Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι χειρότεροι ληστές όλων των εποχών

Από την Κάρεν Λι Γιοακίμι που έμεινε στην ιστορία γιατί δεν μπόρεσε να συνδέσει ένα ηλεκτρικό πριόνι στην πρίζα μέχρι τον Τέρενς Κόουλ που ξέχασε να φορέσει γάντια, το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τους πιο αποτυχημένους ληστές όλων των εποχών.


Στον κινηματογράφο οι ληστείες τραπεζών είναι πάντα πρότυπο οργάνωσης, ευρηματικότητας και εκτέλεσης. Στο κινηματογράφο! Γιατί στην πραγματικότητα το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από περιπτώσεις που δείχνουν ότι οι ληστές θέλουν πολλά καρβέλια για να μοιάσουν στον Τζορτζ Κλούνι και τους Oceans Eleven.


Κάρεν Λι Γιοακίμι
Η Κάρεν Λι Γιοακίμι, για παράδειγμα, πέρασε έξι μήνες στη φυλακή επειδή επιχείρησε να ληστέψει ένα κοσμηματοπωλείο στο Λέικ Σίτι της Φλόριντα κόβοντας τα σίδερα των παραθύρων με ένα ηλεκτρικό πριόνι. Ο δικηγόρος της προσπάθησε να την αθωώσει, ισχυριζόμενος ότι η Γιοακίμι δεν είχε καταφέρει να συνδέσει το πριόνι στην παροχή του ρεύματος και ως αποτέλεσμα δεν είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα. Για την πράξη της η Γιοακίμι έγινε υποψήφια για τα Βραβεία Δαρβίνος που αποδίδονται μετά θάνατο σε όσους απαλλάσσουν την ανθρωπότητα από τα γονίδια τους.

Μάικλ Τζέφρι Λιν
Ο Μάικλ Τζέφρι Λιν, ένας τριανταεξάχρονος Νεοζηλανδός λήστεψε μια τράπεζα και στη συνέχεια επιχείρησε να εξαφανίσει τα ίχνη του καίγοντας τα ρούχα της ληστείας με βενζίνη από το αυτοκίνητο του. Στα ρούχα βρίσκονταν προσωπικά του έγγραφα με όνομα και διεύθυνση που επέτρεψαν στην αστυνομία να τον εντοπίσει και να το συλλάβει. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης κάποιοι περίεργοι ήχοι έβαλαν τους αστυνομικούς σε υποψίες και τελικά ανακάλυψαν μέρος των χρημάτων της ληστείας κρυμμένο στην έδρα του Λιν.

Μαρία Γκαρσία
Το να ληστέψεις την τράπεζα της γειτονιάς σου, δεν ήταν ποτέ μια καλή ιδέα. Το να δηλώσεις όνομα και διεύθυνση στην ταμία ακόμα περισσότερο. Αυτά όμως δεν απασχόλησαν ποτέ την Μαρία Γκαρσία, 33 ετών, που επιχείρησε να ληστέψει την τράπεζα στο McAllen του Τέξας παρουσιάζοντας στην ταμία ένα σημείωμα που έγραφε «Ληστεία» και είχε πάνω τα προσωπικά της στοιχεία. Όπως έγινε γνωστό αργότερα το χαρτί που διάλεξε ήταν μια αίτηση της σε κάποιον οργανισμό, συμπληρωμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Σανέλ Μονέ Γκάσκιν
Η Σανέλ Μονέ Γκάσκιν λήστεψε μια τράπεζα στο Σάντι Σπρινγκς της Τζόρτζια και επιχείρησε να διαφύγει με το λεωφορείο της γραμμής. Το σχέδιο ήταν απλό. Μπήκε στην τράπεζα, ζήτησε τα χρήματα από την ταμία και έφυγε σαν κυρία. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι αντί για χρήματα στην τσάντα που της έδωσε η ταμίας, υπήρχαν πακέτα πορτοκαλί μπογιάς με εκρηκτικό μηχανισμό που ενεργοποιήθηκε λίγο αργότερα. Τελικά αφού έκρυψε τα χρήματα σε ένα γειτονικό μαγαζί και έβγαλε τα ρούχα με τις μπογιές συνελήφθη να περιμένει στη στάση του λεωφορείου. Όταν ρωτήθηκε γιατί νόμιζε ότι θα διαφύγει με τη συγκοινωνία απάντησε ότι το είχε ξανακάνει επιτυχώς.

Τέρενς Κόουλ
Ο Τέρενς Κόουλ, ένας πενηντάχρονος άγγλος πέρασε εννιά χρόνια στη φυλακή όταν η πέμπτη του κατά σειρά απόπειρα να ληστέψει μια τράπεζα κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία. Σε μια από αυτές φορούσε ένα κασκόλ γύρω από το κεφάλι που του έπεσε κατά τη διάρκεια της ληστεία. Σε μια άλλη άφησε μερικά από τα ρούχα του που περιείχαν προσωπικά έγγραφα ενώ σε μια τρίτη είχε τη φαεινή ιδέα να φορέσει ένα από τα φωσφορίζον τζάκετ. Έχοντας γλυτώσει τη σύλληψη πίστεψε ότι την τελευταία φορά θα μπορούσε να ληστέψει τράπεζα χωρίς γάντια. Και απειλώντας τον ταμία με το δάκτυλο άφησε στο τζάμι ένα πλήρες δακτυλικό αποτύπωμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More