Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Τελικός με εισιτήριο 75 ευρώ!

Πόσο μπορεί να κάνει το εισιτήριο ενός τελικού Κυπέλλου στο μπάσκετ; Ούτε 10, ούτε 20, ούτε 50, αλλά... 75 ευρώ έκαστο. Είναι, που είναι λίγα, με τόσο ακριβή τιμή θα γίνουν και συλλεκτικά!

Ούτε στο Μέγαρο Μουσικής, ούτε στο "Παλάς". Δεν τραγουδούν οι Ρόλινγκ Στόουνς, ούτε η ...Μαντόνα. Μπάσκετ παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, την Κυριακή το απόγευμα και τα εισιτήρια ούτε λίγο, ούτε πολύ στοιχίζουν (έκαστο) 75 ευρώ!


Η τιμή μοιάζει, σχεδόν, αδιανόητη (μη ξεχνάτε σε ποια εποχή ζούμε) αν αναλογιστεί κανείς πως με 125 ευρώ μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει και τα τέσσερα παιχνίδια του φετινού φάιναλ-φορ!

Με 900 εισιτήρια για κάθε φιναλίστ και σίγουρη την εξάντλησή τους, το ποσό που εισπράττεται από τις εισπράξεις ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Προφανώς, όμως, δεν είναι αυτός ο λόγος που η ΕΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έβαλε τόσο ακριβό εισιτήριο. Να αποθαρρύνει, δηλαδή, ορισμένους που πάνε στο γήπεδο για να τα ...σπάσουν. Υποτίθεται ότι αν κάποιος πληρώσει για να δει έναν αγώνα 75 ευρώ, προφανώς δεν είναι χουλιγκάνος.

Στη θεωρία, η σκέψη είναι ορθή. Επί του πρακτέου όμως δεν είναι καθόλου ... σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει. Οι πληροφορίες, άλλωστε, αναφέρουν πως και τα 900 εισιτήρια κάθε ομάδας θα πάνε σε οργανωμένους οπαδούς. Και δε μιλάμε για εκείνους που πάνε να "απολαύσουν" μπάσκετ.

Η απόλαυση του θεάματος σε ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού περνάει, πάντοτε, σε δεύτερη μοίρα. Έχουν, δεν έχουν, λοιπόν, από 75 ευρώ ο καθένας, σκληροπυρηνικοί ή όχι θα "ξηλωθούν" κανονικά. Και θα "σκάσουν" 75 ευρώ, ώστε να είναι μέσα στους 1.800 "τυχερούς" που θα εμφανιστούν την Κυριακή στο κλειστό του Ελληνικού.

Σε βάθρο η απονομή

Η ΕΟΚ, εν τω μεταξύ, έχει πάρει αρκετά σοβαρά την διεξαγωγή του φετινού τελικού. Ίσως πιο σοβαρά από κάθε άλλο χρόνο. Με το "σταγονόμετρο" άλλωστε αυξήθηκε η χωρητικότητα του γηπέδου ενώ σε αντίθεση με την πεπατημένη των τελευταίων τριών τελικών, ανάμεσα στις δυο ομάδες, που έγιναν στο Ελληνικό, υπάρχει και μια καινοτομία.

Η απονομή θα γίνει στα πρότυπα της Ευρωλίγκας και των μεγάλων διοργανώσεων, με την τοποθέτηση βάθρου για τους νικητές, οι οποίοι θα σηκώσουν το τρόπαιο, αμέσως μετά τη λήξη του τελικού.

Μέχρι τώρα οι Κυπελλούχοι Ελλάδος αναγκάζονταν να πάνε μέχρι την εξέδρα των επισήμων, όπου παρελάμβαναν το Κύπελλο από τα χέρια του προέδρου της Ομοσπονδίας. Φέτος, θα έχουμε λίγο περισσότερο ...γκλάμουρ. Όχι τίποτε, άλλο, αλλά να πιάσουν και τα 75 ευρώ τόπο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More