Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λες και θα το θυμούνται

Χρυσόψαρα που κολυμπούν σαν σε παρέλαση. Το κόπλο που εμπνεύστηκε ένας Κινέζος μάγος και ενθουσίασε το κοινό. Έντονες αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις.
Ενα μαγικό πήγε να κάνει κι ο Φου Γιανντόνγκ και του το βγαλαν ξινό! Περισσότερες από 50 οργανώσεις για την προστασία των ζώων στράφηκαν εναντίον του, ζητώντας να απαγορευτεί η τηλεοπτική προβολή του τρικ!
Σίγουρα πηγαίνουν στο μυαλό σας σπαθιά, σφραγισμένα φέρετρα, φωτιές και...
διαμελισμένοι εθελοντές. Καμία σχέση! Ο Κινέζος "μάγος" δεν πείραξε κανέναν. Βολεύτηκε με τα πρώτα έξι χρυσόψαρα που βρήκε μπροστά του.
Και τι το τρομερό έκανε; Τα έβαλε μέσα σε μια ρηχή δεξαμενή και τα έκανε να κολυμπήσουν στη σειρά, στρατιωτικά στοιχιμένα.Το κόλπο του παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια σε μία τηλεοπτική εκπομπή στην Κίνα, παραμονή πρωτοχρονιάς, και ενθουσίασε το κοινό.
Ξεσήκωσε όμως και τους φιλόζωους εναντίον του. Όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος τους "τα χρυσόψαρα είναι μικρά πλάσματα, ο καθένας μπορεί να τα αγοράσει, να τα κακομεταχειριστεί, ακόμη και να τα σκοτώσει". Οι οργανώσεις υποψιάζονται πως ο Φου κάνει χρήση μαγνητών, ώστε να πετύχει τέτοια κίνηση των ψαριών, πράγμα που είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για τα χρυσόψαρα.
Απαίτησαν λοιπόν να μην ξαναπροβληθεί το εν λόγω τρικ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας,με κάποιους απ' αυτούς να συναινούν στο αίτημά τους, αλλά κάποιους άλλους να δηλώνουν πως θα το προβάλλουν έτσι κι αλλιώς.
Ο Φου από την άλλη δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και πέρασε στην αντεπίθεση. "Αν χρησιμοποιούσα μαγνήτες, τα ψάρια θα κολλούσαν μεταξύ τους. Κάποιοι λένε ότι χρησιμοποιώ ηλεκτρισμό ή υψηλή τεχνολογία. Ας λένε ό,τι θέλουν, τα ψάρια είναι ασφαλή", δήλωσε σε κινεζική εκπομπή. Ως γνήσιος μάγος όμως, αρνήθηκε να αποκαλύψει και ποιο είναι το μυστικό του.
Σε τελική ανάλυση, δεν ξέρουμε πώς ο Φου ελέγχει τα χρυσόψαρα, δεν ξέρουμε αν αυτό... απασχολεί τα χρυσόψαρα (με τη μνήμη των τριών δευτερολέπτων!), το μόνο που ξέρουμε είναι πως ο Κινέζος είναι αλήθεια μάγος. Δείτε από το λίγο νερό της δεξαμενής, τι κύμα (αντιδράσεων) σήκωσε..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More