Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα 40+1 παιδιά-θαύματα του Χόλιγουντ (Vol. I)

Κάποιοι μοιάζουν απίστευτα με την παιδική τους εικόνα. Άλλους πιθανότατα να μην τους αναγνώριζαμε, ίσως απλά να μας θύμιζαν κάτι από το παρελθόν.Το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τα παιδιά-θαύματα που άφησαν ιστορία στο κινηματογραφικό πανί. 




1. Ντακότα Φάνινγκ
15 χρονών



Πριν τέσσερα-πέντε χρόνια ήταν παντού. Όπου το σενάριο απαιτούσε ένα ξανθό, όμορφο και φαφούτικο κοριτσάκι, το τηλέφωνο της Ντακότα χτυπούσε. Και απ’ ότι φαίνεται, δεν μπορούσε να πει όχι:I am Sam, Man on Fire, Hide and Seek, War of the Worlds.

Μπορεί να έχεις να την δεις πολύ καιρό αλλά μη νομίζεις ότι θα γίνει άλλο ένα παιδί-θαύμα που θα εξαφανιστεί. Έχει ήδη γυρίσει τρεις ταινίες για φέτος και ετοιμάζεται να δανείσει τη φωνή της στο καρτούν Coraline-κάτι σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Με τέτοιο ταλέντο και γνωριμίες όπως Σον Πεν, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τομ Κρουζ, ποτέ δεν πας χαμένος…

2. Χάλει Τζόελ Όσμεντ
20 χρονών




«I see dead people», είπε και έβαλε τα λόγια του στο πάνθεον με τις πιο αναγνωρίσιμες κινηματογραφικές ατάκες. Το εξαιρετικά μεγάλο του ταλέντο στην ηλικία των 11 ετών του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για το ρόλο του psycho παιδιού την Έκτη Αίσθηση, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε μεγάλη εισπρακτική και κινηματογραφική επιτυχία.

Εκείνοι που προσέχουν τις λεπτομέρειες , θα τον θυμούνται σε μια άλλη ταινία που έμεινε στη ιστορία για την ατάκα «Run Forrest Run». Σε ηλικία 6 ετών έπαιζε τον γιο του Φόρεστ Γκαμπ.

Τώρα, 20 χρονών πλέον, έχει στα σκαριά δύο νέες ταινίες και δείχνει αποφασισμένος να καθιερωθεί σαν ηθοποιός- χωρίς τη λέξη "παιδί" να τον προσδιορίζει.

3. Τζόναθαν Λιπνίκι
18
 χρονών

Το απίστευτα γλυκό παιδάκι με τα μεγάλα γυαλιά και τα ξανθά καρφάκια στο Τζέρι Μαγκουάιρ, ενηλικιώθηκε πριν λίγες ημέρες και μπορείς ακόμα να διακρίνεις πάνω του αυτό το χαρακτηριστικό που τον έκανε τόσο αγαπητό … 12 χρόνια πριν. Ναι. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που ο Τομ Κρουζ ήταν στα καλύτερα του και η κινηματογραφική του μητέρα Ρενέ Ζελβέγκερ έκανε τα πρώτα της βήματα.

Ο Λιπνίκι φέτος θα βάλει το κοστούμι του για τα πάει στον χορό των τελειοφοίτων, ενώ είναι στην ομάδα πόλο του σχολείου του και μέλος σε ροκ συγκρότημα. Έχει δηλώσει ότι εξακολουθεί να αγαπάει την υποκριτική και πως το Τζέρι Μαγκουάιρ ήταν απλά "η αρχή της καταιγίδας" γιατί θα επιστρέψει δυναμικά.

4. Τζέιμι Μπελ
22
 χρονών

Ο Μπίλι Έλιοτ μεγάλωσε, κρέμασε τις πουέντ δίπλα στα δεκάδες βραβεία για να μπορεί να διακτινίζεται ευκολότερα μαζί με τον Χέιντεν Κρίστενσεν στο Jumper και να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Κρεγκ, Ντάνιελ Κρεγκ στο Defiance.

