Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Οι αθλητές του αστυνομικού δελτίου

Διάσημος μπασκετμπολίστας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε 19χρονη… Επαγγελματίας παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου κατηγορήθηκε για το φόνο της πρώην γυναίκας του και του φίλου της... Το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τους αθλητές που από πρωτοσέλιδο του αθλητικού τύπου έγιναν το αγαπημένο παιδί των αστυνομικών ρεπόρτερ.

Οι επαγγελματίες αθλητές μπορεί να διάγουν μοναστηριακό βίο για να φτάσουν στον…παράδεισο των επιτυχιών αλλά
δεν θέτουν υποψηφιότητα στον Πάπα Βενέδικτο για αγιοποίηση. Σαρξ εκ της σαρκός των αδύναμων ανθρώπων, με διπλή προσωπικότητα, έχουν και αυτοί την…Mr Hyde πλευρά του εαυτού τους που πολλάκις έχει φωταγωγηθεί από τις σκοτεινές τους πράξεις. Τα είδωλα κατασπαράζονται από τους μέχρι χθες οπαδούς τους, όταν ανακαλύπτεται η παραβατική τους συμπεριφορά. Τα κορυφαία κρούσματα διάσημων αθλητών ακολουθούν προς γνώση και συμμόρφωση των αθλητών της ημεδαπής, ίσως και για…παραδειγματισμό… 

Τόνια Χάρντινγκ 

Η συνομωσία έμοιαζε τόσο τέλεια όσο και τα τριπλά άξελ που επιχειρούσε με την πλαστικότητα των κινήσεων της. 

Ήταν αρχές του 1994 όταν η Τόνια Χάρντινγκ, εν όψει του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικού Πατινάζ, θέλησε να βγάλει από τη μέση την αντίπαλο της Νάνσι Κέριγκαν. Ο πρώην άνδρας της Τζεφ Γκίλοουλι προσέλαβε τον Σέιν Σταντ για να επιτεθεί στην Κέριγκαν, έπειτα από συνεννόηση με την Χάρντινγκ. 

Ο τραυματισμός της Κέριγκαν έκανε τη νίκη βέβαιη μέχρι ο Σταντ να παραδεχθεί ότι εντολέας του ήταν ο πρώην σύζυγος της Χάρντινγκ. 

Το παζλ απέκτησε μορφή και η Αμερικάνα πρωταθλήτρια καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή, 500 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 160 000 δολαρίων. 

Κόμπε Μπράιαντ 

Η ιστορία του φημισμένου μπασκετμπολίστα που συντάραξε συθέμελα το NBA είχε διπλή ανάγνωση και ήταν διάστικτη με αμφιβολίες. Θύτης ή θύμα; Διάσημος, όμορφος μπασκετμπολίστας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε 19χρονη. 

Με τη φήμη του να θρυμματίζει όλους του σκοπέλους αντίστασης, ο Μπράιαντ ενδεχομένως να ένιωσε να θίγεται ο εγωισμός του όταν η μικρή θαυμάστρια αρνήθηκε να πάει μαζί του. Η άλλη ανάγνωση; 

Ο διάσημος, όμορφος μπασκετμπολίστας κλήθηκε σε μία βόλτα, πείστηκε από τα θέλγητρα της νεαράς και έπειτα από μια βραδιά ακολασίας ξύπνησε το πρωί με τις κατηγορίες να στέκονται πάνω από το κεφάλι του σαν δαμόκλειος σπάθη. 

Η αλήθεια πάντοτε βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο Μπράιαντ πάντως απαλλάχθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων τον Σεπτέμβριο του 2004 

Μάικ Τάισον – Part 1 

Στην αυγή της καριέρας του ήταν ο «Kid Dynamite» και προκαλούσε άφατο φόβο με τη στρατηγική του και τις μπουνιές του, πριν αρχίσει η παραβατική του συμπεριφορά να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα. Το 1991 ο Μάικ Τάισον πέρασε για πρώτη φορά της φυλακής τα σίδερα για τον βιασμό της εστεμμένης της ομορφιάς, Ντεσιρέ Ουάσιγκτον. Ο σκληρός της επαγγελματικής πυγμαχίας μαλάκωσε στη φυλακή και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, υιοθετώντας το όνομα Μαλίκ Αμντούλ Αζίζ. Απελευθερώθηκε τον Μάρτιο του 1995 

Μάικ Τάισον – Part 2 
Ο μόνος τρόπος για να μην εξελίσσεται σε γιο της ταραχής είναι να παραμένει στη φυλακή, πίστευαν κάποιοι για να διαψευστούν το 1999. Ο Τάισον επιτίθεται σε δύο μοτοσικλετιστές έπειτα από ένα ατύχημα. Ένας χρόνος φυλάκιση, πρόστιμο 5000 δολαρίων, διετής αναστολή και 200 ώρες κοινωνικής εργασίας ήταν η ποινή του …πράου Μουσουλμάνου. Ένα στείρο βράδυ στη φυλακή ο Τάισον θέλησε να χρωματίσει λίγο την γαλήνη και δημιούργησε έναν μαζικό καυγά που ολοκληρώθηκε με μια ιπτάμενη τηλεόραση να περνά στο πλάι δύο αστυνομικών. Η απομόνωση για μια εβδομάδα ήταν ένα χάδι στο τραχύ του πρόσωπο. 

Τζόε «Shoeless» Τζάκσον 

Φωτογενής πρωταγωνιστής του διαβόητου σκανδάλου των Black Sox που συγκλόνισε τον κόσμο του μπέιζμπολ το 1919, ο Τζόε Τζάκσον αποβλήθηκε από την ομοσπονδία στα μέσα της δεκαετίας του 1920. 

