Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τα 40+1 παιδιά-θαύματα του Χόλιγουντ (Vol.II)

Μετά το πρώτο, το Ανώνυμο blog παρουσιάζει το δεύτερο του αφιέρωμα στη σημερινή εικόνα των παιδιών-θαυμάτων που άφησαν ιστορία στο κινηματογραφικό πανί. Αναμένετε και για το τρίτο και τελευταίο...






1.Μέισον Γκαμπλ
22 ετών
 

 

Ο Ντένις ο Τρομερός του κινηματογράφου μεγάλωσε και δεν έχει καμία σχέση με την παιδική του εικόνα που ταλαιπωρούσε τον Γουόλτερ Ματάου. 

Αν τον βλέπαμε τώρα χωρίς κανείς να μας πει το όνομά του δεν πρόκειται να μας θύμιζε τίποτα. Oύτε καν... 

Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει στο UCLA κι έχει κάνει, όπως όλοι σχεδόν απ'ότι θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, κάποια guest σε σειρές όπως το CSΙ. 

2.Μελίσα Γκίλμπερτ
44 ετών
 

 

Τα παλιά εκείνα τα χρόνια της κρατικής τηλεόρασης, έπαιζε την Λόρα με τις καστανές κοτσίδες και το συντηρητικό χαρακτήρα. Φέτος, δεκαετίες μετά, πρωταγωνιστεί στη θεατρική μεταφορά του one and only (ακόμα κι αν εκ των υστέρων το κοροιδέυουμε) Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι. 

Η Μελίσα Γκίλμπερτ ουσιαστικά δεν ξέφυγε ποτέ από το κουτί της TV, με πιο πρόσφατα ρολάκια στο Nip/Tuck και το 7th Heaven. Κλασικά... 

3.Μελίσα Σου Άντερσον
46 ετών
 

 

Ούτε η αδερφή της Λόρα, «Μέρι», είχε μεγαλύτερη τύχη στην καριέρα της. 

Ίσως έφταιγε ότι έμοιαζε αρκετά στον χαρακτήρα που ενσάρκωνε στην μικρή οθόνη, αφού κι εκείνη ήταν ντροπαλή, ήρεμη και χαμηλών τόνων. 

Μετά τα λουλουδένια φορέματα και τις δαντελένιες ποδιές πέρασε από δεκάδες σειρές και τηλεοπτικές ταινίες για να καταλήξει στο σπίτι της στο Μόντρεαλ να μεγαλώνει τα δύο της παιδιά και να χαίρεται τον καθαρό αέρα της εξοχής. 

4.Γουίλ Γουίτον
36 ετών
 

Σου θυμίζει κάτι; Ναι, είναι ο πρωταγωνιστής του στηβενκινγκικού Stand by me, που βλέπαμε κάθε χρόνο γύρω στο Πάσχα (γιατί τότε δεν καταλάβαμε ποτέ). 

Μπορεί πλέον ο Γουίλ να μην έχει επιτυχίες στο βιογραφικό του ως ηθοποιός, πέρα από… κάποια guest στην τηλεόραση (καταντάει βαρετό) αλλά αυτό που δεν ξέραμε μέχρι τώρα είναι ότι πλέον δηλώνει συγγραφέας (έχει εκδώσει τρία βιβλία) και ήταν ένας από τους πρώτους bloggers. 

Μπες στο slashdot.org και στείλε του μήνυμα. 

5.Τζέρι Ο’ Κόνελ
34 ετών
 

Ένας παιδικός σταρ που υπάρχει ακόμα στο προσκήνιο του Χόλυγουντ. 

Βλέποντας το παχουλό, λαίμαργο και φοβιτσιάρικο παιδάκι στο Stand by Me, σε καμία (μα καμία!) περίπτωση δεν περιμέναμε να μεγαλώσει, να αδυνατίσει, να φουσκώσει μυς και να παντρευτεί μια από τις πιο σέξι γυναίκες του κόσμου. 

Ω, ναι. Είναι ο σύζυγος της Ρεμπέκα Ρομίν- πρώην Στάμος και περιμένουν και δίδυμα! 

Κοίτα να δεις… 

6.Μαρκ Πολ Γκόσελαρ
34 ετών
 

Αποκαλυπτικό: Ο ξανθομπάμπουρας Ζακ του Saved by the Bell ήταν καστανός κι έπρεπε να βάφει τα μαλλιά του σε κάθε επεισόδιο! 

Τώρα όμως, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο δικαστικό δραματικό σήριαλ Raising the Bar, βγάζει το άχτι του και έχει αφήσει την πλούσια καστανή κώμη του να ακουμπάει στον γιακά του καλοσιδερωμένου «δικηγορικού» του κοστουμιού. 

Πέρασε κι αυτός για λίγα χρόνια την "κατάρα" των μικρών ρόλων, αλλά κατάφερε τουλάχιστον να αποκτήσει έναν πρωταγωνιστικό. Πάλι στην TV, αλλά από το τίποτα... 

7.Ντάστιν Ντάιαμοντ
31 ετών
 

O κολλητός του Ζακ, Σκριτς, ψηφίστηκε πριν δυο χρόνια από το περιοδικό Stuff ως ένας από τους… εκνευριστικότερους tv stars που πέρασαν ποτέ και συγκεκριμένα θέλει να του δώσει μπουνια! 