Ο Τζέιμι Μπελ μπορεί όταν ήταν μικρός να έκανε μαθήματα μπαλέτου με αποτέλεσμα τα αγόρια στο σχολείο του να τον φωνάζουν κοροϊδευτικά αγόρι-μπαλαρίνα, αλλά μάλλον τώρα τους έχει κλείσει το στόμα, γιατί αν δεν ήξερε πως να κάνει την τέλεια πιρουέτα, δεν θα ήταν ούτε μια μικρή κουκίδα στον χάρτη του Χόλιγουντ.

5. Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν
12 χρονών 


Έγινε ευρύτερα γνωστή χάρη στο Little Miss Sunshine, ρόλος που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Η Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν όμως είχε μπει από μικρή στα βαθιά, στο πλευρό του Μελ Γκίμπσον στο Signs και με την Κέιτ Χάντσον στο Raising Helen.

Παρόλο που δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με τον κινηματογράφο και μετά το σχολείο, αν τελικά δεν τα καταφέρει, θέλει να γίνει κτηνίατρος ή σχεδιάστρια.

Οι οικογένεια Μπρέσλιν δεν είναι περήφανη μόνο για την Άμπιγκεϊλ. Ο μεγαλύτερος αδερφός της,Σπένσερ Μπρέσλιν, είναι το "σπαστικό", παχουλό παιδάκι που έκανε δύσκολη τη ζωή του Μπεν Στίλερ στο Meet the Parents και είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία The Kid με τον Μπρους Γουίλις.

6. Μακόλει Κάλκιν
28 χρονών 


Πάνε 14 ολόκληρα χρόνια από τότε που είδαμε τελευταία φορά τον Μακόλεϊ να παίζει σε ταινία (Richie Rich) και όχι σε ρολάκια των πέντε λεπτών σε sitcoms μια φορά το χρόνο. Ήταν το μοναδικό παιδί-ηθοποιός που κατάφερε να βάζει στον κουμπαρά του ένα εκατομμύριο δολάρια τότε, ακόμα και όταν είχε δεύτερο ρόλο.

Το απόλυτο είδωλο των παιδικών μας χρόνων –ποιος δεν ονειρευόταν να μείνει Μόνος στο Σπίτι;- σκλήρυνε, βούτηξε στα ναρκωτικά, παντρεύτηκε, χώρισε και φέτος ετοιμάζεται να κάνει come back ως πρωταγωνιστής σε νέα τηλεοπτική σειρά.

Bonus tip: Βγαίνει με την σέξι πρωταγωνίστρια του That 70’s Show, Μίλα Κούνις. Έτσι, για να μην νομίζουμε ότι δεν περνάει ακόμα η μπογιά του…

7. Άννα Κλάμσκι
28χρονών


Για πολλά αγόρια ήταν ο πρώτος έρωτας. Πάντως μας είχε κάνει όλους να ρίξουμε τα πρώτα μας δάκρυα στο My Girl, όταν θρηνούσε για την παιδική της αγάπη. Μετά το (αποτυχημένο) σίκουελ εξαφανίστηκε. Όχι, δεν τρελάθηκε με την ξαφνική φήμη, ούτε έμπαινόβγαινε σε κλινικές αποτοξίνωσης στα 12.

Αποφάσισε να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις, να ασχοληθεί για λίγο καιρό με την κριτική φαγητού (!) και να επιστρέψει δριμύτερη και πιο ώριμη πια στην υποκριτική. Ετοιμάζει ήδη τρεις ταινίες για το 2009.

8. Ραλφ Μάτσιο
45
 χρονών

Ο ένας. Ο μοναδικός. Ο ήρωας. Ο Καράτε Κιντ που μαθήτευε δίπλα στον (αποθανόντα το 2005) Πατ «Μιγιάκι» Μορίτα.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών «Ντάνιελ ντε λα Ρούσο» συμμετέχει στην δεύτερη σεζόν του Ugly Betty.

