Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οι μεγαλύτεροι αντι-ήρωες της TV

Το ξέρεις ότι είναι ανήθικοι, παράνομοι ή απλά, καθάρματα. Αλλά δε μπορείς να σταματήσεις να τους βλέπεις. Με αφορμή την επιστροφή του “Breaking Bad” (μιας από τις καλύτερες σειρές εδώ και χρόνια),αλλα και την τελική ανακοίνωση της ογδόωης και οπώς ολα δειχνουν τελευταιας season του House M.D,το Ανώνυμο blog θυμόμαται εκείνους τους άντρες που μας έκαναν να γράψουμε την πολιτική ορθότητα στα παλιά μας τα παπούτσια, έστω κι από τον καναπέ μας - από τον Τόνι Σοπράνο μέχρι τον Έρικ Κάρτμαν.




Walt White (Breaking Bad)
Ποιος είναι: Ακίνδυνος καθηγητής χημείας που μαθαίνει πως πρόκειται να πεθάνει από καρκίνο. Προκειμένου να μην αφήσει ξεκρέμαστη την οικογένειά του, αποφασίζει να γίνει έμπορος ναρκωτικών για τους τελευταίους μήνες της ζωής του.
Βρίσκεται εδώ διότι... Όταν έβγαλε χρήμα δεν το παράτησε το ‘σπορ’, παρά εξελίχθηκε σε μεγαλέμπορο crystal meth και κανονικότατο αρχιμαφιόζο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Από τη μία, δες τι έκανε για να βοηθήσει την οικογένειά του. Από την άλλη, τους γύρισε μπούμερανγκ, έφυγε από το σπίτι, έφτασε να απειλεί ανοιχτά τη γυναίκα του, τον λυκειάρχη του γιου του κτλ. Οπότε άστο, να μας λείπει.


Vic Mackey (The Shield)
Ποιος είναι: Το ξέρεις το μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι; Ή το άλλο, που λέει οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη; Ε, αυτός είναι.
Βρίσκεται εδώ διότι... Προκειμένου να τσεπώσει ναρκοδολάρια (“για την οικογένειά του”), έβαλε μαφιόζικες φατρίες να φαγωθούν μεταξύ τους, έκλεψε, δολοφόνησε, έθεσε σε κίνδυνο οποιονδήποτε άνθρωπο βρέθηκε γύρω του, έστειλε συναδέλφους του στη φυλακή και κάνοντάς τους να λένε “καλύτερα εδώ, μακριά από αυτόν”.
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Το ένστικτο αυτοσυντήρησής του είναι τρομακτικό, οπότε ναι. Αλλά θα έπρεπε να ξέρεις πότε να φύγεις μακριά.


Tony Soprano (The Sopranos)
Ποιος είναι: Αφεντικό της μαφίας, που προσπαθεί να είναι αφεντικό και στο σπίτι του.
Βρίσκεται εδώ διότι... Ε, είναι μαφιόζος. Και όχι από αυτούς τους χιουμοριστικούς ντεμί α λα Ρόμπερτ ντε Νίρο στο “Ανάλυσέ το”. Είναι ένας τρελός-τρελός μαφιόζος, που θα πει ότι δολοφονεί χωρίς ιδιαίτερες τύψεις, και άμα λάχει και σε πάρει στραβά θα σε ξεκάνει χωρίς καν να έχει λόγο.
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Ο άνθρωπος είναι κατά βάση τρελός, παρανοϊκός, ανισόρροπος. Πλην της γυναίκας και των παιδιών του, κανείς γύρω του δεν ήταν ποτέ ασφαλής. Οπότε εκτός αν έχεις πρώτο βαθμό συγγένεια, καλύτερα να μην κάτσεις μαζί του για κανόλι.


Dexter Morgan (Dexter)
Ποιος είναι: Το πρωί δουλεύει στην αστυνομία του Μαϊάμι ως αναλυτής αίματος στις σκηνές εγκλήματος.
Βρίσκεται εδώ διότι... Το βράδυ είναι σίριαλ κίλερ που σκοτώνει σίριαλ κίλερς.
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Ο Dexter έχει έναν πολύ ισχυρό ηθικό κώδικα που του απαγορεύει να σκοτώνει αθώους ανθρώπους -παρά μόνο εγκληματίες “που το αξίζουν” αλλά ξεγλιστρούν από το νόμο-, οπότε όσο εκείνες οι απλήρωτες κλήσεις είναι το μεγαλύτερο έγκλημά σου, θα τη βγάλεις καθαρή.


Dr. Greg House (House)
Ποιος είναι: Στρυφνός και αγενής γιατρός, του οποίου η ευφυία επιτρέπει να σκέφτεται έξω από τα συνηθισμένα, και να λύνει τις πιο κουφές υποθέσεις.
Βρίσκεται εδώ διότι... Είναι κάθαρμα. Βρίσκει παρηγοριά στα παυσίπονα και κάνει ό,τι μπορεί για να απομακρύνει όποιον τον πλησιάζει, δίχως να νοιάζεται ποιον θα πληγώσει στην πορεία - και πόσο.
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Αν πεθαίνεις, ξεκάθαρα. Αν είσαι υγιής, με τίποτα - εκτός αν θες να πάψεις να είσαι.


Ari Gold (Entourage)
Ποιος είναι: Μάνατζερ ταλέντων στο Λος Άντζελες.
Βρίσκεται εδώ διότι... Το ότι είναι επιτυχημένος στη showbiz θα έπρεπε να αρκεί σαν αιτιολόγηση. Αν θέλουμε να το προχωρήσουμε λίγο παραπάνω, θα ανατρέχαμε στη συζητήσιμη ηθική του, τους ανύπαρκτους τρόπους του και τον φουσκωμένο εγωισμό του που τον οδηγεί σε αχρειάστες πράξεις εντυπωσιασμού.
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Όπως και να το κοιτάξουμε το θέμα, ο άνθρωπος είναι πετυχημένος. Μέχρι που έπεισε το (fictional, έστω) Hollywood ότι ο Vincent Chase είναι καλός ηθοποιός. Και δεν είναι και τόσο κακός, κάπου βαθιά μέσα του. Κάπου πολύ, πολύ βαθιά μέσα του.



Jack Bauer (24)
Ποιος είναι: Ο Jack Bauer.
Βρίσκεται εδώ διότι... Πρώτα βασανίζει και μετά ρωτάει. Ή έστω, ξέρεις, το κάνει ταυτόχρονα. ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΜΒΑ!!!!!!
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Έχει αυτή την τάση να σώζει διαρκώς τον κόσμο. Απλά πρόσεξε, γιατί αν είσαι συγγενής του ή φίλος του (και δεν σε λένε Chloe), τότε μπορεί να σου συμβεί μια σειρά από τραγικά γεγονός, από θάνατο μέχρι αμνησία κι από το να σε κρατάνε όμηρο οι Κακοί Κινέζοι μέχρι να σε κυνηγάει ένα πούμα μές στο δάσος.



Eric Cartman (South Park)
Ποιος είναι: Κωλόπαιδο που πάει σχολείο...
Βρίσκεται εδώ διότι... απλώς για να βασανίζει, να ειρωνεύεται, να χλευάζει, να μειώνει, να φέρνει σε δύσκολη θέση τους συμμαθητές (και τους φίλους) του.
Θα τον ήθελες στο πλευρό σου; Μόνο για το ανίερο χιούμορ που βγάζει. Αλλά αν είσαι ευαισθητούλι πρόσεχε, γιατί είναι εντελώς bully.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More