Εμείς διαφωνούμε γιατί η φάτσα του έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας μετά από τόσα χρόνια για αυτό ακριβώς το γεγονός: ήταν ένας σπαστικός χαρακτήρας που μας άρεσε παραδόξως να τον βλέπουμε... 

Ο Ντάστιν πάντως δεν έχει κρατήσει επαφή με κανέναν από τα παλιά καλά τηλεοπτικά χρόνια και το χει γυρίσει στην δημιουργία ταινιών και στο stand up comedy. 

8.Χέιλι Μιλς
62
 

Οι μικρότεροι δεν την ξέρουν, αλλά οι 30something σίγουρα την θυμούνται. 

Η πιο αναγνωρίσιμη Πολυάννα ήταν η πρώτη που ενσάρκωσε τον ρόλο των δίδυμων κοριτσιών στο Parent Trap πριν η Λίντσεϊ Λόχαν γίνει κι εκείνη teen idol- και μετέπειτα πάρει τον κατήφορο. 

Η Χέιλι Μιλς δεν έπεσε στα ναρκωτικά και το αλκόολ αφού στα 20 της έπαιζε ακόμα σε ταινίες και στην τηλεόραση. 

Βέβαια, η μεγαλύτερη μετάνοια της είναι ότι δεν δέχτηκε να ενσαρκώσει την Λολίτα στην ομώνυμη ταινία του Κιούμπρικ. 

Μετά από χρόνια απουσίας την δεκαετία του 90, επέστρεψε πέρυσι στην τηλεοπτική σειρά Wild at Heart. Δεν το έχουμε δει, αλλά και να το βλέπαμε, ομολογουμέως, δύσκολα θα την αναγνωρίζαμε. 

9.Έριν Μέρφι
44 ετών 

Ναι, κάτι σου θυμίζει όντως! Το γλυκό ξανθό κοριτσάκι με το παράξενο για το παιδικό μας μυαλό όνομα, Τάμπιθα, δεν ακολούθησε την υποκριτική μετά το τέλος της υπερπετυχημένης σειράς των 60’s, Bewitched! 

Αντιθέτως η "μικρή μάγισσα" δούλεψε για μερικά χρόνια πίσω από την κάμερα, ως μακιγιέζ και ντούμπλαρε άλλες ηθοποιούς. 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη φιλανθρωπία και έχει κάνει σημαντική δουλειά σε ιδρύματα για αυτιστικά παιδιά. 

Φέτος εμφανίστηκε ως κριτής σε ένα αμερικάνικο reality που αναδεικνύει νέους μικρούς ηθοποιούς αλλά κατά βάση, μεγαλώνει τους 6(!) γιους της. 



10.Κάρεν Ντότρις
53 ετών
 

Δεν έχει σημασία αν είσαι αγόρι ή κορίτσι. Δεν γίνεται να έχεις περάσει την παιδική σου ηλικία χωρίς να έχεις δει έστω μια φορά την Μέρι Πόπινς! 

Η Κάρεν Ντότρις ήταν μια εκ των δύο αδερφών που πρόσεχε η διάσημη νταντά πίσω την δεκαετία του 60 και κάπου στις αρχές του 80, ύστερα από μερικούς ρόλους κυρίως σε τηλεταινίες, αποφάσισε να αποσυρθεί. 

Πριν τέσσερα χρόνια, η Disney, της έδωσε τον τιμητικό τίτλο Disney Θρύλος, τίτλο που μοιράστηκε με τον κινηματογραφικό της αδερφό, Μάθιου Γκάρμπερ, που όμως είχε πεθάνει το 1977, σε ηλικία 21 ετών, από παγκρεατίτιδα. 

11.Λίντα Μπλερ
49 ετών
 

Παρόλο που αν ξαναδούμε σήμερα τον Εξορκιστή, το πιθανότερο είναι να γελάσουμε στις σκηνές με τον εμετό και το κεφάλι που στριφογυρίζει, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι όταν τον είδαμε για πρώτη φορά στην εφηβεία κοιμηθήκαμε με το φως ανοιχτό (εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα). 

Η Λίντα Μπλερ είχε προταθεί για Όσκαρ για την τρομακτική ερμηνεία της αλλά έχασε από την επόμενη, Τατούμ Ο' Νιλ. Μένει "ενεργή" ακόμα και σήμερα με διάφορες συμμετοχές σε... σειρές (what a surprise) και σε αμφιβόλου ποιότητος ταινίες. 

Κύρια αχολία της η φιλανθρωπία και είναι επικεφαλής του Linda Blair WorldHeart Foundation που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων. 

12.Τατούμ Ο’ Νιλ
45 ετών
 

Η κόρη του Ράιαν- Love Story- Ο' Νιλ παραμένει η νεαρότερη κάτοχος Όσκαρ στην ιστορία των βραβείων, για το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου που κέρδισε για την ερμηνεία της στο Papermoon. 

Μετά τις βραβεύσεις και τα εγκώμια που πλέχτηκαν για χάρη της, έπαιξε σε διάφορες άλλες ταινίες αλλά όταν παντρεύτηκε τον διάσημο τενίστα Τζον Μακενρό, η καριέρα της μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Μόλις πριν τρία χρόνια ασχολήθηκε και πάλι με την υποκριτική, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Rescue Me. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More