Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Τρίερ βάζει εμπόδια στον Σκορσέζε

Μάρτιν Σκορσέζε και Λαρς φον Τρίερ περιτριγύριζαν εδώ και λίγους μήνες την ιδέα μιας συνεργασίας και πολλά ήταν τα σενάρια που ακολούθησαν τα δημοσιεύματα δανέζικου αρχικά περιοδικού που στις λεπτομέρειες αποδείχθηκαν αναληθή, αλλά στην ουσία της συνεργασίας του Μάρτι με τον εκκεντρικό Δανό τελικά επιβεβαιώνονται.



Τελικά η συνάντηση κορυφής θα είναι ένας δεύτερος γύρος στο "The Five Obstructions", το πρότζεκτ που προέκυψε από την πρόκληση του φον Τρίερ στο μέντορά του Γιόργκεν Λεθ να διασκευάσει όχι μία ούτε δύο αλλά πέντε φορές τη μικρού μήκους ταινία του «The Perfect Human» με διαφορετικού είδους εμπόδια που ο ίδιος θα του έθετε για κάθε βερσιόν της αρχικής ταινίας (πχ να κάνει μια animated εκδοχή, να γυρίζει μέσα σε μια παράγκα στη Βομβάη, να μη μοντάρει για αρκετό διάστημα κλπ).

Την ίδια μέθοδο θα ακολουθήσει τώρα ο Τρίερ και με το Σκορσέζε κι ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η ταινία που θα υποβληθεί στο πείραμα (δεν είναι απίθανο να δούμε κάποιες από τις πρώιμες μικρού μήκους του δημιουργού – τύπου The Big Shave του '68 ή What's a Girl Like you Doing in a Place Like This του `63), οι φήμες έχουν και πάλι αρχίσει να χορεύουν γύρω από τον τίτλο του Ταξιτζή, χωρίς όμως να αποκλείεται να δούμε και εμβληματικές σκηνές από διαφορετικές ταινίες που θα διασκευαστούν μετ' εμποδίων.


Ο Τρίερ θα ξεκινήσει αυτό το follow up στο «The Five Obstructions» σε περίπου ένα χρόνο, μέσω της εταιρείας του Zentropa Real και της εταιρείας του Σκορσέζε Sikelia Productions. Aυτή η συνεργασία μπορεί να φαίνεται σε πολλούς ανορθόδοξη, ωστόσο ο Σκορσέζε φαίνεται ότι δε φοβάται τις προκλήσεις, καθώς δε δίστασε να πειραματιστεί και με το 3D στην πολυαναμενόμενη ταινία του «Οι περιπέτειες του Ουγκό Καμπρέ».


Όσο για το Δανό, που αυτές τις ημέρες αφήνει τη «Μελαγχολία» του να κατακλύσει την Κρουαζέτ δήλωσε σχετικά με το «διαγώνισμα» που ετοιμάζεται να βάλει στο Σκορσέζε ότι «η ιδέα πίσω από τα εμπόδια δεν είναι παρά να ωθήσω έναν δημιουργό να ακολουθήσει κανάλια που με δική του πρωτοβουλία θα δίσταζε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More