Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (18/2)


Οπως καθε εβδομαδα ετσι και σημερα σας παρουσιαζουμε τις κινηματογραφικες πρεμιερες της εβδομαδας!


Αληθινό ΘράσοςTRUE GRIT
των Τζόελ και Ίθαν Κοέν
με τους Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν
 

 

Υπόθεση: Οι ιδιοφυείς αδελφοί Τζόελ και Ίθαν Κοέν, αποδομούν όπως εκείνοι και μόνο εκείνοι ξέρουν μια πρωτότυπη ιστορία αυτοδικίας, με στόχο να φωτίσουν την ψυχοσύνθεση της πρωταγωνίστριας, μιας δεκατετράχρονης εκδικήτριας που βλέπει μπροστά στα μάτια της να δολοφονείται ο πατέρας της για μερικά δολάρια, από τους υποτακτικούς τους στο κτήμα ενώ αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να αποδώσει δικαιοσύνη... Φτάνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας με σκοπό να βρει το δειλό Τομ Τσέινι που λέγεται πως σκότωσε τον πατέρα της και ζητά τη βοήθεια ενός φιλικού προς το αλκοόλ, μονόφθαλμου, ομοσπονδιακού αστυνομικού, του Ρούστερ Κόγκμπερν, ο οποίος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, δέχεται τελικά να τη βοηθήσει, και να τον καταδιώξει. Τον Τσέινι όμως καταδιώκει και ένας άλλος αστυνομικός, ο Λα Μπιφ, που θέλει κι αυτός από την πλευρά του να τον συλλάβει και να τον παραδώσει στις αρχές του Τέξας, ώστε να δικαστεί εκεί κι εκείνος να πάρει την αμοιβή της επικήρυξής του… Οι τρεις τους τώρα, καθένας για τους δικούς του λόγους, αναζητούν τον Τσέινι δίχως να ξέρει κανείς τους πού θα τους βγάλει αυτή η περιπέτεια… 



Για Το Καλό Των ΑλλωνFOR THE GOOD OF OTHERS / EL MAL AJENO
του Όσκαρ Σάντος Γκόμεζ
με τους Εδουάρδο Νοριέγκα, Μπελέν Ρουέδα
 

 

Υπόθεση: Ο Αλεχάντρο Αμενάμπαρ παρουσιάζει το ισπανικό ιατρικό δράμα, όπου ο Εδουάρδο Νοριέγκα («Άνοιξε τα Μάτια», «Τσε Γκεβάρα») κρατά τον κεντρικό ρόλο του Ντιέγκο, ενός γιατρού που έχει χάσει το πάθος του για τη δουλειά του, και αποστασιοποιημένος από τον πόνο των άλλων, δεν επιθυμεί πια να έχει προσωπική επαφή με τους ασθενείς του. Μια μέρα, η Σάρα, μια έγκυος ασθενής του, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Ο σύντροφός της κατηγορεί τον Ντιέγκο ως το μόνο υπεύθυνο, και πάνω στον θυμό του τον απειλεί με ένα όπλο. Μετά από κάποιες ώρες, ο Ντιέγκο θυμάται μόνο τον ήχο ενός πυροβολισμού και έχει την περίεργη αίσθηση ότι τον διαπέρασε κάτι περισσότερο από μία σφαίρα... 



Πίστη
SHAHADA
του Μπουρχάν Κουρμπάνι
με τους Μαριάμ Ζαρί, Τζερεμίας Ατσεαμπόνγκ, Κάρλο Λιούμπεκ, Μαρίζα Σκάρισιτς, Σεργκεί Μόγια, Βεντάτ Εριντσίν, Άνε Ράτε - Πόλε
 

 

Υπόθεση: Βερολίνο, σήμερα. Στη διάρκεια μιας επιδρομής της αστυνομίας σε μια αποθήκη για τη σύλληψη παράνομων εργατών, οι μοίρες τριών μουσουλμάνων γεννημένων στη Γερμανία συγκρούονται. Ο Ισμαΐλ, αστυνομικός τουρκικής καταγωγής, ετοιμάζεται να προδώσει το σήμα και τη γυναίκα του, σπρωγμένος απ’ την έλξη που νιώθει για την παράνομη μετανάστρια Λέιλα. Ο Σάμι διχάζεται ανάμεσα στη μουσουλμανική του πίστη και στον ακατανίκητο πόθο που νιώθει για έναν συνάδελφό του, παρά τη βίαιη ομοφοβία των φίλων του. Ο τοπικός ιμάμης, φιλελεύθερος θρησκευτικός ηγέτης τον οποίο η κοινότητα σέβεται, καθησυχάζει τον Σάμι, αλλά κι ο ίδιος περνάει δύσκολες ώρες: η κόρη του, Μαριάμ, οδεύει προς μια ακραία συντηρητική κατεύθυνση, παρότι μεγάλωσε με τις αρχές της ανεκτικότητας. Οι τρεις τους πρέπει να βρουν μια θέση ανάμεσα στην πίστη και τη σύγχρονη ζωή σε μια δυτική κοινωνία· ανάμεσα σ’ έναν θελκτικό, απελευθερωμένο τρόπο ζωής και στην παράδοση. 