Ο υπόλοιπος βίος του πέρασε στον επιχειρηματικό στίβο δημιουργώντας καθαριστήρια, εστιατόρια και μια κάβα. Στην υγρή Νότια Καρολίνα ο Τζάκσον βρήκε την ηρεμία του, αν και η δυσπιστία τον κυνηγούσε καθημερινά σαν επίμονη κατάρα. 

Όταν ο πρωταθλητής Ty Cobb μπήκε μια ημέρα στην κάβα τον κοίταξε με έκπληξη. «Δεν με ξέρεις Τζόε;» είπε για να εισπράξει την έμπλεη πίκρας απάντηση του. «Φυσικά και σε ξέρω απλά δεν γνώριζα αν ήθελες να με ξέρεις. Οι περισσότεροι δεν θέλουν». Ο Τζάκσον απεβίωσε το 1951 χτυπημένος από καρδιακή προσβολή. 

Νέιτ Νιούτον 

Διάσημος αστέρας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Αμερική, ο Νέιτ Νιούτον είχε όσα χρήματα χρειαζόταν για να ζήσει ήρεμα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής κάτω από έναν φοίνικα στο Μαϊάμι. 

Η απληστία του όμως τον οδήγησε στη φυλακή. Καπνίζοντας τσιγαριλίκια από την επαγγελματική του καριέρα θεώρησε ότι θα αποτελούσε το βαποράκι των γνωστών του. «Δεν ήταν απλά μια ευκαιρία για να βγάλεις εύκολα χρήματα. Ήταν εύκολα χρήματα» έλεγε χαρακτηριστικά. 

Το 2001 πιάστηκε με 213 γραμμάρια μαριχουάνας. Αποφυλακίστηκε μέσα σε ένα μήνα για να συλληφθεί και πάλι μετά από μερικές ημέρες με 10000 δολάρια και 175 γραμμάρια. 

Ανακάλυψε τον Θεό, στις αναθυμιάσεις της μαριχουάνας και τώρα είναι ένας αναβαπτισμένος Χριστιανός 

Τρέβις Σμιθ 

Γαλήνιος αναγνώστης της Βίβλου, γαλατικής αβρότητας και ταπεινός σαν κηπουρός σε βικτωριανή έπαυλη ο Τρέβις Σμιθ ήταν ο ιδεότυπος του Αμερικανού οικογενειάρχη. 

Ο διάσημος παίκτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Αμερική ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά. Περιφρουρούσε την προσωπική του ζωή όπως οι φύλακες τους πολιτικούς κρατουμένους στο Γκουαντάναμο. 

Όπως κάθε άνδρας που έχει βαρεθεί την ρουτίνα του γάμου δημιούργησε αρκετές μακροχρόνιες σχέσεις. Ουδέν μεμπτό, αν εξαιρέσεις το γεγονός πως ήταν φορέας του AIDS. 

Τον Φεβρουάριο του 2007 καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλάκισης. 

Μάικ Ντάντον 

Ταλαντούχος αστέρας του χόκεϊ ο Μάικ Ντάντον δημιούργησε μια ολέθρια πολυεπίπεδη σχέση με τον ατζέντη του Ντέιβιντ Φροστ. 

Στα σύνορα της διαστροφής, ο Ντάντον τσέκαρε τη βίζα του όταν προσέλαβε έναν επαγγελματία εκτελεστή για να δολοφονήσει τον Φροστ. Το «τσακάλι» δεν ούρλιαξε ποτέ αλλά ο Ντάντον ψέλλισε την ενοχή του καταδικαζόμενος σε επταετή φυλάκιση. 

Σε κάποιες από τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες ενώ ο Ντάντον βρισκόταν στη φυλακή, ακούστηκε ο Φροστ να του κάνει ερωτική εξομολόγηση. 

Ενώ ο Ντάντον βρίσκεται ακόμη στη φυλακή, τον Φροστ συνοδεύει η επάρατος φήμη ότι πείθει ταλέντα του χόκεϊ να τον ακολουθήσουν και τα εκμεταλλεύεται. Φήμη που δεν έχει αποδειχθεί 

Ράε Κάρουθ 

Σαν σκηνή ξεκαθαρίσματος από γκαγκστερικό έπος έμοιαζε αυτή που εκτέλεσε ο υποδοχέας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, Ράε Κάρουθ. 

Ήταν μία ημέρα πριν από την…17 Νοέμβρη του 1999, όταν θέλησε να…τρομοκρατήσει την Τσερίκα Άνταμς, η οποία βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης, φέροντας τον καρπό του έρωτα τους. Φεύγοντας από το σινεμά με ξεχωριστά αυτοκίνητα, η Τσερίκα είδε αίφνης τον Κάρουθ να κόβει ταχύτητα και να την κλείνει. 

Ένα τρίτο αμάξι σταμάτησε και ένας άνδρας που αργότερα εξακριβώθηκε ότι ήταν Βαν Μπρετ Γουότκινς, άρχισε να την γαζώνει. 

Η γυναίκα ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα αλλά το παιδί επιβίωσε. Έπειτα από 27 ημέρες δίκης ο Κάρουθ καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκισης. 

Ο Τζέι Σίμπσον 

Η αθλητική δίκη του αιώνα με μια τρελή καταδίωξη του Ο Τζέι Σίμπσον να μεταδίδεται ζωντανά από το CNN παγκοσμίως. 

Επαγγελματίας παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ηθοποιός κατηγορήθηκε για το φόνο της πρώην γυναίκας του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρόναλντ Γκόλντμαν. 

Ο Σίμπσον μπορεί να απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών αλλά τα ερωτήματα παραμένουν ακόμη και σήμερα. 

Πριν λίγους μήνες ο Σίμπσον κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο «If I Did It: Confessions of the Killer», στην αναζήτηση των χαμένων από τις δίκες χρημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More