Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ηρωινομανής ο Ντίλαν

Ο θρύλος της αμερικανικής μουσικής Μπομπ Ντίλαν είχε παραδεχθεί, σε συνέντευξή του που είχε ηχογραφηθεί το 1966 αλλά αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σήμερα από το BBC, πως ήταν εξαρτημένος από την ηρωίνη και πως είχε σκεφτεί την αυτοκτονία.

Σταμάτησα να παίρνω ηρωίνη στη Νέα Υόρκη. Ήμουν πολύ εξαρτημένος . Μου στοίχιζε 25 δολάρια την ημέρα και σταμάτησα, εξομολογήθηκε ο Μπομπ Ντίλαν σε μια
συνέντευξή του η οποία είχε ηχογραφηθεί από τον φίλο του Ρόμπερτ Σέλτον, τον κριτικό που έδωσε σημαντική ώθηση στη σταδιοδρομία του.
Είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδιστής, είδωλο της αμφισβήτησης στη δεκαετία του 1960, αποκαλύπτει ότι ήταν ηρωινομανής.
Στο ίδιο ντοκουμέντο παραδέχεται επίσης πως είχε σκεφτεί την αυτοκτονία. "Για μένα, ο θάνατος δεν είναι τίποτε . Δεν έχει καμιά σημασία από τη στιγμή που μπορώ να πεθάνω γρήγορα. Πάρα πολλές φορές θα μπορούσα να πεθάνω γρήγορα (...) και θα μπορούσα να το είχα κάνει", δηλώνει.
"Δεν είμαι ο τύπος που θα έκοβε το αυτί του. Αν τα πράγματα πήγαιναν στραβά, θα έριχνα μια σφαίρα στο κεφάλι μου. Θα πηδούσα από το παράθυρο", συνεχίζει.
Η συνέντευξη είχε πραγματοποιηθεί στη διάρκεια μιας περιοδείας του τραγουδιστή στις ΗΠΑ, το Μάρτιο του 1966, μέσα σε αεροπλάνο που τον μετέφερε από το Λίνκολν της Νεμπράσκα (κεντρικές ΗΠΑ), στο Ντένβερ του Κολοράντο.
Ο Μπομπ Ντίλαν, πρωτοπόρος του στρατευμένου τραγουδιού, γιορτάζει αύριο Τρίτη τα 70 χρόνια του. Τον περασμένο μήνα τραγούδησε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας για τα 50 χρόνια της καριέρας τους. Ήταν κάτι συμβολικό για τον δημιουργό του "Blowin' in the Wind", του ειρηνιστικού τραγουδιού του που στη δεκαετία του 1960 έγινε ύμνος για τους αντιπάλους του πολέμου των ΗΠΑ στη χώρα αυτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More