Χθες Το ΒράδυLAST NIGHT
της Μάσι Τατζεντίν
με τους Κίρα Νάιτλι, Σαμ Ουόρθινγκτον, Eύα Μέντες, Γκιγιόμ Κανέ
 

 

Υπόθεση: Ένα παντρεμένο ζευγάρι θα περάσει χωριστά ένα βράδυ, όταν ο σύζυγος φεύγει για ένα επαγγελματικό ταξίδι με μια συνάδερφό του, η οποία τον ελκύει ερωτικά. Όσο αυτός όμως βρίσκεται μακριά, η σύζυγός του συναντά τον πρώην της. Μέσα σε μια νύχτα, οι ζωές των τεσσάρων αυτών ανθρώπων θα περάσουν από διάφορες δοκιμασίες, μετά από τις οποίες ίσως τίποτα να μην είναι πια το ίδιο. 



Το Μεγάλο ΦαβορίSECRETARIAT
του Ράνταλ Γουάλας
με τους Νταϊάν Λέιν, Τζον Μάλκοβιτς, Ντίλαν Γουόλς, Σκοτ Γκλεν
 

 

Υπόθεση: To 1969 η Πένυ Τσένερι, κόρη του επιτυχημένου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη των στάβλων Μίντοου, Κρίστοφερ Τσένερι, απόφασίζει να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Αυτή ήταν η πρώτη μιας σειράς κρίσιμων αποφάσεων, οι οποίες έμελλε να αλλάξουν οριστικά τη ζωή της ίδιας, αλλά και των αγαπημένων της προσώπων. Μην έχοντας, ως νοικοκυρά, την παραμικρή πείρα από κούρσες αλόγων, η Τσένερι αποφάσισε να εισβάλλει στον αυστηρά ανδροκρατούμενο αυτό χώρο, ποντάροντας πάνω στο καστανόχρωμο πουλάρι με την πορφυρή χαίτη και το σημάδι στο μέτωπο που θύμιζε λευκό αστέρι. Η Τσένερη ανέθρεψε το πουλάρι, με την πίστη πως έχει στα χέρια της έναν γεννημένο πρωταθλητή και του έδωσε το όνομα Σεκρετέριατ. Τρία χρόνια αργότερα, χάρη στη φροντίδα της ιδίας και των συνεργατών της και υπό την πολύτιμη καθοδήγηση του βετεράνου εκπαιδευτή αλόγων Λουσιέν Λοράν, ο Σεκρετέριατ κατόρθωσε να κερδίσει 3 κούρσες, σε 3 πολιτείες, μέσα σε 5 μόνο εβδομάδες, φτάνοντας στη θριαμβευτική κατάκτηση του περίφημου Triple Crown, για πρώτη φορά μετά από 25 ολόκληρα χρόνια! 


Αγγελος ΘανάτουPUSHER 3: I'M THE ANGEL OF DEATH
του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν
με τους Ζλάτκο Μπούριτς, Μαρινέλα Ντέκιτς, Ιλίας Άγκατς, Βάνια Μπάτζιτιτς
 

 

Υπόθεση: Ο μεσήλικας πια Μίλο πασχίζει να προετοιμάσει τα 25α γενέθλια της κόρης του. Το εικοσιτετράωρό του περιλαμβάνει πάλη με τους προσωπικούς του δαίμονες και πρόγραμμα απεξάρτησης ενώ ανακαλύπτει πως το φορτίο ηρωίνης που περίμενε, έχει αντικατασταθεί από χάπια Ecstasy. Θέλει να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του στον υπόκοσμο της Κοπεγχάγης οπότε θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη νέα γενιά προκειμένου να διακινήσει το νέο ναρκωτικό, γνωρίζοντας ελάχιστα πράγματα για αυτό. Οι προσπάθειές του γίνονται απέλπιδες οδηγώντας τον σε μια επιλογή που θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμα και τις δικούς του κώδικες «ηθικής». Το κόστος θα αποδειχθεί μέγιστο για τον ίδιο και το περιβάλλον του. 


