Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τα ροζ σκάνδαλα που συγκλόνισαν την πολιτική

Είναι η εξουσία το καλύτερο αφροδισιακό; Εκεί που η επιστήμη αποτυγχάνει να απαντήσει θριαμβεύει η ιστορία της πολιτικής.


Ο αθυρόστομος άγνωστος είχε θέσει λίγο άξεστα ίσως, για τους υπέρμετρα ευαίσθητους αναγνώστες, αλλά στην πραγματική της διάσταση τη σχέση των πολιτικών με το…ροζ.

«Πολιτική είναι όταν οι άντρες γλύφουν κώλους για λεφτά και οι γυναίκες πηδιούνται για αυτά».


Είναι η ουσιαστική περιγραφή της πλημμυρίδας των σεξουαλικών σκανδάλων που ταλανίζουν τους πολιτικούς, οι οποίοι μακιγιάρουν με τη μοναστηριακή προσήλωση ψιμυθιολόγου την ηθικοπλαστική εικόνα τους, που καταρρέει σαν τα κτίρια στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας στη θέα ενός g string.

Από τα πλέον πρόσφατα σκάνδαλα στην ημεδαπή με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Ζαχόπουλο και στην εσπερία με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, τον «Κύριο Καθαρό» όπως βαυκαλιζόταν ότι ήταν ο Ελιοτ Σπίτζερ, ο κοινός παρανομαστής είναι μια γυναίκα, που όπως έλεγε ο Μπερνάρ Σω «αναστατώνει τα πάντα όταν την αφήσεις να μπει στη ζωή σου γιατί ανακαλύπτεις ότι άλλο σκοπό έχει εκείνη κι άλλον εσύ».

Στην Αμερική ένα από τα πρώτα ερωτικά σκάνδαλα που έκαναν τα λευκά πρόσωπα της επιφανούς κοινωνίας να κοκκινίσουν ήταν του 28ου προέδρου της χώρας του Γούντροου Ουίλσον, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε ερωμένη, πριν τον πρώτο του γάμο.

Από την «φορμόλη» των σκανδάλων η βαρετή Αμερική εξήλθε με τον επόμενο πρόεδρο, τον Γουόρεν Χάρντινγκ.

Έναν γλεντοκόπο πολιτικό που δεν δίστασε να τρυγήσει την ηδονή της γυναίκας του καλύτερου του φίλου, ενώ αποδείχθηκε ιδιαίτερα καρποφόρος βοηθώντας στη μείωση της υπογεννητικότητας αφήνοντας έγκυο μια…18χρονη.

Ο εμβληματικός Φρανκλίνος Ρούσβελτ δεν είχε πρόβλημα να αφήσει την ερωμένη του να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του ενώ ήταν στο πλάι του, όταν άφησε την τελευταία ανάσα του.

Και αν στην Αμερική τα ερωτικά σκάνδαλα ήταν λίγο πολύ προβλέψιμα ως και βαρετά η Μεγάλη Αικατερίνη είχε οδηγήσει την Ρωσία σε ένα ηδονικό σύμπαν, με τους εραστές να συνωστίζονται στον προθάλαμο της.

Οι εραστές της ήταν περισσότερες και από τις παρτενέρ του επιβήτορα της καθώς πρέπει Αμερικής, Τζον Χολμς και η Μεγάλη Αικατερίνη τους επιβράβευε με αξιώματα, όσο συνέχιζαν να την ικανοποιούν.

Η Ρωσία έχασε τα πρωτεία στα ροζ σκάνδαλα τη δεκαετία του ’60. Με την Μέριλιν Μονρόε να την βαραίνει μονάχα μια σταγόνα του αρώματος της ο Τζον Κένεντι δεν θα μπορούσε να αντισταθεί.

Άλλωστε οι αντιστάσεις του θυρεού του αμερικανικού ονείρου δεν ήταν ποτέ ισχυρές, όπως είχε αποδειχθεί και από την Τζούντιθ Κάμπελ, η οποία έβγαζε τα προς το ζην κυλιόμενη σε σατέν, εκείνη την εποχή, σεντόνια.

Το σκάνδαλο πάντως που ξέσπασε εν τω μέσω του Ψυχρού Πολέμου και έκανε τις σχέσεις Ρωσίας και Αγγλίας να αγγίξουν πολική θερμοκρασία ήταν το περιώνυμο σκάνδαλο Προφιούμο.

Το 1963 ο υπουργός Τζον Προφιούμο αποδείχθηκε παρά τις αρχικές του αρνήσεις ότι είχε συνάψει σχέση με την Κριστίν Κέλερ. Διάσημη αρτίστα της εποχής που παράλληλα ήταν ερωμένη ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκόπων της KGB.

Ένα μήνα έπειτα από την παραδοχή του Προφιούμο για τη σχέση ο πρωθυπουργός Χάρολντ ΜακΜίλαν παραιτήθηκε στο σκάνδαλο που έφτασε μέχρι το σελιλόιντ.

Στη Γαλλία οι πάντες φέρθηκαν διακριτικά στην πολυετή εξωσυζυγική σχέση του Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος είχε αποκτήσει και μια κόρη.

Επίσης οι εξωσυζυγικές σχέσεις του διαδόχου του Ζακ Σιράκ ήταν τόσο γνωστές, που μέχρι και η σύζυγός του αστειευόταν δημοσίως.

Στην Ελλάδα η δημοσιοποίηση της σχέσης του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου με τη μετέπειτα σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη τον Οκτώβριο του 1988, δηλαδή έναν χρόνο πριν πάρει διαζύγιο, προκάλεσε θύελλα δημοσιευμάτων εντός και εκτός Ελλάδας.

Στην Αμερική η «ανάρμοστη σχέση» του Μπιλ Κλίντον με τη μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι και ένα πούρο λίγο έλειψε να του στοιχίσει την επανεκλογή του.

Παρά τα αμέτρητα ψέματα που είπε σε απευθείας μετάδοση και την πανηγυρική τους διάψευση, ο Κλίντον παρέμεινε και για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να τον συγχωρήσουν γιατί αφενός ήταν δημοφιλής πρόεδρος και αφετέρου φάνηκε να εννοεί κάθε λέξη μετάνοιας που ξεστόμισε στη συνέχεια.

Πέρυσι, η πολωνική Δικαιοσύνη καταδίκασε τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό Στάνισλαβ Λιζουίνσκι επειδή ανάγκασε δύο γυναίκες να κοιμηθούν μαζί του προκειμένου να τις προσλάβει στο Κόμμα Αυτοάμυνας!

Στην αρχή πιο ελκυστικό είναι το σεξ, όμως στην μακρόχρονη προοπτική το ενδιαφέρον κρατάει μόνο η εξουσία έλεγε ο Γιανγκ Κβινγκ και αποδεικνύεται από τις πράξεις των πολιτικών που μετά τα σκάνδαλα προτιμούν την εξουσία από το σεξ.

Άλλωστε η πολιτική επιρροή των γυναικών την ημέρα είναι πολύ χαμηλή. Αυξάνεται τη νύχτα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More