Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα των σταρ του πενταγράμμου

Όσο φαν και να είσαι υπάρχουν φορές που η αγαπημένη σου μπάντα ή ο σταρ που έχεις θεοποιήσει μπορεί να μπορούν να σε βγάλουν από τα ρούχα σου με τις ιδιοτροπίες και τις εμμονές τους!Το Ανωνυμο σας παρουσιαζει τα 7 θανασιμα αμαρτηματα τους


1. Ακυρώνουν ζωντανές εμφανίσεις



Από τη μία έχουμε π.χ. τη Τζέι Λο που δε διστάζει να ακυρώσει ολόκληρο κομμάτι περιοδείας για το καπρίτσιο της στιγμής –εξηγήσεις δεν έδωσε ποτέ- και από την άλλη καλλιτέχνες που όπως ο Κάνιε Γουέστ μπορεί να εμφανιστούν μια βδομάδα μετά το θάνατο της μητέρας τους και να δώσουν την παράσταση της ζωής τους.



Οι στραβές είναι σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα αλλά όταν ακυρώνεις Ντουμπάι, Σόφια, Αθήνα και αλλού θα πρέπει να έχεις καλή δικαιολογία. Γιατί κάποιοι στήθηκαν στην ουρά, ακύρωσαν υποχρεώσεις, έκλεισαν και πλήρωσαν εισιτήρια ξενοδοχείου, μεταφορικών … Ακούει η Jenny from the Block;

2. Δεν παίζουν παλιές επιτυχίες

Να το έκαναν οι U2 -που δεν το έχουν κάνει- να το καταλάβω. Να το έκαναν οι Depeche Mode ή οι REM -που δεν το έχουν κάνει- να το καταλάβω! Αλλά όταν το κάνει η Βασίλισσα της ποπ δεν το καταλαβαίνω.

Δηλαδή τι θέλει να μας πει; Ότι η νέα Ιέρεια είναι διαφορετική από την παλιά; Ότι πλέον η μουσική της δεν είναι ένα με το ίματζ της;



3. Όχι άλλη τελευταία περιοδεία

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν λένε… αλλά καμία φορά αυτά τα άλογα δε λένε να πεθάνουν. Είναι οι μπάντες που κάθε τρεις και λίγο διαλύονται ή οι καλλιτέχνες που κάθε τρεις και λίγο συνταξιοδοτούνται. Και φυσικά ανακοινώνουν την τελευταία τους περιοδεία. Τις περισσότερες φορές όμως κάθε τελευταία συναυλία είναι η χειρότερη πριν την επόμενη.

4. Πρωτάθλημα Live μπυροκατάνυξης

Πρωταθλητής της Live μπύρας είναι η φυσικά η Amy Winehouse! Αλλά και αυτή είναι αρσακειάδα μπροστά στον Pete Doherty που ή κατεβαίνει να παίξει λιώμα ή δεν κατεβαίνει καθόλου. Συνήθως το δεύτερο!

Στα δικά μας τώρα, ο Iggy Pop είναι ο πρωταθλητής της καρδιάς αφού τουλάχιστον τρεις φορές έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ δίνοντας φοβερά δυνατά live σε κατάσταση που άλλοι θα βρίσκονταν νοσοκομείο! Όπως μάλλον ο Axl Rose που τελικά τον συνέφεραν 45 λεπτά μετά την προκαθορισμένη έναρξη της συναυλίας των Guns n Roses!

5. «Μα ποιος είμαι τελοπάντων;»

«Όταν γράφω ένα τραγούδι το συγκρίνω μόνο με κάτι των Beatles! Και η διαφορά είναι μόνο ότι αυτοί απλώς υπήρξαν πριν από μένα!» Τάδε έφη Noel Gallagher και δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε! Αλλά είναι ανάγκη να το ακούμε συνεχώς;

6. Αφήνουν τις εταιρείες να μας κάνουν πόλεμο

CD από συγκεκριμένες εταιρείες έχουν προστασία πνευματικών δικαιωμάτων που εμποδίζουν τη μετατροπή σε mp3. Αυτό φυσικά εμποδίζει και τη νόμιμη χρήση της μουσικής όπως να αγοράσεις ένα CD και να το ακούσεις στο iPod σου. Εδώ φυσικά δεν φταίνε απαραίτητα οι καλλιτέχνες αλλά οι εταιρείες. Οι μουσικοί απλώς θα έπρεπε να έχουν λόγο στην υπόθεση και όχι να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα!

7. Θα το θυμάσαι το γερολαδά!

Παρά το ένδοξο μουσικό τους παρελθόν, οι Metallica έχουν συνδέσει το όνομα τους με το θάνατο του Napster. Της πρώτης υπηρεσίας διακίνησης μουσικής μέσω του ίντερνετ. Ο γερολαδάς του Heavy Metal και drummer του συγκροτήματος Lars Ulrich ηγήθηκε της εκστρατείας κατά του Napster, κατέθεσε ως μάρτυρας στην επιτροπή του κογκρέσου για το θέμα, κατέθεσε μια λίστα με 300 χιλιάδες ονόματα φίλων του Metal και έγινε εκπρόσωπος τύπου της RIAA.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More