Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

1 στους 10 gamers εθισμενος στα video games!!!



Έρευνα έδειξε οτι ένας στους δέκα που παίζει video games αποκτά συμπτώματα εθισμού.
Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη Σιγκαπούρη σε 3.034 εφήβους που έπαιζαν video games, περίπου το 10% των gamers εμφανίζουν συμπτώματα παθολογίας, με σοβαρές επιπτώσεις φυσικά και στην καθημερινή τους ζωή.
Mερικά από τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν στους εξαρτημένους gamers είναι η κατάθλιψη, οι κοινωνικές φοβίες και το άγχος.


Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders - DSM) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, ένα άτομο είναι εξαρτημένο όταν πληρούνται κάποιες συνθήκες που συνδέονται με μειωμένη λειτουργικότητα στο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και/ή επαγγελματικό περιβάλλον.

Για την ώρα η εξάρτηση από τα video games δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο DSM και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν τα κριτήρια της εξάρτησης από τα τυχερά παίγνια, που μοιάζουν αρκετά με εκείνου του εθισμού στα video games.

Τέλος, αρκετά ανησυχητικό είναι το γεγονός οτι αυτοί που διαγνώστηκαν αρχικά ως εθισμένοι στα video games, ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το 84%, συνέχιζε να εμφανίζει τα ίδια συμπτώματα μετά από δύο χρόνια ενώ από αυτούς που δεν είχαν εθιστεί, μόνο το 1% άρχισε να εθίζεται μετά από δύο χρόνια.

Η έρευνα αυτή, θα μπορούσε να έχει γίνει σε πολλές χώρες του κόσμου αφού τα ποσοστά εθισμού σε κάθε χώρα μοιάζουν μεταξύ τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More