Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Οι «μεγαλύτερες» ληστείες της ιστορίας D

Από την κλοπή γέφυρας στο Καμπαρόφσκ της Ρωσίας μέχρι την κλοπή τάνκερ στη Νιγηρία το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τις πιο extra large ληστείες της πρόσφατης ιστορίας. 

 
Εδώ οι καλές οι… γέφυρες! 

Αν τύχει και ακούσετε κάτι τέτοιο σε καμιά υπαίθρια αγορά να ξέρετε ότι πρόκειται για ευκαιρία και εισαγόμενο είδος πρώτης ποιότητας. Τον Ιανουάριο του 2008, στο Καμπαρόφσκ της Ρωσίας κλάπηκε και αυτό: μια πλήρης μεταλλική γέφυρα μήκους 12 μέτρων. Δεν ήταν η πρώτη φορά αλλά το τρίτο παρόμοιο περιστατικό στη Ρωσία από το 2007! 

Μια καμπάνα για το σαλόνι 

Πόσο συχνά σκέφτεται κάποιος ότι θέλει μια καμπάνα για το σαλόνι του; Κάποιοι όχι μόνο το σκέφτηκαν αλλά το πραγματοποίησαν κιόλας. Τον Ιανουάριο του 2005 έκλεψαν την καμπάνα ενός βουδιστικού μοναστηριού στην Τακόμα των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι ζύγιζε 1500 κιλά φυσικά δεν τους αποθάρρυνε. 

Αν δεν την έκλεψε η νέμεση του Σούπερμαν τότε μάλλον οι κλέφτες χρησιμοποίησαν ανυψωτικό για να την κατεβάσουν και φορτηγό για να τη μεταφέρουν. Και παρότι καμπάνα κανείς δεν άκουσε τίποτα. 

Ευτυχώς οι μοναχοί πήραν την καμπάνα τους πίσω ένα χρόνο μετά όταν κάποιος προσπάθησε να την πουλήσει σε μια μάντρα για 500 δολάρια. Η καμπάνα ήταν σφυρήλατη και είχε μεταφερθεί από το Βιετνάμ. 

Που είναι η παραλία οέο…
Τον Ιούλιο του 2007 κάποιοι στην Τζαμάικα έκλεψαν μια παραλία. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά φόρτωσαν περίπου 500 φορτία της λευκής άμμου και εξαφανίστηκαν. Ένα οικόπεδο μισού στρέμματος μπροστά στην παραλία του Κόραλ Σπρινγκς ήταν ιδιοκτησία ενός ομίλου που θα έχτιζε ένα συγκρότημα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίου. Μετά την κλοπή ο όμιλος ανέστειλε τα σχέδια του. 

Δεδομένου όμως του όγκου και της ποιότητας της άμμου, οι υποψίες στρέφονται στη βιομηχανία του τουρισμού και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες της παραλίας. 

Για ένα ρούβλι το τούβλο 

Από τις καμπάνες… στις εκκλησίες. Ναι, καλά ακούσατε. Όταν κάποιος τοπικός επιχειρηματίας πρότεινε στην κοινότητα του Κομάροβο, βορειοανατολικά της Μόσχας, να αγοράσει την εκκλησία του χωριού για ένα ρούβλι το τούβλο οι χωρικοί το πήραν τοις μετρητοίς και έκλεψαν τα τούβλα της εκκλησίας. 

Ο πατέρας Βιτάλι ανέφερε στη αστυνομία ότι η τελευταία φορά που είδε την εκκλησία της Ανάστασης στη θέση της ήταν το Σεπτέμβριο του 2008. Τον Νοέμβριο του 2008 είχε κάνει φτερά. 

Grand Theft Tanker 

Ενώ οι Σομαλοί πειρατές παρενοχλούν τα πλοία στον Ινδικό Ωκεανό για λύτρα κάποιοι κλέβουν ολόκληρα τάνκερ. Αυτό τουλάχιστον συνέβη το Νοέμβριο του 2004 με το MV Asterius που φυλασσόταν από το πολεμικό ναυτικό της Νιγηρίας σε ένα πετρελαϊκό πεδίο της Γκάνα. Το πλοίο δε βρέθηκε ποτέ και οι υποψίες στρέφονται στο πλήρωμα και τον καπετάνιο του. Τώρα πως κατάφεραν να το οδηγήσουν εκτός των γκανέζικων υδάτων και να το κρύψουν… 

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που τάνκερ εξαφανίζεται μυστηριωδώς παρά τη φύλαξη του από το ναυτικό της Νιγηρίας. Ένα από αυτό το MV Jimoh βρέθηκε. Οι κλέφτες του είχαν αλλάξει χρώμα αλλά Gran Theft και η επιτυχία του νιγηριανού ναυτικού συνοδεύτηκε από βαρύγδουπες δηλώσεις. Ο διοικητής Καμπίρ Αλίγιου δήλωσε ότι το «απολεσθέν πλοίο συνελήφθη». 

Τώρα το πλοίο είναι, μάλλον, στη φυλακή μαζί με το τριμελές πλήρωμα του. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More