Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Απέκτησε “ανταγωνιστή” η WikiLeaks

Η Wall Street Journal είπε να “χτυπήσει” τη WikiLeaks και να ξεκινήσει τις δικές της αποκαλύψεις μέσω του SafeHouse, το οποίο και λάνσαρε την Πέμπτη (5/5), ζητώντας από τους αναγνώστες της να τη βοηθήσουν για να αποκαλύψουν απάτες και συνωμοσίες στην πολιτική και την οικονομία.





“Αν έχετε αξιόλογες πληροφορίες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ύποπτα email, οικονομικά έγγραφα ή βάσεις δεδομένων από εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς ή μη κυβερνητικές οργανώσεις, στείλτε τις στο SafeHouse”, έγραφε η πρώτη δημοσίευση της υπηρεσίας της WSJ.

Στα “ενδιαφέροντα” της συμπεριλαμβάνονται η πολιτική, η κυβέρνηση, οι τράπεζες, η Wall Street, οι πολυεθνικές, η δικαιοσύνη, η Εθνική Ασφάλεια και οι Διεθνείς σχέσεις.

“Το SafeHouse θα βοηθήσει στην συλλογή πληροφοριών και εγγράφων που μπορούν να αποτελέσουν ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια”, είπε ο διευθυντής Ρόμπερτ Τόμσον.

Μια από τις πολλές ενστάσεις βέβαια είναι το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει ένα site το οποίο διαφημίζει ότι θα αποκαλύψει σκάνδαλα και υποθέσεις, σε αντίθεση με το WikiLeaks που κινείται λίγο πιο παρασκηνιακά.

Και κατά δεύτερον το κατά πόσο θα λειτουργήσει ως πυρήνας αποκάλυψης της αλήθειας ή απλώς ως άλλο ένα διαφημιστικό έσοδο της εφημερίδας...

Πάντως, η WSJ δεν είναι η μόνη εφημερίδα που ζήλεψε τη δόξα της WikiLeaks, καθώς κάτι ανάλογο έχουν εξαγγείλει οι New York Times, ενώ υπάρχει ήδη το OpenLeaks το οποίο έχει συσταθεί από πρώην εκπρόσωπο της WikiLeaks.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More