Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η Ελλάδα στην 64η θέση κατάταξης Δικτυακής Ετοιμότητας

Στην 64η θέση μεταξύ 138 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα στην τελευταία κατάταξη Δικτυακής Ετοιμότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Έχοντας πέσει κατά τρεις θέσεις σε σχέση με πέρυσι, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον μία θέση πάνω από τη Ρουμανία και πολύ χαμηλότερα από την Κύπρο (31), την Τυνησία (35) και την Ουρουγουάη (45).

Η κατάταξη του WEF για τη διετία 2010-2011 εξετάζει την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΕΠ), οι οποίες έχουν
κρίσιμη σημασία για την ανάπτυξη «στον απόηχο μιας από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις εδώ και δεκαετίες».

Τις πρώτες δέκα θέσεις καταλαμβάνουν κυρίως χώρες της Σκανδιναβίας και της Ασίας. Κατά σειρά, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ταϊβάν, Δανία, Καναδάς, Νορβηγία και Νότιος Κορέα.

Η Ελλάδα έχει κακές επιδόσεις, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης: «Χώρες όπως η Ελλάδα [64η] και, σε μικρότερο βαθμό, η Ιταλία [51η] παραμένουν λιγότερο δικτυωμένες, παρουσιάζοντας ακόμα και υποχώρηση σε σχέση με πέρυσι (πέφτοντας τρεις και οκτώ θέσεις αντίστοιχα)».

Επισημαίνουν ακόμα τη χαμηλή θέση της Ελλάδας όσον αφορά τη χρήση ΤΕΠ από την κυβέρνηση, στην 62η θέση.

Η αξιολόγηση του WEF βασίστηκε στη συνεκτίμηση τριών επιμέρους τομέων: τη χρήση ΤΕΠ γενικά, την ετοιμότητα των πολιτών, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων να αξιοποιήσουν τις ΤΕΠ, καθώς και το επιχειρηματικό και ρυθμιστικό περιβάλλον και τις υποδομές των ΤΕΠ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More