Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο πίνακας που έσπασε ταμεία

Σε δημοπρασία βγαίνει ο πίνακας που φαίνεται να σκιαγραφεί στην ταινία «Ο Τιτανικός» ο πρωταγωνιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η αρχική τιμή του πίνακα ξεκινάει από τις10.000 αγγλικές λίρες, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, εν μέσω οικονομικής κρίσης


Στην πιο ερωτική σκηνή της ταινίας που έσπασε τα ταμεία το 1997, ο δημοφιλής ηθοποιός αποφασίζει να σκιαγραφήσει με τη βοήθεια μόνο ενός μολυβιού το σώμα της αγαπημένης του Κέιτ Γουίνσλετ, την οποία έχει ερωτευτεί σφόδρα.

Ο Ντι Κάπριο στην ταινία υποδύεται τον Τζακ Ντόνσον και η Κέιτ Γουίνσλετ την ανώτερης κοινωνικής τάξης Ρόουζ Κάλβερτ.
Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ήταν υπεύθυνος για τον πίνακα που αναπαριστά την πρωταγωνίστρια ολόγυμνη, φορώντας μόνο ένα πολύτιμο διαμάντι στο λαιμό της, σχεδόν ξαπλωμένη στον καναπέ της υπερπολυτελούς καμπίνας της.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να βάλει μέχρι και τα αρχικά του Ντι Κάπριο στο εν λόγω αριστουργηματικό έργο και την ημερομηνία Απρίλιος 14, 1912, την αληθινή δηλαδή ημέρα πριν τη βύθιση του Τιτανικού.
Το έργο πωλείται από την αμερικανική εταιρία Premiere Pros σε δημοπρασία σήμερα Κυριακή.
Υπολογίζεται ότι θα φέρει έσοδα στην εταιρία της τάξεως των 7.000 έως 10.000 λιρών.
Ανταποκριτής στις ΗΠΑ δήλωσε μάλιστα ότι πρόκειται για «ένα θαυμάσιο αναμνηστικό μίας από τις ταινίες που εκείνη τη χρονιά έκανε ρεκόρ είσπραξης»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More