Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Επανακυκλοφορεί κλασικό μυθιστόρημα με απαγορευμένες gay σκηνές!

Το κλασικό μυθιστόρημα του James Jones, “Όσο υπάρχουν άνθρωποι (From here to Eternity)”, και η κινηματογραφική του μεταφορά, μας χάρισαν μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ερωτικές σκηνές, με τον Burt Lancaster και τη Deborah Kerr, στους ρόλους του λοχαγού Milt Warden και της Karen. Τώρα όμως θα επανακυκλοφορήσει το μυθιστόρημα, ενώ θα συμπεριλαμβάνει και “απαγορευμένες” σεξουαλικές σκηνές μεταξύ ομοφυλοφίλων!





Για πρώτη φορά λοιπόν, θα κυκλοφορήσει το έργο του James Jones, όπως το είχε εμπνευστεί αρχικά ο συγγραφέας.
Οι σαφείς αναφορές σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο έργο του Jones, θεωρήθηκαν εξαιρετικά σκανδαλώδεις, ώστε η έκδοσή τους να κριθεί αδύνατη.

Η υπόθεση του έργου, διαδραματίζεται σε μια στρατιωτική βάση στη Χαβάη, το 1941, ενώ είναι βασισμένη και σε προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα όταν υπηρετούσε ως στρατιώτης στο νησί.

Να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας, ήταν παρών και στην επίθεση στο Pearl Harbor.

Πρωταγωνιστές στο μυθιστόρημα, είναι ο λοχίας Milt Warden, ο οποίος συνάπτει ερωτική σχέση με τη σύζυγο του λοχαγού του, την Karen.

Όμως στο αρχικό κείμενο, υπάρχουν δύο σκηνές με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, που δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική έκδοση.

Στην πρώτη σκηνή, ο στρατιώτης, Angelo Maggio, τον οποίο υποδύεται στην ομώνυμη ταινία ο Frank Sinatra, εξομολογείται πως έκανε στοματικό έρωτα επί πληρωμή, με έναν πλούσιο άντρα.

Στη δεύτερη σκηνή, διεξάγεται στρατιωτική έρευνα για ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες μεταξύ των στρατιωτών.

Ο εκδότης του Jones, αρνήθηκε να συμπεριλάβει τις σκηνές αυτές, οι οποίες δεν κυκλοφόρησαν ποτέ μέχρι τώρα.

Εξήντα χρόνια όμως, από την πρώτη έκδοση του βιβλίου και περισσότερα από 30 από το θάνατο του Jones, θα κυκλοφορήσει η αρχική έκδοση του μυθιστορήματος.

Σύμφωνα με τη Sarah Churchwell, λέκτορα της Αμερικανικής λογοτεχνίας και κουλτούρας στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Anglia, ο Jones “ήθελε να πει την αλήθεια για τον πόλεμο. Ο Jones προσπαθούσε να πει ότι είδε μια διαφορετική εικόνα του πολέμου, ανεξάρτητη από τον αμερικανικό μύθο, μια Αμερική στην οποία υπήρχε στοματικός έρωτας επί πληρωμή.”

Η Churchwell, πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος ότι το μυθιστόρημα του Jones αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία με συμπάθεια, χωρίς να την κατακρίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο James Jones είναι ο συγγραφέας και άλλων επιτυχιών, όπως η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More