Ο Δρόμος Του ΠολεμιστήTHE WARRIOR'S WAY
του Σένγκμου Λι
με τους Γιανγκ Ντονγκ Γκαν, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ντάνι Χιούστον, Τζέφρι Ρας
 

 

Υπόθεση: Μετά από μια ζωή εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες και την ξιφομαχία, ο Γιανγκ (Γιανγκ Ντονγκ Γκαν) έχει εξολοθρεύσει όλους τους εχθρούς της φατρίας του, πλην ενός — ένα βρέφος που το χαμόγελό του, του ζεσταίνει την καρδιά. Καθώς δεν θέλει να την σκοτώσει και – την ίδια στιγμή – αδυνατεί να την προστατέψει από την φατρία του, ο Γιανγκ αποφασίζει να πάρει το μωρό και να φύγει, ζητώντας καταφύγιο σε έναν παλιό φίλο που μένει στο Λοντ, μια πόλη της Δυτικής Αμερικής. Καταφτάνει για να ανακαλύψει πως ο φίλος του έχει πεθάνει και η κάποτε ευημερούσα, λόγω των ορυχείων χρυσού, πόλη είναι σε άσχημη κατάσταση. Η πόλη κατοικείται πλέον από μια ομάδα εκκεντρικών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων, η Λιν (Κέιτ Μπόσγουορθ), μια όμορφη γυναίκα που εκπαιδεύεται στη μάχη με στιλέτα και ο Ρον (Τζέφρι Ρας), ένας αλκοολικός. Για να μπορέσει να φτιάξει ένα ασφαλές σπίτι για το παιδί, μακριά από την φονική φατρία του, ο Γιανγκ αποφασίσει να μείνει στην πόλη και να κρύψει το σπαθί του για πάντα. Ο Γιανγκ θα βρει στο πρόσωπο της Λιν, μια αδελφή ψυχή. Ορφανή λόγω ενός τραγικού γεγονότος, η Λιν έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια, σχεδιάζοντας την εκδίκηση της, ενάντια στον άνθρωπο που της είχε επιτεθεί, τον Συνταγματάρχη (Ντάνι Χιούστον). Ενώ μαθαίνει στον Γιανγκ τις δουλειές της καθημερινότητας τους και φροντίζει το μωρό, ανακαλύπτει το ταλέντο του στην ξιφομαχία και του ζητάει να την εκπαιδεύσει στις πολεμικές τέχνες. Εν μέσω των γιορτών των Χριστουγέννων, ο Συνταγματάρχης και η συμμορία του επιστρέφουν και απειλούν να καταστρέψουν την πόλη. Ξέροντας πως η Λιν θα κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί τον Συνταγματάρχη, ο Γιανγκ απρόθυμα ξεθάβει το σπαθί του, έχοντας γνώση ότι αυτή του η πράξη, θα αποκαλύψει αμέσως στην πρώην ομάδα του, το μέρος που βρίσκεται. 


Χορεύοντας Στον ΠάγοDANCING ON ICE
του Σταύρου Ιωάννου
με τους Ελένη Βεργέτη, Αρχόντισσα Μαυρακάκη, Μαρία Πρωτόπαπα, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Κρις Ροταβοφ, Χάρη Σώζο, Μαρία Πάτση
 

 

Υπόθεση: Πρωτοχρονιά του 1996. Τα Βαλκάνια μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, συγκλονίζονται από εθνικιστικούς πολέμους, που έχουν σαν συνέπεια την οικονομική κρίση και τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών. Τρεις γυναίκες άγνωστες μεταξύ τους, προερχόμενες από τρεις διαφορετικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συναντώνται σε παραμεθόρια πόλη της Βουλγαρίας, προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.Χωρίς περιθώριο επιλογής, έχουν αναγκασθεί να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σ’ έναν βίαιο συνοδό λαθρομεταναστών, που τις οδηγεί προς το «Ελληνικό τους όνειρο» μέσα από δύσβατα ορεινά μονοπάτια. Στην ερημιά των βουνών οι τρεις γυναίκες θα γίνουν έρμαιο στα χέρια του. Η απελπισμένη τους προσπάθεια ν’ αλλάξουν τη μοίρα τους θα καταλήξει, μετά από δραματικές κι οριακές περιπέτειες, σε τραγωδία. 

Εγώ, Ο Γιαννούλης Χαλέπαςτης Στέλλα Αρκέντη
με τους Ιωάννα Γκαβάκου, Τάκη Βογόπουλο, Μαρίνα Κορέλη, Ζαχαρία Φιλιππότη, Θανάση Παπαθανασίου
 

 

Υπόθεση: Η ταινία περιγράφει την μαρτυρική ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά στην προσπάθεια του να ανακαλύψει νέες μορφές έκφρασης και να αποδώσει με δικές του πλαστικές τεχνοτροπίες την νέα εποχή. Στην ταινία καθρεφτίζεται ο αγώνας του καλλιτέχνη που επιζητά να δώσει ψυχή στο πηλό και για τον σκοπό αυτό θυσιάζεται ο ίδιος... Μπήκε στα Τάρταρα της γης για να ξεχάσει όσο ήξερε. Και να μάθει τα άλλα - αυτά τα μυστήρια. Της Θείας Θελήσεως… να μάθει πως η ύλη γίνεται πνεύμα. Και γύρισε στον κόσμο μας για να μας φανερώσει την Θεία Αρμονία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More