Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τα ελληνικά πρωταθλήματα στο FM2012

Πάρα πολλοί από εσάς μας ρωτάτε εδώ και καιρό τι θα συμβεί με το ελληνικό πρωτάθλημα στο Football Manager 2012. Ποιές ομάδες θα περιλαμβάνται στην Super League; ποιές στην Football League; θα έχει όλες τις μεταγραφές; ...και άλλες πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις απίστευτες καταστάσεις που διαδραματίστηκαν φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως ήταν λογικό επηρέασαν και το αγαπημένο μας παιχνίδι.


Με την κυκλοφορία του demo μου δίνεται η ευκαιρία να σας εξηγήσω πως έχει η κατάσταση σχετικά με όλη αυτή την μπερδεμένη κατάσταση.



Ομάδες Superleague


Αυτή τη στιγμή που γράφω το άρθρο δεν έχει υπάρξει τελική απόφαση σχετικά με το ποιες ομάδες θα είναι οι Α’ και Β’ στην ελληνική Super League. Η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός έχουν καταθέση προσφυγή στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης για αφαίρεση βαθμών στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Τί κερδίζουν με αυτό; Αν γίνει δεκτή η προσφυγή και ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση περί υποβιβασμού Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου τότε υποβιβάζονται στην Football League την περίοδο 2010/11 κάτι που σημαίνει ότι Πανσερραϊκός και ΑΕΛ παραμένουν στην Super League. Όμως υπάρχει περίπτωση η ΕΠΟ να μην κάνει δεκτή την απόφαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου όπως έκανε στην περίπτωση του Ηρακλή οπότε οι προσπάθειες της ΑΕΛ και του Πανσερραϊκού να πέσουν στο κενό.

Την χρονική στιγμή που έστελνα τα δεδομένα ίσχυε η απόφαση αφαίρεσης βαθμών της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, οπότε ανέβασα στην Super League τον Λεβαδειακό και την Δόξα Δράμας.

Επίσης, στην πορεία προέκυψε πρόβλημα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος υποβιβάστηκε για δωροδωκία. Έχει υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης και την αναμένουμε.

Στο FM2012 ο Αστέρας Τρίπολης θα είναι κανονικά στην SL αφού τότε δεν υπήρχε απόφαση περί υποβιβασμού του.


Ομάδες Football League


Όπως εξήγησα παραπάνω στην Football League θα βρείτε την ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό.

Επίσης, φέτος υποβιβάστηκαν αρκετές ομάδες για το θέμα των πλαστογραφιών. Ευτυχώς, οι αποφάσεις υποβιβασμών ομάδων για πλαστογραφίες ελήφθησαν σχετικά νωρίς και πρόλαβα να ανεβάσω στην κατηγορία ομάδες από την Football League II όπως τον Ηρακλή Ψαχνών, τον Βύζαντα Μεγάρων, την Αναγέννηση Γιαννιτσών κ.α.

Πρόσφατα, υποβιβάστηκαν σε πρώτο βαθμό για δωροδωκία η Παναχαϊκή και ο Διαγόρας. Υπάρχει περίπτωση να τους ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Όπως καταλαβένετε και αυτές οι υποθέσεις εκκρεμούν εκτός του ότι άργησαν πάρα πολύ να εκδικαστούν.


Θέμα Ηρακλή


Τον Ηρακλή μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τον είχα στις ομάδες της Football League. Με κάθε επιφύλαξη, θα βρίσκεται στην Δ’ εθνική χωρίς επαγγελματίες παίκτες, ό,τι ισχύει δηλαδή με τα τωρινά δεδομένα.


Θέμα Ολυμπιακού Βόλου – Καβάλας


Στην αρχή SL, μετά αφαίρεση βαθμών, στην συνέχεια περιφερειακό πρωτάθλημα. Εκεί θα βρίσκονται στο FM2012 αλλά δυστυχώς θα έχουν κανονικά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο δυναμικό τους αλλά ingame θα αποχωρούν με μικρό χρηματικό αντίτιμο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου αποφασίστηκε να μην λαμβάνει μέρος στο Europa League γιατί δεν ήταν δυνατόν να οριστεί η αποχώρηση της ομάδος μετά από 4 αγώνες όπως έγινε στην πραγματικότητα ενώ η ομάδα θα είναι και στο περιφερειακό πρωτάθλημα.


Παράταση μεταγραφικής περιόδου


Για τους παίκτες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου καθώς και για τις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία από το ‘’παράθυρο’’ δώθηκε παράταση μεταγραφικής περιόδου μέχρι τις 14/10. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να οριστεί στο παιχνίδι. Επίσης, αρκετές μεταγραφές δεν θα συμπεριλαμβάνονται. Όπως προανέφερα των παικτών της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, οπότε οι 4 του Άρη θα είναι στον Βόλο, Ντολεζάι, Μητρόπουλος δεν θα είναι στον Παναιτωλικό κ.ο.κ. Περιπτώσεις παικτών που πρόλαβαν πολύ νωρίς να αποδεσμευτούν από αυτές τις ομάδες, όπως ο Αμπντούν, συμπεριλαμβάνονται κανονικά στο παιχνίδι.


Συνοψίζοντας, τα θέματα ήταν πάρα πολλά, κάποιοι θα θεωρείτε ότι έχει αδικηθεί η ομάδα σας αφού μπορεί στην πορεία να δικαιωθεί (π.χ. ΑΕΛ, Πανσερραϊκός) αλλά να ξέρετε ότι προσπαθούμε να λαμβάνουμε υπόψιν τα δεδομένα εκείνης της χρονικής στιγμής.

Εννοείται ότι στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού το fmgreece.gr θα κυκλοφορήσει data update που θα διορθώνει όποια λάθη θα έχουν προκύψει στην ελληνική database καθώς και τις σημαντικότερες μεταγραφές που δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν στην αρχική έκδοση του παιχνιδιού.

Επίσης, κάθε χρόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί επίσημο data update πριν τα Χριστούγεννα (μαζί με patch) από την SI οπότε ευελπιστώ ότι μέχρι τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα ελληνικά πρωταθλήματα θα είναι ακριβέστατα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε να μην ζήσουμε την δυσάρεστη φετινή κατάσταση στο ελληνκό ποδόσφαιρο ξανά. Για όποιες απορίες έχετε, μπορείτε να ρωτήσετε ελεύθερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More