Όχι δεν επιδεικνύει όλα όσα έμαθε σχετικά με τις πολεμικές τέχνες, αλλά η παρουσία του είναι ένας καλός λόγος για να «κατεβάσεις» τα επεισόδια. Για χάρη του παλιού, καλού καιρού...

9. Τζάστιν Χένρι
37
 χρονών

O Τζάστιν Χένρι ήταν ένα πολύ τυχερό παιδί. Στην ηλικία των 7 επιλέχθηκε για το ρόλο του γιου της Μέριλ Στριπ και του Ντάστιν Χόφμαν στο Κράμερ Εναντίον Κράμερ, χωρίς να είχε καμία εμπειρία σαν ηθοποιός.

Ο «άπειρος» μικρός με την αληθοφανή και συγκινητική ερμηνεία του κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ δεύτερου αντρικού και παραμένει μέχρι σήμερα ο νεότερος ηθοποιός που διεκδίκησε ποτέ Όσκαρ!

Τώρα, 30 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να ασχολείται περιστασιακά με την ηθοποιία αλλά και με τη σκηνοθεσία, γυρίζοντας ανεξάρτητες παραγωγές.

10. Τζόρτζιο Κανταρίνι
15 χρονών


Ο Τζόρτζιο Κανταρίνι είχε μαγέψει το κοινό με το Η Ζωή είναι Ωραία, παίζοντας τον γιο του Ρομπέρτο Μπενίνι. Λίγα χρόνια μετά έγινε ο γιος του Ράσελ Κρόου στο Μονομάχο, και το παράδοξο είναι ότι και οι δύο «πατεράδες» του κέρδισαν Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου!

Ο έφηβος πλέον Κανταρίνι ζει με τον πατέρα του στην Φλωρεντία, ζει μια νορμάλ ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ έχει συμμετάσχει σε δύο ακόμα ιταλικές ταινίες.

11. Χένρι Τόμας
37
 χρονών

Ο πρωταγωνιστής του ΕΤ σε αντίθεση με την κινηματογραφική αδερφή του, Ντρου Μπάριμορ, μετά την ταινία επέστρεψε στην κανονική του ζωή, με το σχολείο και τους φίλους του, για να ξαναγυρίσει στη μεγάλη οθόνη στις αρχές του ’90, ενώ παράλληλα ασχολούνταν με τη μουσική.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε πολλές παραγωγές και το 2009 θα πρωταγωνιστεί σε τρεις νέες ταινίες. Μπορεί οι περισσότεροι να μην το είχαμε προσέξει αλλά ο Χένρι Τόμας έπαιζε στους Θρύλους του Πάθους, ως ο μικρότερος αδερφός του Μπραντ Πιτ! Άλλοι ίσως τον θυμούνται στο θρίλερ 11:14 με την Χίλαρι Σουάνκ ενώ έχει συμμετάσχει και στις Συμμορίες της Νέας Υόρκης.

12. Τζαλίλ Ουάιτ
32
 χρονών

Τότε ήταν το απόλυτο nerd είδωλο με την τσιριχτή φωνή αλλά και μια πρώιμη αντρική εκδοχή της Μαρίας της Άσχημης. Ο Τζαλίλ Ουάιτ πλέον μεγάλωσε, έβγαλε τα ψηλόμεσα παντελόνια και ουσιαστικά δεν θυμίζει σε τίποτα την τηλεοπτική εικόνα που είχε καθιερώσει στα 90’s.

Τo 2001 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο UCLA με πτυχίο πάνω στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και πήρε κάποιους μικρούς ρόλους σε ταινίες και θεατρικά.

Αν είσαι φαν των αμερικάνικων σειρών, ίσως τον είχες προσέξει σε ένα επεισόδιο της περσινής σεζόν του Boston Legal και είχες σπάσει το κεφάλι σου για να βρεις ποιόν σου θύμιζε… 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More