Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τρόικα: "Δουλέψτε 10 ώρες καθημερινά χωρίς υπερωρίες"!

Περισσότερη δουλειά με λιγότερα δικαιώματα ετοιμάζεται για τον ιδιωτικό τομέα, για τον οποίο η τρόικα «απαιτεί» 10ωρα εργασίας χωρίς επιπλέον αμοιβές για τις υπερωρίες!

Το κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε κατά την συνάντηση με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, ελαστικά ωράρια και αύξηση από τα δύο χρόνια στα τρία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ώρα που οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 20%.


Μάλιστα, έδωσε εντολή να μην επεκταθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, όπως σας είπε σε προηγούμενη ανάρτηση το star.gr, ενώ θέλουν πλήρη μελέτη για το κόστος εργασίας στην χώρα μας.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική, αφού ήδη έχει «σπάσει» ο κατώτατος μισθός των 740 ευρώ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων που αντικαθιστούν την πλήρη απασχόληση.

Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο για τα ευέλικτα ωράρια, επιτρέπεται για μια χρονική περίοδο ο εργαζόμενος να απασχολείται 2 ώρες την ημέρα επιπλέον των 8 ωρών υπό την προϋπόθεση ότι οι επιπλέον των 40 ωρών θα αφαιρούνται από τις ώρες εργασίας μιας άλλης περιόδου, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More