Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

LOL, OMG και FYI εισβάλουν στο Oxford English Dictionary

Επίσημες λέξεις της αγγλικής γλώσσας είναι οι συντομεύσεις LOL, OMG και IMHO που μπήκαν στο Oxford English Dictionary (OED).

Το λεξικό, όχι μόνο προσέθεσε τις συγκεκριμένες λέξεις, αλλά έδωσε και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προέλευση των συντομεύσεων καθώς και αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.



Παρά το γεγονός ότι σήμερα οι λέξεις OMG (Oh my God), LOL (Laughing Out Loud) και IMHO (In my
Humble/Honest Opinion) έχουν κυριαρχήσει στον διαδικτυακό κόσμο, ωστόσο έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί πολύ πριν την ύπαρξη του διαδικτύου.

Το Oxford English Dictionary αναφέρει ότι το OMG βρέθηκε για πρώτη φορά σε μια επιστολή του 1917 ενώ το ίδιο ισχύει και για το FYI (for your information) που χρονολογείται από το 1941.

Όσο για το LOL, είχε διαφορετική σημασία και ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο τη δεκαετία του 1960 όμως τότε ήταν συντομογραφία του Little Old Lady (LOL) που σημαίνει μικροκαμωμένη γριά γυναίκα.

Το λεξικό σημειώνει ότι λέξεις όπως το OMG και το LOL χρησιμοποιούνται και εκτός ηλεκτρονικών υπολογιστών, στον τύπο αλλά και την προφορική ομιλία.

Αν σας προβληματίζουν κάποιες λέξεις που ακούτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το online λεξικό του noslang.com που μεταφράζει τις λέξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More