Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από το MIT


Ενώ οι φοιτητές του περίφημου Τεχνολογικού Ιδρύματος ΜΙΤ της Βοστώνης επιβαρύνονται με χιλιάδες δολάρια ετησίως για την παρακολούθηση μαθημάτων, το Ίδρυμα ανακοινώνει νέο πρόγραμμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου να παρακολουθεί δωρεάν μαθήματα μέσω Διαδικτύου, καθώς και να εξασφαλίζει -για πρώτη φορά- επίσημη πιστοποίηση ή βεβαίωση παρακολούθησης για το συγκεκριμένο μάθημα.

Πριν λίγες ημέρες το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ανακοίνωσε ότι διευρύνει το
πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει δωρεάν στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον πλανήτη που διαθέτει πρόσβαση στον «κυβερνοχώρο» να παρακολουθήσει μαθήματα στο περίφημο πανεπιστήμιο.

Η νέα διαδραστική πλατφόρμα παρακολούθησης μαθημάτων θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά εργαστήρια, να κάνουν αυτοαξιολογήσεις και να συζητούν με συμμαθητές τους.

Μάλιστα, για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο θα δίνει στους αποφοίτους και ένα πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει ότι παρακολούθησαν τα μαθήματα και πέρασαν τις εξετάσεις με επιτυχία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι την πρωτοποριακή ιδέα του ΜΙΤ θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα ώστε με ασφάλεια μπορεί να πει κανείς ότι η δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση στο Ίντερνετ είναι σίγουρα μια από τις τάσεις του μέλλοντος.

Το γεγονός ότι η πλατφόρμα MITx θα διατίθεται δωρεάν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κάνει το ΜΙΤ να εκτιμά ότι θα αποτελέσει πρότυπο προσφοράς διαδικτυακών μαθημάτων και από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More