Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σε αναζητηση διαδοχου !

Μετά την παραίτηση του Κάρλος Φρέιτας, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν μπει σε διαδικασία εύρεσης αντικαταστάτη του Πορτογάλου. Πέραν της προσιτής λύσης του Γιάννη Σαμαρά, οι "πράσινοι" σκέφτονται και τον Τζανλούκα Νάνι.
Το διαζύγιο με τον Κάρλος Φρέιτας θα επισημοποιηθεί τη Δευτέρα, με τον Πορτογάλο να έχει συνάντηση με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής (Γόντικα, Πολέμη, Νίκα, Βεκρή).

Εκεί ο πρώην τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού" θα αποκαλύψει τα αίτια της απόφασής του να παραιτηθεί.

Ωστόσο, αυτό είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αφού πλέον αυτό που τους "καίει" είναι να βρουν το διάδοχο του Φρέιτας.

Οι πιο... λογικές επιλογές είναι τέσσερις. Αρχικά, ο Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος φαντάζει ως η πιο προσιτή λύση, αφού ανήκει ήδη στην παναθηναϊκή οικογένεια.

Το πρόβλημα όμως με τον Σαμαρά είναι πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να αναλάβει τεχνικός διευθυντής -κάτι που έχει ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι, όταν τον είχε πλησιάσει και πάλι ο Παναθηναϊκός- αφού δεν θέλει να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με ομάδες και παίκτες.

Ο ρόλος που θα προτιμούσε να έχει θα ήταν στις ακαδημίες του "τριφυλλιού", ένα πόστο που το γνωρίζει καλά. Μία τέτοια εξέλιξη ίσως βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να μην προχωρήσουν σε πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, αλλά να κρατήσουν τον Γιάννη Σαμαρά σε ρόλο συμβούλου μέχρι το καλοκαίρι.

Η δεύτερη λύση είναι αυτή του Τζανλούκα Νάνι, το όνομα του οποίου είχε "παίξει" και το καλοκαίρι, αλλά είχε προτιμηθεί ο Φρέιτας.

Ο Νάνι είναι αθλητικός διευθυντής στην Μπρέσια, αλλά σίγουρα θα έβλεπε με καλό μάτι μία ενδεχόμενη πρόταση του Παναθηναϊκού.

Ο Νάνι έχει δουλέψει και στην Αγγλία, ως αθλητικός διευθυντής της Γουέστ Χαμ. Η περίπτωσή του ίσως να είναι η πιο δύσκολη, κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο με εμπειρία από το εξωτερικό, που ίσως να "άνοιγε" κάποιες αγορές στους "πράσινους".

Τέλος, οι δύο άλλες περιπτώσεις που μπορεί να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό είναι γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας και πρόκειται για τους Γιάσμινκο Βέλιτς και Ίλια Ίβιτς.

Ο Βέλιτς έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχη θέση στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ίβιτς έχει εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στην ΑΕΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More