Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Oι πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου


Από το ζεύγος Λόρενς των τριών τρομοκρατικών επιθέσεων μέχρι τον Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι των δύο ατομικών βομβών, το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τους πιο άτυχους ανθρώπους στην ιστορία. 

Τζέισον και Τζένη Κερνς Λόρενς 





 

Ο Τζέισον και η Τζένη Κερνς Λόρενς έχουν πέσει θύματα μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης περισσότερες φορές και από τον Τζον ΜακΚλέιν στο Die Hard. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους. 

Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008. 

Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν! 

Βάιολετ Τζέσοπ 

Στη ναυτική παράδοση, η παρουσία μιας γυναίκας εν πλω είναι κακός οιωνός. Καμιά, όμως, γυναίκα εν πλω δεν ήταν χειρότερος οιωνός από την Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλο της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγηησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό. 

Η καριέρα της Τζέσοπ άρχισε στο Ολυμπικό, αδερφάκι του Τιτανικού, που στις 20 Οκτωβρίου 1910 συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ. Δύο χρόνια αργότερα πήρε προαγωγή για τον Τιτανικό με τα γνωστά αποτελέσματα. Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη. 

Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή. 

Ρόμπερτ Τοντ Λίνκολν 

Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865. 

16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε. 

Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά. 

Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς. 

Αν Χότζες 
Η Αν Χότζες έγινε γνωστή στο παγκόσμιο όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία. 

Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες. Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατέσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν αν τον ξεφορτωθεί άρον άρον. 

Ρόι Σάλιβαν 

Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς. 

Τζιν Ρότζερς
Η ζωή της Τζιν Ρότζερς μοιάζει με σαπουνόπερα ατυχίας: Όταν ήταν 18 χρονών έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας. Η φίλη της που πήγε να φωνάξει βοήθεια γλίστρησε και χτύπησε στο κεφάλι. Όταν συνήλθε, ειδοποίησε τον καπετάνιο που γύρισε το καράβι για να ψάξει τη ναυαγό Τζιν. 

Μερικά χρόνια αργότερα, μια νυχτερίδα της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο πρόσωπο. Πανικοβλημένη χτυπούσε τις πόρτες των γειτόνων για να τη βοηθήσουν αλλά κανείς δεν της άνοιξε. Οι φωνές της είχαν ως αποτέλεσμα η νυχτερίδα να μπερδευτεί και να αρχίσει να της γδέρνει το πρόσωπο και να την κατουράει. Τελικά, μια φίλη της έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της για να πάει στον κοντινότερο κτηνίατρο. Για να οδηγήσει η ίδια ούτε λόγος. 

Σαν οι ατυχίες της να μην έχουν τέλος, η Ρότζερς χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό, έπεσε θύμα ληστείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κακοποιός την πυροβόλησε και επιχείρησε να τη στραγγαλίσει. Λίγο αργότερα έπεσε σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης. 

Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι 

Γεννημένος το 1916, ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι ταξίδεψε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945 για επαγγελματικούς λόγους. Στις 6 Αυγούστου και ενώ κατέβαινε από ένα τραμ είδε μια μεγάλη λάμψη στον ορίζοντα. Προσωρινά τυφλωμένος και με τα τύμπανα κατεστραμμένα πήγε σε ένα καταφύγιο και επέστρεψε σπίτι του στο Ναγκασάκι. 

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στο αφεντικό του γιατί είναι δύσκολο να πουλήσεις αυτοκίνητα σε μια πόλη που έχει ισοπεδωθεί από μια πυρηνική βόμβα, τα επιχειρήματα έσκασαν δύο χιλιόμετρα πιο μακριά: Μια ακόμα ατομική βόμβα ισοπέδωνε το Ναγκασάκι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More