Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Χιλιάδες εφαρμογές στο Facebook διαρρέουν προσωπικά δεδομένα σε τρίτους

Τον τελευταίο καιρό το θέμα των προσωπικών στοιχείον των χρηστών είναι στο επίκεντρο των ειδήσεων , για άλλη μια φορά όμως δυστυχώς μαθαίνουμε ότι τα προσοπικα μας στοιχεία είναι ελεύθερα σε τρίτους χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε .

Αυτή την φορά η είδηση έρχεται από το Symantec η πολύ γνωστή εταιρεία κατασκευής antivirus αποκάλυψε ένα κενό ασφάλειας στο γνωστό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης το Facebook , το εν λόγο σαςκενό ασφαλείας αφήνει τα προσοπικα δεδομένα να διαρρέουν σε τρίτους .


Το πρόβλημα οφείλετε στο πεπαλαιωμένο σύστημα ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εφαρμογές στο Facebook έτσι οι πληροφορίες του χρήστη που ονομάζονται access tokens είναι ελεύθερες σε διαφημιστές και αλλους .

Το Facebook αναγνωρίζει το πρόβλημα και δήλωσε ότι προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί , το αστείο της ειδήσεις είναι ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς κανείς να μας έχει πει τίποτα , αν θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία θα πρέπει να αλλάξετε το password σύμφωνα με την Symantec αφού έτσι αλλάζουν τα access tokens .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More