Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα social media, πέρυσι και φέτος…

Ένα ενδιαφέρον round up δημοσιεύθηκε στο econsultancy.com που αποτυπώνει με περίτρανο τρόπο όχι μόνο το μέγεθος των social media, αλλά και πόσο αυτό αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Τα social sites δεν έχουν προσθέσει απλά μερικές ορολογίες ή κάποιες υπηρεσίες στη ζωή μας. Έχουν αλλάξει εξ’ ολοκλήρου τον τρόπο που διασκεδάζουμε, που ενημερωνόμαστε, που επικοινωνούμε, που εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Δείτε τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία και διαπιστώστε την ραγδαία, εντυπωσιακή ανάπτυξη που κατέγραψαν σε 12 μόλις μήνες…



Facebook
Πέρυσι: 350 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. 50% εξ αυτών (περίπου 175 εκατομμύρια) έκαναν log-in σε καθημερινή βάση ενώ 65 εκατομμύρια επισκέπτονταν τη σελίδα μέσω mobile συσκευών.
Φέτος: Μερικούς μήνες νωρίτερα ξεπέρασε το μισό δις εγγεγραμμένων μελών. Ανεπίσημα, θεωρείται πως προφίλ στην υπηρεσία έχουν σήμερα περίπου 640 εκατομμύρια χρήστες. Αν κρατήσουμε ως βάση την επίσημη ανακοίνωση των 500 εκατομμυρίων μελών και θεωρήσουμε ότι το ποσοστό εκείνων που επισκέπτονται καθημερινά το site παραμένει στο 50%, τότε τα 250 εκατομμύρια των daily log-ins αποτελούν αύξηση 40% σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Όσο για τους mobile users, η αύξηση ανέρχεται σε 200% συγκριτικά με πέρυσι, καθώς περισσότεροι από 200 εκατομμύρια χρήστες αποκτούν πρόσβαση μέσω κάποιας φορητής συσκευής.

Twitter
Πέρυσι: 75 εκατομμύρια χρήστες, με το 20% αυτών να θεωρούνται ενεργοί. Καθημερινά καταχωρούνταν περίπου 27 εκατομμύρια tweets.
Φέτος: Επίσημα δηλώνει 175 εκατομμύρια χρήστες, με το ποσοστό εκείνων που χρησιμοποιούν συχνά την υπηρεσία να είναι άγνωστο. Τα tweets σήμερα ξεπερνούν τα 95 εκατομμύρια σε καθημερινή βάση – μια αύξηση μεγέθους 250%.

LinkedIn
Πέρυσι: 50 εκατομμύρια χρήστες. 11 εκατομμύρια εξ’ αυτών από την Ευρώπη.
Φέτος: Καταγράφει 100% αύξηση, έχοντας πια 100 εκατομμύρια επαγγελματικά profiles στη database του. Παρόμοια άνοδο έχουν και οι professionals που προέρχονται από την Ευρώπη – σχεδόν 21 εκατομμύρια.

Flickr
Πέρυσι: Φιλοξενούσε 4 δις φωτογραφίες.
Φέτος: Περίπου 25% αύξηση τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς στα τέλη του Δεκέμβρη έκανε host κάτι περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια images.

Wikipedia
Πέρυσι: 14 εκατομμύρια άρθρα και 85,000 συνεργάτες.
Φέτος: Περισσότερα από 17 εκατομμύρια άρθρα, με τους ενεργούς συνεργάτες να ανέρχονται πια σε 91,000.

Αμφιβάλλει κανείς ότι του χρόνου τέτοια περίοδο, τα αντίστοιχα νούμερα θα είναι εξίσου εντυπωσιακά αυξημένα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More