Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα πέντε πιο ακριβά κατοικίδια του κόσμου

Γάτες εξαιρετικών δυνατοτήτων και σκυλιά που κοστίζουν περισσότερο από έναν μισθό! Το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τη λίστα με τα πέντε πιο "πολύτιμα" κατοικίδια του πλανήτη.



5. Γάτα της Βεγγάλης 









Αυτη η σχετικά νέα ράτσα κατάγεται από την ασιατική και την κοινή σε όλους μας κοντότριχη γάτα και ο λόγος που αυτά τα δύο είδη διασταυρωθήκαν είναι για να δημιουργηθεί μια γάτα που να θυμίζει την «παραδοσιακή» αλλά με πιο εξωτική εμφάνιση. 

Όσο … μεταγενέστερη, τόσο ανεβαίνει και η τιμή της, γιατί με το πέρασμα των γενεών τελειοποιούνται και τα χαρακτηριστικά της. Οι φανατικοί των εφτάψυχων ζώων πρέπει να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν σχεδόν 3.000 ευρώ για να την αποκτήσουν, εκτός αν βιαστούν για ένα πιο… παλιό «μοντέλο» των 600 ευρώ. 

4. Αγγλικό Μπουλντόγκ 

Με «καρτελάκι» που μπορεί να αναγράφει μέχρι και 5 χιλιάδες ευρώ, το αγγλικό μπουλντόγκ θεωρείται η πιο ακριβή ράτσα σκυλιών στον κόσμο. Όμως υπάρχει αιτιολογία και δεν είναι άλλη από το ανεβασμένο κόστος της εκτροφής τους. 

Λόγω της σωματολογίας τους δεν μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν μόνα τους και χρειάζεται να γίνει τεχνητή γονιμοποίηση. Και δεν είναι ο μόνος λόγος. Λόγω του μεγάλου σχήματος του κεφαλιού τους, τα μικρά πρέπει να έρθουν στον κόσμο με καισαρική και να τα επιβλέπουν 

συνεχώς γιατροί, επειδή οι μητέρες έχουν την τάση να τα τραυματίζουν άθελα τους. Παρόλα αυτά, τα λεφτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πιάνουν τόπο, γιατί τα μπουλντόγκ θεωρούνται από τα πιο φιλικά και πιστά ζώα. 

3. Κινέζικος Λοφιοφόρος 

Μπορεί στους περισσότερους να μοιάζουν… άσχημοι, αλλά οι Κινέζικοι Λοφιοφόροι είναι από τα πιο εξεζητημένα και ακριβά κατοικίδια του πλανήτη. 

Η εμφάνιση τους ίσως να είναι ιδιαίτερα …πρωτότυπη, αλλά φημίζονται για τον καλό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τους για αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που γίνουν σχεδόν 3.500 ευρώ για να τα κάνουν μέλος της οικογένειας τους. 



2. Γάτα της Σαβάνας 

Μια από τις λίγες ράτσες γατιών που στην προσωπικότητα θυμίζουν τους σκύλους είναι η (πανάκριβη) γάτα της Σαβάνας. Με ρίζες στην αφρικανική αγριόγατα, το συγκεκριμένο είδος είναι πανέξυπνο και πιο όμορφο από την επίσης συγγενική της, κοντότριχη «κοινή» γάτα. 

Κάποια από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν περιζήτητη είναι η φιλικότητα και η ικανότητα της να μαθαίνει κόλπα και να υπακούει σε εντολές τα σκυλιά. Μην προτρέχετε όμως. Η τιμή της ξεκινάει από τρεις και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 8 χιλιάδες ευρώ! 

1. Παπαγάλος Μακάο-Hyacinth 

Είναι λογικό όταν θέλεις να κάνεις δικό σου τον μεγαλύτερο παπαγάλο του κόσμου, να πρέπει να πληρώσεις ακριβά. Πολύ ακριβά. 

Ο συγκεκριμένος Μακάο είναι δύσκολο να πιαστεί ώστε να μπορείτε να τον έχετε ως κατοικίδιο στο σπίτι σας και αυτό ανεβάζει κάπως το κόστος: ετοιμαστείτε να αποχωριστείτε από 5 έως και  10 χιλιάδες ευρώ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More