Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Άλλοι 5 τυχεροί παραλίγο αυτόχειρες (Vol.II)

Το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τις ιστορίες άλλων πέντε ανθρώπων που θέλησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά λόγω απίστευτης τύχης και μοιραίων συγκυριών, δεν τα κατάφεραν.


Η αυτοκτονία είναι η 13η πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως στις ημέρες μας, και σε κάποιες χώρες φτάνει ακόμα και την τρίτη θέση.

Περίπου 825 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε 40 λεπτά έχουμε και μια αυτοκτονία. 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που παρόλο που το επιχειρούν, από καθαρή τύχη, δεν το καταφέρνουν...

1. Χανς Τζόουνς
Γέφυρα Sunshine Skyway, Φλόριντα
Πάνω από 120 αυτοκτονίες




Το Μάιο του 2001 ο 35χρονος καλλιτέχνης και εφευρέτης Χανς Τζόουνς απολύθηκε από τη δουλειά του. Μέθυσε, τσακώθηκε με τη γυναίκα του και οδήγησε προς την γέφυρα Sunshine Skyway για να βάλει τέλος στη ζωή του. Καθώς έπεφτε από την γέφυρα για να συναντήσει το θάνατο, κατάλαβε ότι αυτό που έκανε ήταν μεγάλο λάθος.

Ευτυχώς για εκείνον, τη γλίτωσε ως δια μαγείας με σπασμένα πλευρά, εσωτερική αιμοραγία και πληγωμένους πνεύμονες. Κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την όχθη, απ' όπου τον περιμάζεψαν οι διασωτές και ύστερα πέρασε μήνες στο νοσοκομείο για να γίνει καλά.

Ο ίδιος αργότερα μίλησε για την εμπειρία του και την περιέγραψε ως εξής: "Καθώς πέφτεις, όλο και κινείσαι πιο γρήγορα, ακόμα πιο γρήγορα μέχρι που η πτώση σου σταματάει. Μόνο που δεν νιώθεις ότι έπεσες μέσα σε νερό. Είναι σαν να πέφτεις πάνω σε τσιμέντο."

Ακόμα και σήμερα αναρωτιέται πως κατάφερε να γλιτώσει όταν οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν.

2. Ντιντ Μπελιζέρ
Γέφυρα Ζακ Καρτιέ, Καναδάς

Πάνω από 140 αυτοκτονίες


Ο Μπελιζέρ είχε πάθος με τον τζόγο από τότε που ήταν 17 ετών. Το 2003, όταν ήταν πλέον 36, έχασε για μια ακόμη φορά την περιουσία του στο καζίνο του Μόντρεαλ και αφού μίλησε με την σύντροφό του στο τηλέφωνο, αποφάσισε να αυτοκτονήσει χωρίς να της το αποκαλύψει.

Έπεσε από την γέφυρα του Ζακ Καρτιέ στο ποτάμι του Άγιου Λαυρέντιου αλλά επέζησε, επειδή το ένστικτο της επιβίωσης δεν του επέτρεψε να πνιγεί.

Η πτώση όμως αυτή κόστισε στον Μπελιζέρ τα πόδια του και τώρα ζει ως παραπληγικός. Η περιπέτεια του όμως τον ενέπνευσε και δεν χάνει ευκαιρία να συμβουλεύει τους νεαρούς για τους κινδύνους του τζόγου.

3. "Μισέλ"
Γέφυρα Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη
Εκατοντάδες αυτοκτονίες


Τον περασμένο Ιούνιο, έκπληκτοι οι περαστικοί είδαν μια 34χρονη γυναίκα με το όνομα Μισέλ να πηδάει από την γέφυρα του Μπρούκλιν στα παγωμένα νερά του East River.

Κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και το ασθενοφόρο και όταν εκείνοι έφτασαν, την περιμάζεψαν από το ποτάμι χωρίς εκείνη να έχει καμία εμφανή πληγή.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ήταν παραδόξως ιγιής, χωρίς τραύματα, και το μόνο που της "βρήκαν" ήταν λίγο νερό στους πνεύμονες.

4. Τζον Ντίτμαν
Γέφυρα Ορόρα, Ουάσινγκτον
Πάνω από 220 αυτοκτονίες


Τα προβλήματα ψυχικής υγείας και ο εθισμός στο αλκοόλ είχανα αρχίσει να κουράζουν τον Τζον Ντίτμαν.

Πολλές φορές ατένιζε από το παράθυρο του την γέφυρα Ορόρα και το 1979, στα 22 του χρόνια, αποφάσισε να κάνει το μοιραίο άλμα.

Λίγο πριν πέσει στο ποτάμι, άλλαξε γνώμη, αποφάσισε ότι θέλει να ζήσει και προσπάθησε να γυρίσει το σώμα του ώστε να μην πέσει με το κεφάλι.

Ο Ντίντμαν επέζησε με λίγα σπασμένα πλευρά και κάποιες εσωτερικές πληγές στα πνευμόνια του. Είναι ο ένας ανάμεσα στα τριάντα άτομα που κατάφεραν να σωθούν μετά από πτώση από την εν λόγω γέφυρα.

5. Μάρτιν Χίντσκλιφ
Beachy Head, Σάσεξ-Αγγλία
Πάνω από 500 αυτοκτονίες


Τον Ιούνιο του 1995, ο 15χρονος τότε Μάρτιν τσακώθηκε με τους γονείς της κοπέλας του και έγραψε γράμμα στη μητέρα του όπου της ανακοίνωνε την απόφασή του να δώσει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από το λόφο του Beachy Head.

Ο μικρός Μάρτιν, όντως έκανε το μοιραίο άλμα αλλά όπως έπεφτε προς το έδαφος, χτύπησε πάνω σε βράχους και έμεινε εκεί, κρυμμένος από την κοινή θέα. Μετά από 72 ώρες πάνω στους βράχους, ευτυχώς ένας άντρας άκουσε τις κραυγές του και κάλεσε βοήθεια.

Ο Χίντσκλιφ σώθηκε με μόνες πληγές ένα σπασμένο πόδι και μερικά σπασμένα πλευρά. Ο ίδιος δήλωσε λίγο αργότερα ότι κατάφερε να επιζήσει από την αφυδάτωση, γλύφωντας τους υγρούς βράχους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More