Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παει και ο Φεντερερ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν αποκλείοντας τον Ρότζερ Φέντερερ (7-6, 7-5, 6-4) όπως είχε κάνει και το 2008 όταν το κατέκτησε.
Μετά το Νο1 της Παγκόσμιας Κατατάξης, τον Ραφαέλ Ναδάλ, σειρά να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Αυστραλιανού Όπεν... πήρε και ο Ρότζερ Φέντερερ, το Νο2 της βαθμολογίας. Ο Ελβετός δεν τα κατάφερε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και έμεινε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Σέρβος (Νο3) ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στη νίκη με 7-6, 7-5, 6-4 παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδος την Κυριακή (30/1). Έτσι ο Φέντερερ δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, ενώ για δεύτερο σερί Grand Slam έμεινε εκτός τελικού από τον Τζόκοβιτς μετά την ήττα του στον ημιτελικό στο US Open!



Ο αντίπαλος του Τζόκοβιτς στον τελικό θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί αύριο (28/1) στις 10:30 Ελλάδος με αντιπάλους τους Νταβίντ Φερέρ και Άντι Μάρεϊ.

Ο Σέρβος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο του Αυστραλιανό Όπεν μετά από αυτό που κατέκτησε το 2008. Μάλιστα εκείνη την χρονιά είχε αποκλείσει στον ημιτελικό και πάλι τον Ρότζερ Φέντερερ με 7-5, 6-3 και 7-6!

Στον τελικό ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 τον Γάλλο Τσόνγκα ο οποίος στα ημιτελικά είχε σταματήσει τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ.

Εκείνο το τρόπαιο του 2008 ήταν και το μοναδικό που έχει κατακτήσει ο 24χρονος Σέρβος (γεν. 22/5/1987) σε Grand Slam.

Αναλυτικά οι καλύτερες στιγμές του σε Grand Slam:

Αυστραλιανό Όπεν: Νικητής (2008)

Ρολάντ Γκαρός: Ημιτελικά (2007, 2008)

Γουίμπλεντον: Ημιτελικά (2007, 2010)

US Open: Τελικός (2007, 2010)

"Έπαιξα το καλύτερο μου τένις"

Mετά τη νίκη επί του Φέντερερ ο μεγάλος νικητής Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε ότι έκανε το καλύτερο του παιχνίδι απέναντι στον Ελβετό: "Στο δεύτερο σετ προηγήθηκα με μπρέικ αλλά βρέθηκα να χάνω με 5-2. Στις δύσκολες στιγμές του αγώνα έπαιξα το καλύτερο μου τένις. Πάντα χαίρομαι να παίζω στο "Rod LAver Arena".

Το Aυστραλιανό Όπεν είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά γιατί υπάρχουν πολλοί παίκτες από πολλές χώρες και αισθάνομαι ωραία να αγωνίζομαι εδώ. Οι κερκίδες είναι σαν να βρίσκεσαι σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Ανυπομονώ να δω τον άλλο ημιτελικό από το κρεβάτι μου. Και οι δύο είναι μεγάλοι παίκτες. Ο Φερέρ είναι η έκπληξη αγωνίστηκε καλά εναντίον του Ναδάλ και ο Άντι Μάρεϊ παίζει καλά στα τουρνουά".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More