμενη μεγάλη παραγωγή που θα τη φιλοξενήσει, μετά από τα προσεχώς της στο ρομαντικό δράμα «The Deep Blue See» και στο κατασκοπικό θρίλες «Page Eight».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More